Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2009. November 15. - 00:18

Posted 2009. November 14. - 21:07

most olvasok vissza. van egy IS-PM adapter a vazon, nem? miert nem raksz a nyereg es az adapter koze alatetet? lehet par mili emeles mar eleg lenne.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. November 14. - 20:20

De ha lesz egy kis idõm megpróbálom nagyobb adapterrel, kisebb tárcsával, most kezd bekopni a 140-es gagyi tárcsához a Promax fék.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2009. November 14. - 18:02

Posted 2009. November 14. - 15:31

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. November 14. - 15:27

Lehet az lenne a jó, hogy X milliméterrel nagyobb adaptert venni a tárcsához?
A vázzal lehet a gond, de mi? Túl "lentre" csinálták volna a szemeket?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Posted 2009. November 14. - 12:39

ha nem tolja fel az adapter eleg "magasra" akkor az gaz, par milit ki lehet reszelni innen-onnan, de ha sok kellene, akkor a vazon levo szemek a hibasak. ez a baj az IS rogzitessel sajna.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. November 14. - 08:59

...ja, és "eggyel"
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2009. November 13. - 23:53

Posted 2009. November 13. - 23:49

Mi lehet a baj? Adapterezés nem, mert eddig így voltak fent más vázon hiba nélkül.
Talán úgy kellene, hogy "egyel" (na most ezt akkor hogy?) nagyobb adaptert feltenni?
Mert elõbb utóbb kellene egy komolyabb fék.
Köszi elõre is az építõ ötleteket.
Posted 2009. November 13. - 23:37

Igen.Sziasztok!
Létezik olyan, hogy adott egy tárcsa és bizonyos összetételû pofák nem fognak rajta?
Köszi
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. November 13. - 19:27

Létezik olyan, hogy adott egy tárcsa és bizonyos összetételû pofák nem fognak rajta?
Köszi
Posted 2009. November 08. - 13:37

Posted 2009. November 08. - 12:12

Nem tudom feltenni normálisan az elsõ bb7-et. (kicsit lehet érthetetlen lesz)
Azért mert a féktest külsõ fékpofa része szinte alap helyzetben már hozzáér a tárcsához a belsõtõl pedig túl messze van,vagyis nyomja a tárcsát és nem tudja normálisan megfogni.
Nem tudom miért van ez. Ha valakinek volt hasonló esete az írja meg hogy mit és hogyan orvosolt.
Nálam is ez volt elöl, az adapter külsõ része "felfeküdt" a villa lábán, reszeltem belõle. (az adapterbõl, nem a villából' ; ) nézz rá, hátha.
Posted 2009. November 08. - 10:47

Azért mert a féktest külsõ fékpofa része szinte alap helyzetben már hozzáér a tárcsához a belsõtõl pedig túl messze van,vagyis nyomja a tárcsát és nem tudja normálisan megfogni.
Nem tudom miért van ez. Ha valakinek volt hasonló esete az írja meg hogy mit és hogyan orvosolt.
Posted 2009. November 07. - 09:51

Nekem elõl volt olyan, hogy egy új telónak (Tora 318) a szárai kicsit szorosabbak voltak, ezért amikor betettem a kereket, akkor picit szétfeszültek, s akárhányszor külsõgumit cseréltem mindig újra kellett állítani a féket, mert valamelyik pofa hozzáért a tárcsához.
Két másik telómnál nem volt ilyen.
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy a BB7 betétei (vagy a tárcsa) mászkálnak? Úgy értem, hogy egyszer a jobb pofához van közelebb a disc, egyszer a balhoz, de ez így váltakozik olyan 50kmenként. Én meg persze állítgatom, hisz nem tudok mást tenni, mert ha nem állítgatom, akkor meg fogja a kereket (ezt az úton nem érzed...) Néha a felfogató csavaralátétekbe is beleér a tárcsa... Kicsit unom már a folyamatos állítgatást...
Hidraulikusnál is elõfordulhat ilyen?
Posted 2009. November 06. - 17:19

Posted 2009. November 05. - 18:04

Illetve egyik barátomnál ez még kombinálva volt a tárcsában lévõ "hullámmal", ha ez a helyzet, akkor rongy, fogó, és mehet az origami, persze csak ha tudod, hogy nem teszel kárt a tárcsában. Esetleg nem teljesen jól van rögzítve a tengely a villához (ha gyorszáras, lehet, hogy nincs eléggé meghúzva), és amiatt mozog.
Vagy vidd el egy szervízbe.

Amúgy nagyjából úgy van beállítva, ahogy az a nagy könyvben meg van írva? ()
Posted 2009. November 05. - 17:47

valsz túl kolbász a villa, vagy a kerékagynál van vmi bibi....vagy rendesen meg kell huzni a csavarokat....több ötletem nincs hirtelen
Posted 2009. November 05. - 17:27

Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy a BB7 betétei (vagy a tárcsa) mászkálnak? Úgy értem, hogy egyszer a jobb pofához van közelebb a disc, egyszer a balhoz, de ez így váltakozik olyan 50kmenként. Én meg persze állítgatom, hisz nem tudok mást tenni, mert ha nem állítgatom, akkor meg fogja a kereket (ezt az úton nem érzed...) Néha a felfogató csavaralátétekbe is beleér a tárcsa... Kicsit unom már a folyamatos állítgatást...
Hidraulikusnál is elõfordulhat ilyen?