Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts

szóval tekerjem aztán majdcsak kijön;) oke megfujkálom valamivel aztán megpróbálom, klöfi ;)

hát körbe körbe forog(erõvel) de ki nem jön :(

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
szóval tekerjem aztán majdcsak kijön;) oke megfujkálom valamivel aztán megpróbálom, klöfi ;)

a bringaszállító

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

az összes lengõkarhoz tartozó csapágy csavarja sima jobbos menetes volt

az is az. legfeljebb kicsit berohadt.
legalábbis az ugyan ilyen feléptésû Stabem alapján.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Tigger! szedted már szét a konádat? Tudsz nekem valami okosat mondani a 9540-re?

a bringaszállító

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Nem sokat mentem vele, de elég meggyõzõ volt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

na ez a baj. valahogy kényelmetlenül érzem magam rajta. Valami 17/18-as váz kellene 58 körüli felsõcsõvel. Legfeljebb 400-as nyeregcsõve kerülne bele.

ex specimet nem próbáltad ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
Skacok!

Kéne egy kis segítség! Bontom szét a kona dawg-om és elakadtam ill. kérdeznék mielõtt elrontanék valamit ;)

az összes lengõkarhoz tartozó csapágy csavarja sima jobbos menetes volt nem is volt ezzel semmi baj, a középrész feletti hajtás oldali nagy csapágy viszont nem akarózik kijönni, meg tudtam lazítani(balra forgatva), de 1,5-2 kör alatt sem mozdult meg, olyan mintha egy helyben forogna, esetleg bal menetes lenne? Vagy miért nem akarózik onnan kitekeredni, mint az összes többi?
Feltöltött kép

Uploaded with ImageShack.us
Feltöltött kép

Uploaded with ImageShack.us

a bringaszállító

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Vázcserét tervezek,az elképzelés 130-160 mm mozgású váz, Giant Reign,Rocky Mountain Slayer szintû kategóriában.Ezekre és egyéb hasonló tudású vázakra kérném a tanácsotokat,beszerzési forrás,egyéb típus stb

nálam a cube sting-fritzz-stereo most nagyon bejövõs. csak ott nem érem el a rugóstagot.
cannodale rize és rz 140 mondjuk az abszolút nyertes.

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 posts
Vázcserét tervezek,az elképzelés 130-160 mm mozgású váz, Giant Reign,Rocky Mountain Slayer szintû kategóriában.Ezekre és egyéb hasonló tudású vázakra kérném a tanácsotokat,beszerzési forrás,egyéb típus stb

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

de a konád is 596

na ez a baj. valahogy kényelmetlenül érzem magam rajta. Valami 17/18-as váz kellene 58 körüli felsõcsõvel. Legfeljebb 400-as nyeregcsõve kerülne bele.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azert ilyen olcso, mert sosem hallottunk a markarol. ha a TBS-t eleg sokaig turod elobb-utobb rabukkansz [nem astro es nem a-pro, ezeket gyorsan atneztem]

jott hozzank is a Wheeleres csajszi mult heten hogy vegyunk toluk Acor titan vazat. mert hogy az milyen olcso. Es tenyleg olcso. csak felfuttatni a markat rohadtul nem az. es mire bemarketingolod [de szep kimagyar fejeztem magam :)] az amugyis telitett piacra az uj feltorekvo markadat es a koltseget beledolgozod a nagykerarba addigra mar csak ugyanannyi ha nem tobb lesz mint a jelenleg is futo konkurrens termek.

persze lehet probalkozni ilyen sose hallott nevvel is, csak mivel az emberek nem tudjak mit varhatnak el tole, inkabb elkerulik. az ar ellenere is. lesz egy-ket bator [es kispenzu] vevod aki bevallalja, de beloluk nem lehet megelni. pedig 100% biztos vagyok benne hogy ugyanabbol a gyarbol jon mint egy-ket ismertebb marka vazai, csak ezt ugye nem lehet reklamozni.

nagyjabol ennyi a tortenet :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szerintetek ez milyen váz, nekem tetszik ( venni nem akarok ) ennyiért meg nagyon olcsónak tûnik.
Vitus Fleetwood Frame - No Shock | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nekem is egy súlyadat kéne KONA Fire Mountain 2008as 18"-os vázról.
Sehol nem találom, pedig kerestem elég sokat. Lehet én voltam balfék...
Ha vki tud segítsen.

nem nagyon vagyok híve annak hogy egy kérdést 2 helyre ,de esetleg tedd fel a kona topikban is, oda szokot járni illetékes elvtárs.
addig meg elégedj meg annyival hogy 1900valamennyi gramm.

ok, nem vágom ki, de amúgy lemezes a cucc, és hidd el, tényleg ronda

egy öreg csótány váznak nem mindegy, így is csúnya úgy is ronda :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szema

szema

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
ok, nem vágom ki, de amúgy lemezes a cucc, és hidd el, tényleg ronda :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
pl. hogy kiállva tekeréskor nem fog oldalra hajladozni az egész.
de komolyan ne vágd ki, nem véletlenül van ott.

kép van? mert azt se tudom elképzelni, hogy egy ceruza vastagságú átfúrt acélcsõ hogy lehet olyan ronda.
bár mondjuk ha lemez és tényleg ronda, valami acélos vázépítõvel meg lehetne csináltatni, hogy ne az legyen ott hanem merevítõcsövet forrasszon be oda...

csak annyiból meg kb. új vázat veszel.
és ezzel visszajutottunk oda, hogy jó az úgy.

szema

szema

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Merevítés szempontjából igenis van szerepe. Minek kifûrészelni, 5 gramm miatt? Eleve baromság, hát még ha netán el akarod majd adni...

nem csak a súly miatt akarom kivágni (egyébként 5 grammnál biztos több vmivel meg lehet vagy 50 is :D ), hanem ez egy régi váz és azt szeretném, hogy valamivel jobban nézzen ki mint most, ugyanis ez az elem elég ocsmány ezen a vázon...
merevítés szempontjából szerinted milyen szerepe van?

vapetike

vapetike

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Nekem is egy súlyadat kéne KONA Fire Mountain 2008as 18"-os vázról.
Sehol nem találom, pedig kerestem elég sokat. Lehet én voltam balfék...
Ha vki tud segítsen.
vapetike

STiPi

STiPi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hello mindenki!

Valaki tud nekem 2010-es magellan pyxis súlyadattal szolgálni??? pontos érték kellene!!!

köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha ennyire ez a pár gramm számít, hogy szétfûrészelnél egy vázat, akkor javaslom inkább, hogy tekerj alsógatya nélkül, súlyban kb. ott leszel...

Te alsógatyában tekersz? :confused:

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Hello mindenki!
szerintetek egy országúti vázról kifûrészelni a hátsó támvillák közül a féktartó elemet mennyire jó ötlet?
elméletileg annak az alkatrésznek nincs fontos szerepe, csak a fék tartása, az meg nekem nem kell...

Ha ennyire ez a pár gramm számít, hogy szétfûrészelnél egy vázat, akkor javaslom inkább, hogy tekerj alsógatya nélkül, súlyban kb. ott leszel...