Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

henryke07

henryke07

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
nincs valakinek eladó avid légtelenítõ szettje?

GhostLead

GhostLead

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
A Hope Floating (160-180mm) tárcsáról mi a véleményetek? Formula K24 tárcsafékkel használható? Válaszotokat elõre is köszönöm!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

szerintem az slx, 675-rõl ezt írják:
Griffweiteneinstellung: Ja

az xt, 785-rõl meg ezt:
Anpassung: Griffweiteneinstellung, Druckpunkteinstellung

Feltöltött kép
Feltöltött kép

megnéztem, a kar kialakitása ugyanaz (gyártási szempontok) de a "free stroke" azaz a nyomáspont nem állítható az SLX-en, ott egy vak csavar van ahol az XT-n az állító csavar.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Tehát a boltban 1 éve álló fékben is olajat kell cserélni?

a fox azért ad a gyártástól 2 év garanciát (nem az eladástól, a gyártástól!) mert azt mondják, az olaj és a gumi is öregszik, és nem tudja garantálni egy 3 évesen amugy frissen eladott termék esetében, hogy az eredetivel megegyezõen mûködik.
el kell fogadni, az olaj és a gumi öregszik.
a kérdésedre a válasz: jó lenne, igen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Érdekes kérdés tettél fel, mert ugye mire cseréljük le azt az olajat ? Egy olyan 4 literes Shimano olajra, ami szintén 2 éve ott áll a raktárban :-))
Igazából szerintem ez a DOT-os olajoknál jelentõs, mert ott a levegõ párájából vizet tud megkötni a fékfolyadék, ami felhevüléskor lég bubit okoz.

Nekem is volna egy kérdésem , kb mennyi olajat kell a rendszeren átpumpálni, hogy friss olaj legyen benne ?

Köszi

Üdv

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Évente akkor is atomjaira szedném a bringám ha keveset megyek vele, erre utaltam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Évente akkor is megéri lecserélni ha nem tekersz, ezt elég régóta TMK-nak hívják.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Ahogy Rob is írta, álltában is öregszik. Mivel õ Shimanoban meglehetõsen otthon van, ezért én hinnék neki:-) DOT-os alig használtról tudok nyilatkozni- érdemes volt lecserélnem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
De gondolom nem mindegy, hogy evente 2et megyek, vagy 15et. Shimano slx amugy.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Ha DOT-os féked van feltétlenül. (Avid, Formula, Hayes). Ha Mineral Oil (Shimano, Magura) van benne akkor tovább bírja anélkül, hogy megzabálná a tömítéseket, de biztos abban sem okozol kárt a cserével.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

van arra vmi utmutato, hogy milyen gyakran kell a fekben olajat cserelni?

tavaly ilyenkor csereltem, csak iden kb ot honapot nem voltam itthon, igy alig mentem tobbet, mint 2e km. az olaj ugyanugy nezett ki, mint amire lecsereltem. teloban volt nemi szotyi, de itt nem latom sok ertelmet.

évente nem árt.
az olaj álltában is öregszik sajnos.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
van arra vmi utmutato, hogy milyen gyakran kell a fekben olajat cserelni?

tavaly ilyenkor csereltem, csak iden kb ot honapot nem voltam itthon, igy alig mentem tobbet, mint 2e km. az olaj ugyanugy nezett ki, mint amire lecsereltem. teloban volt nemi szotyi, de itt nem latom sok ertelmet.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Jó fék, könnyû, fog rendesen és nem utolsó szempontként a magyar forgalmazónál kapni hozzá mindent. Évente érdemes olajat cserélni, meghálálja. (bár melyik DOT-os nem:) Egyetlen hátrány,ami egyébként formula betegség- legalábbis az RX,R1 tapasztalatom alapján- hogy nagyon nehéz súrlódás mentesre állítani, mert nincs sok hely a tárcsának. Shimano alubakosokkal kiküszöbölhetõ a probléma. Itthon a könnyített Formula tárcsák vannak a kis kerókon, de mindegyikben van kis kanyar. Egyébként imádjuk õket- mármint a formula fékeket.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Formula R1-rõl van valakinek véleménye?
Valakinek van ilyen?

nekem volt több is,nagyon jó fék

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Formula R1-rõl van valakinek véleménye?
Valakinek van ilyen?
Team Heavy Pedál Szeged

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Megteszem, de kioktatás helyett elég lett volna annyi is, hogy pár oldallal olvassak vissza.
peace

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Hali!

Avid elixir 1-el lenn problémám, még pedig, hogy hozzáér a fékpofa a tárcsához amikor nem fékezek, hogyan lehet beállítani? Amúgy nem sok km van benne lehet úgy 5...

Lehet hogy nem lehet lehet hogy igen, tedd már meg azt a szívességet nekünk és magadnak is hogy vissza olvasol pár oldalt mert minden héten megkérdezi ezt valaki.

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Hali!

Avid elixir 1-el lenn problémám, még pedig, hogy hozzáér a fékpofa a tárcsához amikor nem fékezek, hogyan lehet beállítani? Amúgy nem sok km van benne lehet úgy 5...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
szerintem az slx, 675-rõl ezt írják:
Griffweiteneinstellung: Ja

az xt, 785-rõl meg ezt:
Anpassung: Griffweiteneinstellung, Druckpunkteinstellung

Feltöltött kép
Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."