Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

Nem tudom feltenni normálisan az elsõ bb7-et. (kicsit lehet érthetetlen lesz)
Azért mert a féktest külsõ fékpofa része szinte alap helyzetben már hozzáér a tárcsához a belsõtõl pedig túl messze van,vagyis nyomja a tárcsát és nem tudja normálisan megfogni.
Nem tudom miért van ez. Ha valakinek volt hasonló esete az írja meg hogy mit és hogyan orvosolt.

Nálam is ez volt elöl, az adapter külsõ része "felfeküdt" a villa lábán, reszeltem belõle. (az adapterbõl, nem a villából' ; ) nézz rá, hátha.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Nem tudom feltenni normálisan az elsõ bb7-et. (kicsit lehet érthetetlen lesz)
Azért mert a féktest külsõ fékpofa része szinte alap helyzetben már hozzáér a tárcsához a belsõtõl pedig túl messze van,vagyis nyomja a tárcsát és nem tudja normálisan megfogni.
Nem tudom miért van ez. Ha valakinek volt hasonló esete az írja meg hogy mit és hogyan orvosolt.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Elõl vagy hátul?
Nekem elõl volt olyan, hogy egy új telónak (Tora 318) a szárai kicsit szorosabbak voltak, ezért amikor betettem a kereket, akkor picit szétfeszültek, s akárhányszor külsõgumit cseréltem mindig újra kellett állítani a féket, mert valamelyik pofa hozzáért a tárcsához.
Két másik telómnál nem volt ilyen.

Sziasztok!
Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy a BB7 betétei (vagy a tárcsa) mászkálnak? Úgy értem, hogy egyszer a jobb pofához van közelebb a disc, egyszer a balhoz, de ez így váltakozik olyan 50kmenként. Én meg persze állítgatom, hisz nem tudok mást tenni, mert ha nem állítgatom, akkor meg fogja a kereket (ezt az úton nem érzed...) Néha a felfogató csavaralátétekbe is beleér a tárcsa... Kicsit unom már a folyamatos állítgatást...
Hidraulikusnál is elõfordulhat ilyen?

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Pont ez alapján állítottam be én is. A tárcsában olyan 8as volt kezdetben, mint az állat! Azt már sikerült megoldani, csak most ez a promléma áll fenn. A tárcsarögzítõ csavarok olyan szorosak, mint állat, erre már én is gondoltam. A PM-csavarokat is folyamatosan húzgálom, mert állítgatni kell folyton. Most pl a bal betéthez ér hozzá, de csak nagyon picit, úgyhogy hagyom a picsba. Majd lehet, hogy veszek egy minõségibb tárcsát, olyat, amiben tuti nincs gyári 8as. Ezt majd csak akkor, ha kell új fékbetét, akkor majd viszem szervizbe, és mondom, hogy csinálják meg, aztán ha megint szarakszik, ne én legyek a 'csög, aki nem tudta jól beállítani.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
ÉN is BB7-et használok, és; a tárcsát rögzítõ (6db) és a féktestet az adapterhez (vagy a villához, ha PM-os) rögzítõ (2db) csavarokat húzd meg.
Illetve egyik barátomnál ez még kombinálva volt a tárcsában lévõ "hullámmal", ha ez a helyzet, akkor rongy, fogó, és mehet az origami, persze csak ha tudod, hogy nem teszel kárt a tárcsában. Esetleg nem teljesen jól van rögzítve a tengely a villához (ha gyorszáras, lehet, hogy nincs eléggé meghúzva), és amiatt mozog.
Vagy vidd el egy szervízbe. :)

Amúgy nagyjából úgy van beállítva, ahogy az a nagy könyvben meg van írva? ()

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ott valami más baj lesz sztem

valsz túl kolbász a villa, vagy a kerékagynál van vmi bibi....vagy rendesen meg kell huzni a csavarokat....több ötletem nincs hirtelen

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet annak az oka, hogy a BB7 betétei (vagy a tárcsa) mászkálnak? Úgy értem, hogy egyszer a jobb pofához van közelebb a disc, egyszer a balhoz, de ez így váltakozik olyan 50kmenként. Én meg persze állítgatom, hisz nem tudok mást tenni, mert ha nem állítgatom, akkor meg fogja a kereket (ezt az úton nem érzed...) Néha a felfogató csavaralátétekbe is beleér a tárcsa... Kicsit unom már a folyamatos állítgatást...
Hidraulikusnál is elõfordulhat ilyen?

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Köszi a válaszokat.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Na végre megjött a bb7 :D
De sajna nem küldött hozzá adapter csavarokat :(
Ilyen csavarokat lehet vasboltban venni vagy valahol máshonnan?

bringaboltban lesz millio. de csavarboltban is vehetsz. ha mar ott jarsz kerjel rozsdamentest.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Formula Oro k18 tapasztalat?

Hibátlan kis fék. Télen -nyáron szuperül adagolható és erõs. Egyedül a nyomáspont állítást hiányolom róla.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

odaát Csabinak Cube asszem azzal van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
sztem japp...lehet

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Na végre megjött a bb7 :D
De sajna nem küldött hozzá adapter csavarokat :(
Ilyen csavarokat lehet vasboltban venni vagy valahol máshonnan?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

ha elkezd szivárogni, akkor a komplett munkahengert kicserélik. ez jó eséllyel ugyanolyan fázós lesz, mint a jelenlegi.

nem tudom h neked mire csereltek ki, nekem elso hatsot visszavettek gariba az uj szeriaval pedig vegighancuroztam mar egy eleg hosszu telet es tokeletesen mukodik. havernak detto.

----

FÁJVÓ

----

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,078 posts

Sziasztok!

Tudom, hogy már ki lett tárgyalva vagy fél évvel ezelõtt, de nekem most jött elõ az XT tárcsafék vs. hideg idõjárás kombó.

0fok körül volt reggel, el kellett ugranom a városba. Na szépen elindulok, 5 perc múlva egy mm-re csökkent a fékkar útja és folyamatosan súrolt a fék.
2009 tavasszal vettem egyébként a Bringabutikban.

Kérdés: történhetett-e maradandó kár a fékben, vagy egyszerûen csak ne használjam többet ilyen hidegben és minden OK lesz.
Másik kérdés: ez a dolog garanciális téma-e vagy kár vele küzdeni.

Köszi

csak hogy ne érjen túl nagy meglepetés, elmondom kb. mire számíthatsz.

ha még nem szivárog egyik dugattyú mellett sem az olaj, akkor elõbb-utóbb fog. amíg nincs szivárgás, addig kb. semmi nem fog történni garancia ügyben, mert "nincs hiba". ha elkezd szivárogni, akkor a komplett munkahengert kicserélik. ez jó eséllyel ugyanolyan fázós lesz, mint a jelenlegi.

amit tehetsz: a bergusson egyik szerelõje szerint segít az, ha a dugattyú gumiharangját az xtr ugyanezen alkatrészére cserélteted. a srác elmondása szerint azzal jól mûködik.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Hello Andris!
A váz egy Trek 8500 lt(2000es)- http://media.photobu...er/Dsc01398.jpg -olyan mint a képen. Igen a Konámon tényleg IS van.Sztem sem túl jó megoldás a több adapter, ezért is kéne "fabrikálni" egyet, ami 22mm-rõl PM-ra alakít (gondolom Te is ezt akartad kérdezni, hogy van -e ilyen).

((Csak nem "kezded látni a fényt"(29er)?Az átmérõje a keréknek 2.1es Little Albert gumikkal-amik nem nevezhetõek ballonosnak- kb 72cm(5cm a különbség a 26oshoz képest).))-bocsi hogy off topik

adapter miatt írok privit mindjárt.

off
hát, hogy mi lesz jövõre azt az elsõ versenyen meglátod úgyis :)
félreértettük egymást. engem a kerékkerület érdekelt, de végülis kiszámoltam: nagyjából olyan 226 cm-es a gumi kerülete.
on

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

ez milyen vázon van? mert a konákon normál is-es van gondolom.
olyan adapter létezik esetleg, ami errõl egybõl IS-re alakít? mert az adapter adapter hátán nem tûnik nekem túl merevnek...

tudnál nekem mérni/mondani egy külsõ gumi kerékkerületet a 29"-es bringádról?

Hello Andris!
A váz egy Trek 8500 lt(2000es)- http://media.photobu...er/Dsc01398.jpg -olyan mint a képen. Igen a Konámon tényleg IS van.Sztem sem túl jó megoldás a több adapter, ezért is kéne "fabrikálni" egyet, ami 22mm-rõl PM-ra alakít (gondolom Te is ezt akartad kérdezni, hogy van -e ilyen).

((Csak nem "kezded látni a fényt"(29er)?Az átmérõje a keréknek 2.1es Little Albert gumikkal-amik nem nevezhetõek ballonosnak- kb 72cm(5cm a különbség a 26oshoz képest).))-bocsi hogy off topik

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

SZóval iylen fékem van:

http://farm4.static...._77bcc63e8e.jpg

Azt hiszem lehet hozzá vhol adaptert kapni, csak az ISre alakít, szóval arra mehetne még 1 IS-PM adapter ami nem tudom hogy mûködne(peresze lehet rosszul gondolok vmit...), mert én ugyebár Strokert szeretnék(PM).

ez milyen vázon van? mert a konákon normál is-es van gondolom.
olyan adapter létezik esetleg, ami errõl egybõl IS-re alakít? mert az adapter adapter hátán nem tûnik nekem túl merevnek...

tudnál nekem mérni/mondani egy külsõ gumi kerékkerületet a 29"-es bringádról?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

kell neked egy ilyen

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Function/Features:
- Adapter for parallel disc mount (center to center 22mm)
of Trek, Klein, Jamis...
to convert to international Standard (IS) disc mount.
- Enlarge your rotor diameter 20~25mm for
increased more braking power!

a ceg aki csinalja ugy hivjak hogy A2Z, es ez az AD-PMR nevu adapterjuk.

Igen erre gondoltam, de ehhez még kéne egy IS-PM adapter, ha strokerrel szeretném használni.Megpróbálok majd valahogy fabrikálni(hegesztetni) egy olyat ami 22mmrõl PM-ra alakít(csak ki kell méricskélni a dolgokat, Máriusz remélem meg tudja csinálni).
Bár ez még a jövõ zenéje....