Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Köszi, felesleges pénzkiadástól mentettetek meg, én is ebben gondolkoztam. :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
BB5. Egyértelmû.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
dirt-re teljesen értelmetlen váltani, ha az is megállít márpedig dirt-en nem hiszem h kell a nagy fékerõ....ha sérül a hidrás jóval drágább javítani....szvsz maradj a bb5-nél...

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Sziasztok!
BB5 fékem van, és szeretnék váltani, szerintetek érdemes lenne bb7re befektetni, vagy inkább stroker trail. Sose próbáltam még hidrás tárcsaféket, végülis ez is megállít pedig nincsenek benn túl drága bowdenek, nem is rosszul, gondolom a különbség az adagolhatóságában van, viszont nem tudom megérné-e dirtre hidrás féket venni, végülis a karbantartásnál m1, hogy olajat vagy bowdent cserélek. Csak nem tudom, hogy mekkora a különbség a bb5/7 és a hidrás között. Mennyire törnek ezek a fékcsövek? Ami bb5höz van 160as adapter jó lesz a strokerhez? Köszi a válaszokat.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem a triál elsõféke egy hátsó bowdenes Shimano volt. Egyik barátom hátsóféke az én régi elsõ Tektro fékem. És egyikkel sem volt ilyen gond, azért gondoltam, hogy most sem lesz. Amúgy a Juicy az hátsó volt, amit próbáltam rá. :(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Tehát, IS a váz, és 160-as IS adapter a nyeregre. De beleér. Alátéttel is próbáltam már, a véfékhez valóval, a nagyobbik fajtával, mindegyik csavar alá 2-t. És beleér.

Szóval ha lesz idõm, lekapom a Mongúzról elölrõl a 185-ös BB7-et, meg feldobok egy 160-as tárcsát, megnézem, meddig fogja.

Pedig már egy olyan szinten vagyok, hogy egyre kevesebb dolog van, amit nem tudok megcsinálni, és egyre több, amit igen. :) De ez nem ide tartozik.

Te CJ,nem lehet véletlen, hogy az egy elsõ (F) IS adapter, ez még egy opció a szívásra...
Nálam 4mm van a féknyereg pereme és a tárcsa éle közt, avidnál, hayesnél, 185,180,160 esetében. Tehát ez kb állandó. A v-fék szögállító alátétekkel(lencse+alu) 5 ill. 8mm-t tudsz emelni a féknyergen. Plusz még záros mennyiségû alátéttel lehet játszadozni, kérdés mennyit ér a buksid épsége hosszútávon.A 185-ös elsõ avid adapter hátul megint más méreteket fog eredményezni.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Tehát, IS a váz, és 160-as IS adapter a nyeregre. De beleér. Alátéttel is próbáltam már, a véfékhez valóval, a nagyobbik fajtával, mindegyik csavar alá 2-t. És beleér.

Szóval ha lesz idõm, lekapom a Mongúzról elölrõl a 185-ös BB7-et, meg feldobok egy 160-as tárcsát, megnézem, meddig fogja.

Pedig már egy olyan szinten vagyok, hogy egyre kevesebb dolog van, amit nem tudok megcsinálni, és egyre több, amit igen. :) De ez nem ide tartozik.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
vaze, csirkés, ez kifog rajtad, egy ekkora csavarkézen??

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja varjal mar

most olvasok vissza. van egy IS-PM adapter a vazon, nem? miert nem raksz a nyereg es az adapter koze alatetet? lehet par mili emeles mar eleg lenne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nem, használtan vettem, meg nincs itthoni forgalmazó, többek nem is hallottak róla. :)

De ha lesz egy kis idõm megpróbálom nagyobb adapterrel, kisebb tárcsával, most kezd bekopni a 140-es gagyi tárcsához a Promax fék.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
CJ! Egy imbuszos v-fékpofa homorú-domború alátétjeivel talán jó lehet,/olan Avid módra.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vagy rossz helyre tettek fel. egy Litespeed titan vazon biztos nem lenne ilyen baj, de az nem is ez az arkategoria. sajna az olcso vazak nagyobb toleranciaval keszulnek, ami tobbnyire nem okoz gondot. nalad viszont igen. eselytelen visszavinni garanciazni?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ott, ahol a betétek "véget érnek" , vagy hogy mondjam már.. :)

Lehet az lenne a jó, hogy X milliméterrel nagyobb adaptert venni a tárcsához?

A vázzal lehet a gond, de mi? Túl "lentre" csinálták volna a szemeket?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja, az szamomra sem vilagos hogy hol er bele a tarcsaba a nyereg

ha nem tolja fel az adapter eleg "magasra" akkor az gaz, par milit ki lehet reszelni innen-onnan, de ha sok kellene, akkor a vazon levo szemek a hibasak. ez a baj az IS rogzitessel sajna.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
CJ: ha két fékkel is ez a probléma, akkor a vázzal van a gond. Alátétek, vagy reszelõ segíteni fog (nem derült ki, hogy mi ér bele, mibe és milyen irányból).

...ja, és "eggyel"

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
most itt mi a kérdés?:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem lenne egy kicsit összetettebb kérdésem. Van a 24-es vázam, Dufour Street Impression. Hátul tárcsafékszem, rendes IS. Feldobom a Shimano köteles féket, 160-as IS adapter, gyári 160-as tárcsája. És beleér. Aszittem' szétkúr az ideg, mert ugyanez Juicy 5-el a helyzet. Feltettem egy Promax féket, adapter nincs rajta, és 140-es tárcsát. Mentségére legyen, hogy kezd összekopni, különben telibeverkedtem volna.

Mi lehet a baj? Adapterezés nem, mert eddig így voltak fent más vázon hiba nélkül.
Talán úgy kellene, hogy "egyel" (na most ezt akkor hogy?) nagyobb adaptert feltenni?
Mert elõbb utóbb kellene egy komolyabb fék.

Köszi elõre is az építõ ötleteket.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Létezik olyan, hogy adott egy tárcsa és bizonyos összetételû pofák nem fognak rajta?

Köszi

Igen.

A sebesség mindent megold.

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Sziasztok!
Létezik olyan, hogy adott egy tárcsa és bizonyos összetételû pofák nem fognak rajta?

Köszi

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Én is ezen gondolkoztam hogy csiszolni kellene belõle. Csak azt nem értem hogy avid adapter avid féktest hogy nem jön össze .... Na de akkor csiszolnom kell belõle.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.