Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Hogy miért tört el azt nem tudom... Talán télleg a sok fékezéstöl :)
Komplett gépre van a gari, szóval holnap megy vissza a boltba és kiderül mi lesz... Tuti megint fel kellesz küldeni pestre meg...................... Szóval egy ideig megint nuku bringa... De reméljük a legjobbakat...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Indultam volna tekerni egyet és csak a kapuig jutottam...
Meg akartam álni a kapu elõtt de nem jött össze...
És hogy miért, azt az alábbi képek szerintem elmondják...

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Hangos reccsenés majd a kapun találtam magam...

Jah és gyári a fék összeállítás...

Ez azért van, mert sokat húztad a féket. :D
Ilyet még nem láttam.
Ha van még rá gari, vidd vissza és cseréltesd ki.

A sebesség mindent megold.

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Na ez jobb helyeken sulyos pert jelentene... Anyaghiba?
Hogy tud eltörni igy a fém?? Még jo hogy itt történt, nem a Normafáról lefelé...

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Végülis XC-CC -re használtam...

Végülis CC-re használtam...

Elírtam az elõbb...
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Hat ilyet sem lattam meg. Eleg rosszul fest. Mire hasznaltad?

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Indultam volna tekerni egyet és csak a kapuig jutottam...
Meg akartam álni a kapu elõtt de nem jött össze...
És hogy miért, azt az alábbi képek szerintem elmondják...

Hangos reccsenés majd a kapun találtam magam...

Jah és gyári a fék összeállítás...

healer999

healer999

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

Szerintetek bb7 vagy mx4-et vegyek. Tudom bb7 (mondjuk én is arra voksolok mert bevált) de azért az ár nem mind1. 78Kg vagyok 180-as tárcsa és 1 recon-on lenne.
Csak azért mert hátul nincs fékem és azért nem esne rosszul oda is 1 kis fékerõ...

Én mx4 et használtam a BB7 elõtt msáfél évig télen-nyáron. Egyértelmüen a BB7 a király. Ne sajnáld rá a pénzt. A te sulyodhoz egy kisebb lejtõn már kevés lesz az mx4. Én 100 kg vagyok, nagyon érzem a különbséget.
Sokkal kisebb az MX4ben a fékbetét (az MX1 amiben már nagyobb, de az már árban is ott van).
Városban még elficeregtem vele, de nagyobb fékezéseknél már ott is érzõdött a határ. Hegyekben pedig nagyon fel tudott forrósodni, és akkor már olyan furán rángatott is. Nekem most a bb7 160-as tárcsával olyan, hogy nem nagyon merem izombol meghuzni a féket...

Korrekt fék az mx4, ez nem kétséges, fõleg az áráért. De azért a BB7 egy más világ... Szerintem az MX4ben lesznek kompromisszumok.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Elképzelhetõ, hogy az Avid Juicy 7 gyári fékcsöve használható lenne a Hayes Stroker Trail-hez? A féktest felõli rész (ami rá van sajtolva a csõre) kép alapján egyformának tûnik.
Ráadásul a CRC-n kapható Goodridge Hose Kit-ek között van olyan, ami úgy van hirdetve, hogy Juicy-El Camino-Gustav és van külön olyan, ami Hayes Trail-El Camino fékekhez való...El Camino közös pont...számomra ebbõl is az következik, hogy kompatibilisek egymással.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Köszi akkor szerintem bepróbálok 1et. :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
Mx4-et (160/160 80kg) használok nyár óta, teljesen korrekt, nekem semmi bajom nincs vele. Elõl Jagwire bovdennel hibátlan "érzésre" is, hátul SPAR-os bovdennel kevésbé, de 300Ft volt két méter bovden+bovdenház!:wow: Egy ujjal húzom a kart (sima bikepositive) és megfog. Bár biztos vannak jobb, szebb, erõsebb, könnyebb tfékek, nekem ez is megfelel (bõven, még sok is : ) )

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
há vegyél egyet
3500 ft egy péntek esti sörözés kisebbik hányada
kiváncsi vok

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Én is olvasgattam hogy elég jó kis fék. Bár sokan írták hogy : azért nem egy avid...azért adom el mert bb7-re váltok...
De akkor is fura hogy 3500 Ft és akkor 1 faca kis fék.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hánemtom
még nem applikáltam fel a bb7et bicóra
de ahogy olvasgattam, lehet mx4el se jársz pórul

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Szerintetek bb7 vagy mx4-et vegyek. Tudom bb7 (mondjuk én is arra voksolok mert bevált) de azért az ár nem mind1. 78Kg vagyok 180-as tárcsa és 1 recon-on lenne.
Csak azért mert hátul nincs fékem és azért nem esne rosszul oda is 1 kis fékerõ...

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

jaja hangos kicsit, de le kell szarni....

én viszont párban vettem õket és a hátsóban nem olyan a betét mintaz elsõben, elõl réz a pofa lapja, hátul meg sztem alu, és hátul csontig kopott míg elõl 50-60%-os....és elõl fékezek többet, és ugyanugy slx tárcsa van mindkét keréken :)

aham...
A hazai netes rendelés furcsaságai... Az nekem az,egyik dobozban kis zacsiban benne volt a 6 csavar, torx kulcs, roppantó gyûrû+csavar. A másikban semmi. Mondom, ezt most hogy?? Leszedtem a magyar vonalkódmatricákat, alatta ott a gyári + a kódszám. Tadáá... (Bikepedia) eredetileg egy komplett szett 203-as tárcsával hasalt a dobozban.
Értem én az ilyet, csak nem szeretem...
Mondjuk eleve meg volt mindenem hozzá, és nincs is szükségem ekkora tárcsára, de azért furcsa, na.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jaja hangos kicsit, de le kell szarni....

én viszont párban vettem õket és a hátsóban nem olyan a betét mintaz elsõben, elõl réz a pofa lapja, hátul meg sztem alu, és hátul csontig kopott míg elõl 50-60%-os....és elõl fékezek többet, és ugyanugy slx tárcsa van mindkét keréken :)

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Most vásárolt Merida kerékpárom tárcsa fékei (elsõ/hátsó Hayes Stroker Trail 180/180) szinte mindig hangos surlódó hangot produkálnak. A szervizben nem tudják mi lehet a gond, hisz nem látnak rajta semmit. Ha van valakinek ötlete...

Szia Csendy!
A kulcsszóval kezdted, így látatlanban azt mondom semmi baja, azon kívül hogy új. Nekem is ez a típus van, gyári tárcsával, betétekkel az elsõ kilométereken elég hangos tud lenni. Ha jobban megnézed a betét nem csak a tárcsa fékfelületét koptatja, hanem rálóg kicsit a szárakra is- amivel semmi baj nincsen. Ezek a felületek csak látszólag tûnnek teljesen simának, valójában a lyukaknál elég élesek-érdesek, összekopnak és jó lesz. Többfajta tárcsával próbáltam, V6, Slx, Avid(talán a polygon volt a legjobb), az elején minddel ilyen. Most BBB betét van benne talán kicsit "puhább" mint a gyári, de az elõször ez is zajos.
Jó idõ esetén iktass be egy kis lejtõzést, jó lesz az! Andris tuti segít.
(ott voltam katona, szerettem azt a várost!)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Most vásárolt Merida kerékpárom tárcsa fékei (elsõ/hátsó Hayes Stroker Trail 180/180) szinte mindig hangos surlódó hangot produkálnak. A szervizben nem tudják mi lehet a gond, hisz nem látnak rajta semmit. Ha van valakinek ötlete...

ha valamelyik nap ráérsz, összefuthatunk, megnézem.
vp-ben lakom, csikász utca... hátha... (írj privit, h mikor hol)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Csendy

Csendy

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts

itthon nemtom, de 1-2 héten belül várható kinti rendelés.
ha jól látom itt laksz a szomszédban (balatonalmádi), rendelek Neked ilyet, ha akarod: http://www.actionspo...40cm::8649.html

Köszi Andris!
elvileg a hét közepén jön meg a cucc a crc-rõl, de remélem elég lesz, mert megnéztem a crc-sek azt írják rá, hogy 2*110cm, elvileg a bicóra meg úgy 160cm elég...ha mégsem lesz jó akkor megkérlek, hogy rendelj egyet nekem!köszi :)