Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
vaze, csirkés, ez kifog rajtad, egy ekkora csavarkézen??

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja varjal mar

most olvasok vissza. van egy IS-PM adapter a vazon, nem? miert nem raksz a nyereg es az adapter koze alatetet? lehet par mili emeles mar eleg lenne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nem, használtan vettem, meg nincs itthoni forgalmazó, többek nem is hallottak róla. :)

De ha lesz egy kis idõm megpróbálom nagyobb adapterrel, kisebb tárcsával, most kezd bekopni a 140-es gagyi tárcsához a Promax fék.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
CJ! Egy imbuszos v-fékpofa homorú-domború alátétjeivel talán jó lehet,/olan Avid módra.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vagy rossz helyre tettek fel. egy Litespeed titan vazon biztos nem lenne ilyen baj, de az nem is ez az arkategoria. sajna az olcso vazak nagyobb toleranciaval keszulnek, ami tobbnyire nem okoz gondot. nalad viszont igen. eselytelen visszavinni garanciazni?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ott, ahol a betétek "véget érnek" , vagy hogy mondjam már.. :)

Lehet az lenne a jó, hogy X milliméterrel nagyobb adaptert venni a tárcsához?

A vázzal lehet a gond, de mi? Túl "lentre" csinálták volna a szemeket?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja, az szamomra sem vilagos hogy hol er bele a tarcsaba a nyereg

ha nem tolja fel az adapter eleg "magasra" akkor az gaz, par milit ki lehet reszelni innen-onnan, de ha sok kellene, akkor a vazon levo szemek a hibasak. ez a baj az IS rogzitessel sajna.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
CJ: ha két fékkel is ez a probléma, akkor a vázzal van a gond. Alátétek, vagy reszelõ segíteni fog (nem derült ki, hogy mi ér bele, mibe és milyen irányból).

...ja, és "eggyel"

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
most itt mi a kérdés?:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem lenne egy kicsit összetettebb kérdésem. Van a 24-es vázam, Dufour Street Impression. Hátul tárcsafékszem, rendes IS. Feldobom a Shimano köteles féket, 160-as IS adapter, gyári 160-as tárcsája. És beleér. Aszittem' szétkúr az ideg, mert ugyanez Juicy 5-el a helyzet. Feltettem egy Promax féket, adapter nincs rajta, és 140-es tárcsát. Mentségére legyen, hogy kezd összekopni, különben telibeverkedtem volna.

Mi lehet a baj? Adapterezés nem, mert eddig így voltak fent más vázon hiba nélkül.
Talán úgy kellene, hogy "egyel" (na most ezt akkor hogy?) nagyobb adaptert feltenni?
Mert elõbb utóbb kellene egy komolyabb fék.

Köszi elõre is az építõ ötleteket.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Létezik olyan, hogy adott egy tárcsa és bizonyos összetételû pofák nem fognak rajta?

Köszi

Igen.

A sebesség mindent megold.

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Sziasztok!
Létezik olyan, hogy adott egy tárcsa és bizonyos összetételû pofák nem fognak rajta?

Köszi

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Én is ezen gondolkoztam hogy csiszolni kellene belõle. Csak azt nem értem hogy avid adapter avid féktest hogy nem jön össze .... Na de akkor csiszolnom kell belõle.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

Nem tudom feltenni normálisan az elsõ bb7-et. (kicsit lehet érthetetlen lesz)
Azért mert a féktest külsõ fékpofa része szinte alap helyzetben már hozzáér a tárcsához a belsõtõl pedig túl messze van,vagyis nyomja a tárcsát és nem tudja normálisan megfogni.
Nem tudom miért van ez. Ha valakinek volt hasonló esete az írja meg hogy mit és hogyan orvosolt.

Nálam is ez volt elöl, az adapter külsõ része "felfeküdt" a villa lábán, reszeltem belõle. (az adapterbõl, nem a villából' ; ) nézz rá, hátha.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Nem tudom feltenni normálisan az elsõ bb7-et. (kicsit lehet érthetetlen lesz)
Azért mert a féktest külsõ fékpofa része szinte alap helyzetben már hozzáér a tárcsához a belsõtõl pedig túl messze van,vagyis nyomja a tárcsát és nem tudja normálisan megfogni.
Nem tudom miért van ez. Ha valakinek volt hasonló esete az írja meg hogy mit és hogyan orvosolt.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Elõl vagy hátul?
Nekem elõl volt olyan, hogy egy új telónak (Tora 318) a szárai kicsit szorosabbak voltak, ezért amikor betettem a kereket, akkor picit szétfeszültek, s akárhányszor külsõgumit cseréltem mindig újra kellett állítani a féket, mert valamelyik pofa hozzáért a tárcsához.
Két másik telómnál nem volt ilyen.

Sziasztok!
Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy a BB7 betétei (vagy a tárcsa) mászkálnak? Úgy értem, hogy egyszer a jobb pofához van közelebb a disc, egyszer a balhoz, de ez így váltakozik olyan 50kmenként. Én meg persze állítgatom, hisz nem tudok mást tenni, mert ha nem állítgatom, akkor meg fogja a kereket (ezt az úton nem érzed...) Néha a felfogató csavaralátétekbe is beleér a tárcsa... Kicsit unom már a folyamatos állítgatást...
Hidraulikusnál is elõfordulhat ilyen?

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Pont ez alapján állítottam be én is. A tárcsában olyan 8as volt kezdetben, mint az állat! Azt már sikerült megoldani, csak most ez a promléma áll fenn. A tárcsarögzítõ csavarok olyan szorosak, mint állat, erre már én is gondoltam. A PM-csavarokat is folyamatosan húzgálom, mert állítgatni kell folyton. Most pl a bal betéthez ér hozzá, de csak nagyon picit, úgyhogy hagyom a picsba. Majd lehet, hogy veszek egy minõségibb tárcsát, olyat, amiben tuti nincs gyári 8as. Ezt majd csak akkor, ha kell új fékbetét, akkor majd viszem szervizbe, és mondom, hogy csinálják meg, aztán ha megint szarakszik, ne én legyek a 'csög, aki nem tudta jól beállítani.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
ÉN is BB7-et használok, és; a tárcsát rögzítõ (6db) és a féktestet az adapterhez (vagy a villához, ha PM-os) rögzítõ (2db) csavarokat húzd meg.
Illetve egyik barátomnál ez még kombinálva volt a tárcsában lévõ "hullámmal", ha ez a helyzet, akkor rongy, fogó, és mehet az origami, persze csak ha tudod, hogy nem teszel kárt a tárcsában. Esetleg nem teljesen jól van rögzítve a tengely a villához (ha gyorszáras, lehet, hogy nincs eléggé meghúzva), és amiatt mozog.
Vagy vidd el egy szervízbe. :)

Amúgy nagyjából úgy van beállítva, ahogy az a nagy könyvben meg van írva? ()

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ott valami más baj lesz sztem

valsz túl kolbász a villa, vagy a kerékagynál van vmi bibi....vagy rendesen meg kell huzni a csavarokat....több ötletem nincs hirtelen

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy a BB7 betétei (vagy a tárcsa) mászkálnak? Úgy értem, hogy egyszer a jobb pofához van közelebb a disc, egyszer a balhoz, de ez így váltakozik olyan 50kmenként. Én meg persze állítgatom, hisz nem tudok mást tenni, mert ha nem állítgatom, akkor meg fogja a kereket (ezt az úton nem érzed...) Néha a felfogató csavaralátétekbe is beleér a tárcsa... Kicsit unom már a folyamatos állítgatást...
Hidraulikusnál is elõfordulhat ilyen?