Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
alkohollal probaltam a dugattyut tisztitani. ebben a fekben nincs rugo, hanem magnes tartja ott elvileg a pofakat. nem is ertem, hogy gondoltak - szvsz ezert adagolhato szarul is, mert nincs ami visszafeszit.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Szia! Valószínû koszos a féktestben a dugattyú és környéke azért ragad. Mosogasd ki, ha más nincs langyos mosogatószeres vízzel.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
help! felraktam a shimano tarcsakat... de ez a szaros hayes stroker egyszeruen az oruletbe kerget. keptelenseg beallitani normalisan. a masikaknal sem tudtam sose rendesen (epp ezert csereltem le oket kisebbre) :( gyk annyi a gondja, hogyha kiszedem a pofakat, es visszarakom, akkor normalis tavolsag van kozottuk, de ha behuzom a feket az eletben nem all vissza ebbe a helyzetbe. annyira szuk kozottuk a res, hogy minden apro hibanal (minimalis kotyogas, 8as a tarcsaban) koszorul.

mit lehet ezzel kezdeni? egesz delutan ezt a sz*rt alligatom, de mar ott tartok, hogy kivagom a kukaba az egeszet. volt mar negy fele tarcsafekem, de egyikkel nem szoptam ennyit.

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Ügyes. És amúgy a fékkel magával hogy vagy megelégedve?

Köszi. Elõtte XT-m volt. Annál sokkal jobban adagolható. Kis sebességnél kb. ugyanúgy fognak, de úgy 30 felett sokkal jobb a formula. Nekem meg ez volt a lényeg, mert itt az XT eléggé kellet már tépni. Meg kicsivel könnyebb is, bár ez nem volt döntõ érv:). Szóval igen, nekem tetszik nagyon.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A Formula itt nem hibás. A "classic" Mixmaster dedikáltan csak az Oro szériához jó, az elsõ "The One" azoknál már újabb. Inkább azért kéne pofán csapni õket, mert az új fékekhez már másféle Mixmaster kell, és röhejes, hogy egy modellcsaládon belül is eltérõ Mixmastert kell használni (pld. R1 vs RX és az új The One vs The One FR/Mega MY2010).
Bezzeg az Avid meg tudta oldani a lefelé kompatibilitást.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
elgondolkodtato hogy minek rakja fel a Formula a matchmaker rogzitest a fekkarra, ha nem tesztelik le mindenfele valtokarral... en elkuldenem ezeket a kepeket neki, gondolkodjanak el magukon :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ügyes. És amúgy a fékkel magával hogy vagy megelégedve?

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Végre elkészült a távtartó a váltókarhoz. Így most be tudom tenni a Formula alá. Gondoltam megosztom veletek is, hátha valakinek hasznos lesz.
http://picasaweb.goo...478250425107570
Itt van a link, itt van több kép is:
Picasa Webalbumok - 11181686885352740... - Sram_adapter

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Szia! Köszi a választ, az alubakos XT tárcsa lazult ki?
Köszi,
B.

Igen. De még az elsõ szériás. A 2008-as.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
:) köszi, elvileg a techinka, ha jól emlékszem megvan (anno versenyzõ mult...) meg sajnos a mázsa is... :( XTR vagy XT tárcsák lennének...
apuka - nyuszi mentalitással, szóval semmi durvulás, este fürdetésre épségben haza is kell érnem... :)
Don't try this at home!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
no néztem adapter, ami várható volt, 1,5mm-re van a pofa teteje a tárcsa élétõl.....lehet lesz ingyé adapter, ha nem akkor pakolok a nyereg alá 1,5mm alátétet :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Jó fék, jó tárcsa, jó rider, nem túl nagy súly = elég

tulképp jó fékkel, elég az mázsáho is........csak jó nagy féktávokat kell hagyni :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Jó fék, jó tárcsa, jó rider, nem túl nagy súly = elég

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
használ valaki 160-as tarcsát elõre is? mennyire elég? ugyanis lehet, hogy sikerülne elég olcsón szerezni két 160-as tárcsát adapterrel... és akkor problem solved...
Don't try this at home!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
elvileg jo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
elsõ 203-as adapter jó hátra 180-ashoz?

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Én Mavic keréken Mavic adapterrel használom a 180/160 as formula tárcsákat. Eddig bevált. Speciel jobban mint az XT. Az XT-nek 500 km után kitágult a bordás része...Legalábbis az én kerekemen mozgott elõre hátra, bármennyire is volt meghúzva a CL-anya. Ha eddig jól fogott a fék a 6 lukas tárcsákkal, szerintem jó az adapterezés.

Szia! Köszi a választ, az alubakos XT tárcsa lazult ki?
Köszi,
B.
Don't try this at home!

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 posts

Köszi a választ, erõsen morfondírozok rajta...

Én Mavic keréken Mavic adapterrel használom a 180/160 as formula tárcsákat. Eddig bevált. Speciel jobban mint az XT. Az XT-nek 500 km után kitágult a bordás része...Legalábbis az én kerekemen mozgott elõre hátra, bármennyire is volt meghúzva a CL-anya. Ha eddig jól fogott a fék a 6 lukas tárcsákkal, szerintem jó az adapterezés.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sracok

az indulatokat tessek kordaban tartani

hogy privatban msn-en stb ki mit intez az az o dolga, nem a forumra tartozik. meg egy emlites errol, es kovetkezmenye lesz

csaba8: ha konstruktivan nem tudsz hozzaszolni akkor inkabb ne szolj hozza.

koszonom.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

cl-6luk adapter teljesen jól mûködik. szerintem maradj a hope tárcsáknál..

Köszi a választ, erõsen morfondírozok rajta...
Don't try this at home!