Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

6 csavarosban van egy új tárcsa a Shimano-nál, az SM-RT66
én azt venném (ha nem szeretnél alubakos 6 csavarosat persze, mert azok a legjobbak)
miért keresel nem-shimano tárcsát?

[ATTACH=CONFIG]2627[/ATTACH]

Eddig Avidot használtam és tökéletesek, és azt tudok most elég jó árban :-)
kösz a tippet
ma meg lesem majd a tárcsával, hogy hogyan áll nem-e log túl a betét a tárcsán...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

hali
egy kérdés
mit gondoltok vagy használ valaki, BR-M975 test M06 fémes betét és Avid G3 tárcsa?
szerintetek mûködne? vagy milyen tárcsa illene hozzá a Shimano ajánlatán kívül
csavaros.160mm

6 csavarosban van egy új tárcsa a Shimano-nál, az SM-RT66
én azt venném (ha nem szeretnél alubakos 6 csavarosat persze, mert azok a legjobbak)
miért keresel nem-shimano tárcsát?

[ATTACH=CONFIG]2627[/ATTACH]

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ti melyiket vennétek:
Avid Elixir R Sl
vagy
Formula K18?

Shimanot ha nem akarsz szívni.

ezen felnevettem :D
de igaz!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
hali
egy kérdés
mit gondoltok vagy használ valaki, BR-M975 test M06 fémes betét és Avid G3 tárcsa?
szerintetek mûködne? vagy milyen tárcsa illene hozzá a Shimano ajánlatán kívül
csavaros.160mm

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Shimanot ha nem akarsz szívni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Ti melyiket vennétek:
Avid Elixir R Sl
vagy
Formula K18?

NFA

NFA

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Halihó!

A Merida TFS500D bringámon mindig fellevegõsödik az AVID Juicy 3 szettem egy erõsebb vészfékezés után. Ez a városi közlekedõk miatt szinte heti szintû. Ma megtaláltam az okát. :) A féknyeregnél lévõ légtelenítõ csavar tömítõgyûrûje szétmállott, most már légteleníteni sem lehet, és pumpálás után sincs fékerõ. Viszont szépen engedi az olajat. :( Lehet külön tömítést / csavart / bármit kapni, hogy új fényében ragyogjék? :)

Köszi: NFA

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Sziasztok!
Segítséget kérnék fékbetét ügyben:BBB BBS-53 vagy gyári shimano (SHIMANO HIDRAULIKUS (B01S))?
Most a gyári van benne elég sokat kibírt csak nem tudom váltsak-e BBB-re azt hallottam az még jobb.

Tényleg jobb.Nekem 585-ös Shimano-m van BBB betétekkel és jobban harap , mint a gyári.Bár nem biztos , hogy mérvadó a véleményem , nem sûrûn használom.;)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gabesz1986

gabesz1986

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!
Segítséget kérnék fékbetét ügyben:BBB BBS-53 vagy gyári shimano (SHIMANO HIDRAULIKUS (B01S))?
Most a gyári van benne elég sokat kibírt csak nem tudom váltsak-e BBB-re azt hallottam az még jobb.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Thank you
:)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Innen olcsóbb:
One Pair Sintered Disc Brake Pads Fit Avid Elixir SRAM XX XO Long Life | eBay

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Hi!

Tavaly nyáron vettem NZKW fékbetéteket avid elixir fékeimhez, az eladót az apróhirdetésen találtam.
Most ismét szeretnék ilyen betéteket venni (mert kv. jók), de az eladó már nincs meg,ha valaki esetleg szeretne ilyet jelezze, hogy olcsóbb legyen (5-10 pár)
NZKW.com - Performance parts for less, 0800 GO NZKW (466959)

henryke07

henryke07

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
köszi a választ, nyelvekkel soha nem volt gondom. csak ezt a paypalos dolgot nem vágom annyira...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
legyen paypalod, legyen pontos, hibátlan lakcímed, és ha lehet 99,0% feletti eladót keress. ha megy valami idegen nyelv akkor gyerekjáték, nem tudod elrontani a rendelést, de a google is ad találatot a rendelés pontos menetére.

henryke07

henryke07

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
köszi,már sikerült szerezni. már csak a légtelenítõ van hátra. rendelt már valaki ebayrõl,tud segiteni valaki hogy hogy smint? nem szeretnék hoppon maradni

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
méretre vágsz egy darab fát, ugyanúgy jó lesz. vagy beteszel a dugattyúk közé bármit, ami pont kiadja és nem nyomódik össze.

henryke07

henryke07

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
köszi szépen.szerintem innen rendelek csak kéne bleed block is,az meg nem jár hozzá. csak ahhoz ami kb itthon is rhadt drága :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

és maga a kar? a képen is látszik, hogy a távolság állítás más. a kérdés, hogy mennyiben másabb és mitõl jobb/rosszabb?

a többi része még ha eltérõen is néz ki, gyakorlatilag ekvivalens.
a fõ hangsúly a nyomáspont állíthatóságon van.

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

megnéztem, a kar kialakitása ugyanaz (gyártási szempontok) de a "free stroke" azaz a nyomáspont nem állítható az SLX-en, ott egy vak csavar van ahol az XT-n az állító csavar.

és maga a kar? a képen is látszik, hogy a távolság állítás más. a kérdés, hogy mennyiben másabb és mitõl jobb/rosszabb?

nincs valakinek eladó avid légtelenítõ szettje?

ebay dugig van olcsó légtelenítõvel: http://www.ebay.com/...&rt=nc&LH_BIN=1