Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

az xt-n van nyomáspont állítás, a betéteket nem "sasszeg" hanem csavar biztosítja. kicsit talán szebb/finomabb a design. kb ennyi.

Illetve más a fékkar formája, és szerintem határozottabb a servó az XT-n, választható polírozott fék testtel.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Köszönöm a véleményeket. Úgy látom az Slx már bizonyított nálatok, így jó választás lehet. Szerencsére nálam nem számít a súly. Azért gondoltam a Marta-ra vagy Ultimate-re mert régebben ezek voltak a csúcs fékek. Persze attól hogy valami drága nem feltétlenül jó.
Most már csak az a kérdés számomra hogy a shimano hogy pozicionálja felfele az ár érték arányt? Ezek szerint még Xt sem érdemes venni mert ugyan azt tudja mint az Slx csak mondjuk könnyebb 1 grammal. Javítsatok ki ha nem így van... :)

Az XT minimálisan könnyebb, minimálisan nyújt többet, mint az SLX, de XT, kb. ugyanaz a helyzet, mint pedáloknál az M540 és M770 között: utóbbi XT jelû, míg elõzõ nem, de gyakorlatilag ugyanaz az alkatrész.

Kisherceg: BR-M675-ös új SLX-nél a nyomáspont is állítható, ahogy én látom, legalábbis ott van a fékkaron a nyomáspontállító csavar, ami a BR-M666-osról hiányzik. Igazándiból így már teljesen butaság nem SLX-et venni, hanem a drágább XT mellett dönteni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
az xt-n van nyomáspont állítás, a betéteket nem "sasszeg" hanem csavar biztosítja. kicsit talán szebb/finomabb a design. kb ennyi.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Köszönöm a véleményeket. Úgy látom az Slx már bizonyított nálatok, így jó választás lehet. Szerencsére nálam nem számít a súly. Azért gondoltam a Marta-ra vagy Ultimate-re mert régebben ezek voltak a csúcs fékek. Persze attól hogy valami drága nem feltétlenül jó.
Most már csak az a kérdés számomra hogy a shimano hogy pozicionálja felfele az ár érték arányt? Ezek szerint még Xt sem érdemes venni mert ugyan azt tudja mint az Slx csak mondjuk könnyebb 1 grammal. Javítsatok ki ha nem így van... :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

code féknek mért nem tudom a dugattyúját vissza nyomni mint a saintnek?!?! eldobom az agyam..meg az az ostoba cps adapterek.. á :D

aki beírja miért nem vettem slx-et meghívhat egy sörre :D

Mért nem vettél SLX-t.
Csak Belga sörünk van.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

code féknek mért nem tudom a dugattyúját vissza nyomni mint a saintnek?!?! eldobom az agyam..meg az az ostoba cps adapterek.. á :D

Túl sok fékfolyadék van a rendszerben?

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás

A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Berényi Péter

Berényi Péter

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszönöm a választ! A fékek egyébként nemrég lettek leszervizelve. Shimano ásványi olajjal vannak töltve és természetesen légtelenítve.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Lassan át lehet írni a topic nevét "Shimanot kell venni"-re :)

hat elegge leleptek a mezonyt :) senki nem tiltja meg masnak, hogy utanuk csinaljak.

Sziasztok!

Nemrég vásároltam használtan egy alivio hidraulikus tárcsafékszettet (BR-M485). Arra lennék kíváncsi, hogy a téli körülmények, az esetleges tartós mínuszok miként/mennyire befolyásolják a hidraulikus fékek mûködését, teljesítményét (talán tönkre is tehetik?!) Féktípusonként lehet eltérés? Gondolom a fékolaj minõsége és a helytelen légtelenítés is nagyban befolyásolhatja a dolgokat!
A konkrét típussal kapcsolatos tapasztalatot is szívesen olvasnám.

Felhomályosítanátok?
Elõre is köszönöm!
Üdv
Peti

egy jo feknel elmeletben sokmindent nem tapasztalsz (nulla fok kornyeken), amit en eszre szoktam venni, hogy nemileg felkemenyedik, de az ujabb fekeknel ez sem jellemzo igazan. olajat lehetoleg gyarit (shimanot) tegyel bele, nem egy nagy ervagas.

Berényi Péter

Berényi Péter

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrég vásároltam használtan egy alivio hidraulikus tárcsafékszettet (BR-M485). Arra lennék kíváncsi, hogy a téli körülmények, az esetleges tartós mínuszok miként/mennyire befolyásolják a hidraulikus fékek mûködését, teljesítményét (talán tönkre is tehetik?!) Féktípusonként lehet eltérés? Gondolom a fékolaj minõsége és a helytelen légtelenítés is nagyban befolyásolhatja a dolgokat!
A konkrét típussal kapcsolatos tapasztalatot is szívesen olvasnám.

Felhomályosítanátok?
Elõre is köszönöm!
Üdv
Peti

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

de figyejjetek mán, ha vmi új shimano -t vesz abba semmi izgalom, nem lesz. múkõdik, fog mint állat, oszt jó napot.

ellenben egy juici ultimét vagy marta jó eséllyel garantált szopás lesz, inkább elébb mint utóbb. hát nem jobb ha zajlik az élet ? :)

Lassan át lehet írni a topic nevét "Shimanot kell venni"-re :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
de figyejjetek mán, ha vmi új shimano -t vesz abba semmi izgalom, nem lesz. múkõdik, fog mint állat, oszt jó napot.

ellenben egy juici ultimét vagy marta jó eséllyel garantált szopás lesz, inkább elébb mint utóbb. hát nem jobb ha zajlik az élet ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem szeretnék árat írni, mert az talán befolyásolná a ti nézõpontokat is. Nem mintha nem lenne fontos, persze hogy fontos, de ebben az esetben most teljesen ki szeretném ezt zárni. Tegyük fel hogy az egyik 10 ezerrel drágább mint a másik, de jobb tulajdonságai vannak, akkor nehezebb a döntés mintha árat nem is írtunk volna. Természetesen nem titkos adat a végén elmondom hogy mi-mennyi-miért ha ennyire érdekel benneteket :)

van olyan dolog a bringan, aminek megiteleset nem az hatarozza meg, hogy mennyibe kerul? mongy a legdragabb cuccokat kiveve :) amugy slx... a 666 ugyanaz, mint a 675, csak mas rajta a feliratdesign. azt vedd, amelyik olcsobb. masfel eve hasznalom az slxet, hibatlan telen, nyaron.

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Ilyen "régi" fékekért szerintem nagyon sok az 50, Marta 30 körül szokott lenni szép állapotú pl. Ezek 3-4-5 éves fékek, még ha könnyebbek is, mint egy SLX, én is arra szavaznék. Vagy valami újabbra mindenféleképpen.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Köszönöm a válaszokat!
50 lenne akár melyiket választom (Magura vagy Avid) új fékpofákkal + légtelenítve. Nem futottak sokat külsérelmi nyom nincs a fékcsövek is hibátlanok.

Amúgy melyik Slx-rõl van szó a régebbi szürkés vagy az újabb ezüst színûrõl?
Miért esküsztök annyira az Slx-re?

ha 50, akkor a kettõ közül magura, ha jól akarsz járni akkor slx, persze lehet hogy egy páran akiknek szintén ez van azt akarjuk hogy te is olyan rosszul járj mint mi.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Miért, miért...mert k*va jó... :-)
Ennyiért biztosan kapsz vadiúj SLX-et, ideit (asszem 666 a sorszáma :-)), vagy az már tavalyi, mert a kerékpáros idõszámításban már 2013 van?
Ez lehet az "idei":
Bike24 - Shimano SLX BR-M675 + BL-M675 Disc Brake front
Elsõ plusz hátsó plusz posta is bõven 50 alatt van.
Az is lehet, hogy mivel kijött az új, kapsz akciósan 666-ost, még jobb áron. Best price/performance!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Shimano SLX Scheibenbremse BR-M675 Modell 2013 - BIKE-COMPONENTS.DE

mint már említettem, rettentõ borzasztó egy fék, csupán kiszúrásból, tréfás jókedvünkben ajánljuk minden errejárónak.;)

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat!
50 lenne akár melyiket választom (Magura vagy Avid) új fékpofákkal + légtelenítve. Nem futottak sokat külsérelmi nyom nincs a fékcsövek is hibátlanok.

Amúgy melyik Slx-rõl van szó a régebbi szürkés vagy az újabb ezüst színûrõl?
Miért esküsztök annyira az Slx-re?

guenwhywer

guenwhywer

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
hiho! Most tervezek váltani V fékrõl(sd7) tárcsára(avid elixir 1 2013) Kerekeim BTS xc pro agyak wtb felnikkel de nem ez a lényeg kerék meg a fék már megvan tárcsa postán valahol... Hátra lenne szükségem egy adapterre, de nem vagyok benne biztos hogy milyenre. 160-as tárcsáim(avid g2) lesznek(igaz elõre megvan a 180-as adapter de nem tudom hogy a manitou black comp mennyire szeretné) viszont hátra kicsit bizonytalan vagyok hogy milyen adapter kell. Biztos hogy IS-PM csak azt nem tudom hogy olyan kell ami nem emel vagy olyan ami emel. Focus cypress váz ha számít. Segítséget elõre is köszönöm akár linkek formájában is jöhet.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
értem. ha olcsóbb mint az slx, akkor magura (vagy avid, ízlés szerint) :D

ismerve az slx-et, egyiket sem venném az említett kettõ közül.