Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Persze, mentem vele pár kilómétert.biggrin.png

Nem voltam még nagyobb lejtő közelében és vész fékeznem sem kellett.

Még nem blokkolta a kereket, de nem is nagyon erőltettem, mert ez nélkül is megálltam simán.

Határozottan tetszik, nem bántam meg a vételt, nem csalódtam. Már el is adtam a régit.

Tényleg nagyon jól beállítható, testre szabható. Már játszottam vele egy csomót.

Hangja nincs, illetve egyszer hallottam a legelső alkalommal valami "nyöszörgést", de egyelőre nem zenél.

Plusz pont a rugóerő állításnak, én nagyra értékelem. Finom, lágy a karok húzása (nálam), már-már "hidrós" érzés.biggrin.png

Már most jobban elégedett vagyok vele, mint az előzővel.

De egészen biztos, hogy még nem kopott be teljesen, kb. 10-15km mentem vele, direkt fékezgettem, akkor is ha nem kellett.

Az előző tapasztalata alapján több idő és vagy km kell neki. Meg a hosszabb lejtős fékezések után kezdett határozottabb lenni a fékerő.

Bár úgy gondolom betét, tárcsa függő is.

Úgyis "jövök" még, beszámolok róla.... wink.png smile.png

Edited by talpfa, 2024. October 28. - 10:34.

• Kisherceg likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Na, kipróbáltad végre? smile.png

Persze, mentem vele pár kilómétert.biggrin.png

Nem voltam még nagyobb lejtő közelében és vész fékeznem sem kellett.

Még nem blokkolta a kereket, de nem is nagyon erőltettem, mert ez nélkül is megálltam simán.

Határozottan tetszik, nem bántam meg a vételt, nem csalódtam. Már el is adtam a régit.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
Na, kipróbáltad végre? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Szóval, újra itt....smile.png

Megérkezett a fék, a hétvégén fel is szereltem.

Nagyon keveset mentem vele, csak az utcában fel alá, próbakörök.

Első tapasztalatok

Megszűnt a reszelős érzés, finom és könnyű a karok mozgása.

Még nem blokkoltam a kerekeket, erősen fékeztem, határozottan lassultunk.

Ezt még még bőven koptatós kategória lesz, az előző fék tapasztalata alapján.

Jól adagolható a fék, tetszik a modulációja, mintha az Avid V-fékjeimmel mennék.

Nem az a "csiki-csukis" kategória eddig. Én szeretem ezt az érzést, mikor nem azonnal harap a fék.

Felszereltem a bovden feszesség állítót is.

A gyári Sram bronz kupakot használtam, simán ráment a hosszanti szálas Jagwire KEB-SL házra.

(mintha azt írtátok a fórumon, hogy csak a POP kupak menne rá..?!?)

Illetve a felső bovdenvég kupak, ami az állítható részébe megy, az műanyag. Mást nem is tudnék rá rakni, mivel ez való (adták) hozzá.

Majd figyelgetem a bovdenezésnél, hogy bírja a hosszanti szálas házat?!?

Azt néztem a hátsó fék esetén, hogy a BB7-MTN változatot, ha akartam se bírtam volna feltenni, mivel a kar bele érne a vázba (lásd a képet).

Egyébként bőven elfér a sarkamtól a fék, viszont a csavarokhoz szűkös a hozzá férés, még jó, hogy alap a gömbfejű imbuszkulcs nálam.

Hát röviden ennyi. Pár gyors fotót lőttem...smile.png

27342930_52ce4d423883c9157c30fe5c230419827342928_f4211e9aaf829b4d0e50b630cd3626c27342932_992eb59b236a36191a421d02cd1d47327342926_8c1cedb4cee14b18d66446c247363c9

• Kisherceg and Rabbit like this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Akkor most pár hétig on-hold a projekt?

Hát azért remélem nem kell olyan sokat várni?!

A mai nap, meg is kapták a vissza küldött féket. A legalább is a nyomkövetési szám alapján, sikeresen célba ért.

Remélem minél hamarabb jóvá írják, hogy le tudjam adni a rendelést.

Várakozó állásponton vagyok.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
Akkor most pár hétig on-hold a projekt? 😕

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Bike24-en küldtem vissza így POC térdvédőt és visszautalták pár hét múlva a szállítási költséggel együtt.

Bikeinn -ről vásároltam korábban kormányszár átalakítót, küldtek valami rozsdás acél vackot (alu helyett), teljesen mást, mint ami a képen volt.

A doboz bontás után, azonnal ment a reklamáció részemről.

Kicsit nehézkes volt velük a kommunikáció (tipikus dél-európai módra), de vissza utalták a szállítási költséggel együtt a termék árát és a terméket sem kellett vissza küldenem.

Edited by talpfa, 2024. October 03. - 08:29.

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Bike24-en küldtem vissza így POC térdvédőt és visszautalták pár hét múlva a szállítási költséggel együtt.
  • Kisherceg likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

A vissza küldés ingyenes volt. Most délután fel is adtam a postán, természetesen csak a rosszat.

Már többször vásároltam tőlük, de még soha nem kellett vissza küldenem semmit.

Változatlanul nem kaptam választ tőlük, leszámítva az automata vissza térítésről az emailt....

A webshopban már be is raktam a kosárba "csere" darabot. Ha megkaptam a vissza térítést, újra megveszem.

Tuti, hogy újból fizetem a 15 eur-t! Szerencsém lesz, ha a szállítási költséget is vissza térítik, de nem számítok rá.

Láttam idehaza az apróban az alap változatot... a színe miatt választottam a feketét. Így ez most nem opció.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

A golyó pályára tippelek én is.

Ha vissza nyomom kézzel, akkor vissza ugrik a helyére, de így ez akkor sem okés.

Oké, hogy a bovden tartaná, de akkor sem szabadna, hogy így működjön.

Szerintem ahogy feszíti vissza a rugó, random esetekben szétnyílik a golyóknál (nem elég mély a horony a golyóknál?) és be is csúszik a dugattyú.

Ha előre nyomom a kart, akkor vissza ugrik a kar is, meg a dugattyú is.

Nem válaszoltak még semmit, pedig külön képet is küldtem nekik emailben, amit ide be is raktam.

Nem is tudom, hogy érdemes e a válaszukra várni, mivel az oldalukon megtaláltam, hogy nincs csere, automatikus vissza térítés van.

Ahogy rányomtam a "visszatérítés gombra", már egyből küldte nyomtatásra, megcímezve készen, amit a dobozra kell ragasztani.

Ahogy megkapták az árut, elméletileg vissza is térítik az árát és a webáruházból újra meg kell vennem....

végülis, akkor az újravásárlás miatti postát bukod? persze az sem kevés. sad.png  vagy a visszaküldést is te fizeted?

megrendelted már az újat? gondolom, csak a hibás megy vissza. smile.png

edit: mondanám, hogy küldd vissza a hibásat, aztán nézz be az apróba, csak a "színe" nem lesz jó... :/

Edited by Kisherceg, 2024. October 02. - 16:25.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Az ok hogy visszaküldöd nekik, ők visszaadják a pénzt és megrendeled újra. De a postaköltség (kiküldés+megrendelés) az neked bukó, ugye?

Marci

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

uhhh, sajnálom, ez lehangoló. sad.png kb úgy néz ki, mintha egy mtn változat lenne, félrematricázva....

nem láttam még ilyet, nem is értem. elsőre azt mondanám, hogy a kar "el van rakva" a nyomórúd tengelyén, de az 60 fok lenne, a képen lényegesen kevesebbnek tűnik, kb 15 fok.

annak alapján, amit írtál, hogy nem egyből ugrik hátra, arra tippelnék, hogy a két golyópálya valami miatt nem tudja megfogni a golyókat (és a kart) a pálya végén. emiatt ugrik beljebb a dugattyú. 

remélem, gyorsan küldik a cseredarabot! 

A golyó pályára tippelek én is.

Ha vissza nyomom kézzel, akkor vissza ugrik a helyére, de így ez akkor sem okés.

Oké, hogy a bovden tartaná, de akkor sem szabadna, hogy így működjön.

Szerintem ahogy feszíti vissza a rugó, random esetekben szétnyílik a golyóknál (nem elég mély a horony a golyóknál?) és be is csúszik a dugattyú.

Ha előre nyomom a kart, akkor vissza ugrik a kar is, meg a dugattyú is.

Nem válaszoltak még semmit, pedig külön képet is küldtem nekik emailben, amit ide be is raktam.

Nem is tudom, hogy érdemes e a válaszukra várni, mivel az oldalukon megtaláltam, hogy nincs csere, automatikus vissza térítés van.

Ahogy rányomtam a "visszatérítés gombra", már egyből küldte nyomtatásra, megcímezve készen, amit a dobozra kell ragasztani.

Ahogy megkapták az árut, elméletileg vissza is térítik az árát és a webáruházból újra meg kell vennem....

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

annak alapján, amit írtál, hogy nem egyből ugrik hátra, arra tippelnék, hogy a két golyópálya valami miatt nem tudja megfogni a golyókat (és a kart) a pálya végén. emiatt ugrik beljebb a dugattyú. 

ez pedig - szerintem - akkor lehet, ha a féktestben lévő golyópálya rosszul van a helyén, vagy a 12:37-nél bekerülő alátét hiányzik. szerintem. de valójában úgyis az számít majd, hogy a bike-components mit válaszol. :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

uhhh, sajnálom, ez lehangoló. sad.png kb úgy néz ki, mintha egy mtn változat lenne, félrematricázva....

nem láttam még ilyet, nem is értem. elsőre azt mondanám, hogy a kar "el van rakva" a nyomórúd tengelyén, de az 60 fok lenne, a képen lényegesen kevesebbnek tűnik, kb 15 fok.

remélem, gyorsan küldik a cseredarabot! 

Edited by Kisherceg, 2024. October 02. - 14:36.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Help!!!

Mi lehet a probléma?

Az egy nyomatékkar, nagyon hátramegy, az alaphelyzethez képest. Lásd a képeken.

De nem egyből, hanem teljesen véletlen szerűen, meg ha kézzel oldalról megnyomkodom, pici rugó kattanás és hátra csapódik és ezzel együtt benyomja a dugattyút is.

Fel sem szereltem, csak kézzel működtetve.

Szétszedtem, de semmi rendelleneset vagy hibás alkatrészt nem találtam.

Sikerült megérteni a működését, de azt nem sikerült, hogy mi okozza a nyomatékkar hátra "csapódását?

Csak az egyik fék csinálja, a másik nem, az szuper.

Szóval szomorú vagyok, felvettem a kapcsolatot a webáruházzal, még nincs válasz.

Jó lenne ha nem kéne vissza küldenem, aztán újból megvenni megint...sad.png

27337122_2c721cfc698f8a064d08239d0696f9b27337120_f885ee070fc0dcfc8d64d1f383883d5

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Lehet, csak a "classic look" miatt emelik ki, hogy csillognak a csavarok. biggrin.png

Jaja, a rozsdásodó V-fékeikre emlékszem, bár nekem nem volt. #csakabr-m600 biggrin.png

Jahhh! Értem márketing.biggrin.png

Csili-vili fekete, ja meg rozsdamentes is, ennyi pénzért.

Egyébként lehet a másik is (tied is az), csak az nem csili-villi és "csak" régi classic logós.

Mindegy is, ahogy időm engedi, neki állok, felszerelem és jöjjön a "csoda"..!biggrin.png

Edited by talpfa, 2024. October 01. - 11:02.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Ez lenne a normális, hogy nincs rozsda......

Csak fura, hogy a gyártó külön kiemeli a Road S esetén, mint valami "extrát", hogy rozsdamentes alkatrészek....

Ezek után azt gondolnám, hogy miért: a Road esetén nincs ilyen "extra"???

Kb. 30 ezres fék esetén ez alap kellene, hogy legyen.

Egyébként az Avid V fékek gyengéje is a korrózió védelem, a rugók, csavarok nem rozsdamentesek és hiába festett, meg krómozott, aki dagonyázott vagy télen közlekedett vele,

hamar meglátszott rajtuk az idő vasfoga. Kifejezetten figyeltem erre, mindig "suvickoltam" az Avid fékpillangókat.

Lehet, csak a "classic look" miatt emelik ki, hogy csillognak a csavarok. :D

Jaja, a rozsdásodó V-fékeikre emlékszem, bár nekem nem volt. #csakabr-m600 :D

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

...edit helyett: még coastkid sem panaszkodik, pedig nála azért lenne helye a rozsdának:

https://coastkid.blo...or beach riding

Ez lenne a normális, hogy nincs rozsda......

Csak fura, hogy a gyártó külön kiemeli a Road S esetén, mint valami "extrát", hogy rozsdamentes alkatrészek....

Ezek után azt gondolnám, hogy miért: a Road esetén nincs ilyen "extra"???

Kb. 30 ezres fék esetén ez alap kellene, hogy legyen.

Egyébként az Avid V fékek gyengéje is a korrózió védelem, a rugók, csavarok nem rozsdamentesek és hiába festett, meg krómozott, aki dagonyázott vagy télen közlekedett vele,

hamar meglátszott rajtuk az idő vasfoga. Kifejezetten figyeltem erre, mindig "suvickoltam" az Avid fékpillangókat.

Edited by talpfa, 2024. October 01. - 10:24.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

keskenyebb kivitel? úgy érted, a promax szélesebb mint a bb7?

Igen. Szemre egyértelműen szélesebbnek tűnik a Promax, mint a BB7.

Még nem volt időm felszerelni, de meg is nézem otthon.......

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Ez keskenyebb kivitel, mint a gyári Promax fékem.

Úgyhogy plusz pont már csak ezért is.

keskenyebb kivitel? úgy érted, a promax szélesebb mint a bb7?

Edited by Kisherceg, 2024. October 01. - 09:07.