Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A bicaj..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jó lesz valsz, egész dögös sárgában....

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Szerintem,ha lazábban terepezne vele,jó.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
166 cm magas hölgyeménynek szerintetek jó lenne 16" Magellan Polaris 2009? Ezt néztük ki: Bikepro - Magellan Polaris váz (2009)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok,

hallottam valahol, hogy a Cube és Radon vázak ugyanabban a gyárban készülnek, így anyagukban semmi, geometriájukban is csak 1-1,5 cm\fok eltérés van. Ehhez képest azért árban van- nem is kicsi- eltérés, a kockák drágábbak.
Létezne, hogy pusztán a márkanév jelent ennyit- pedig a németeknél a Radon sem kis cég-, vagy van más különbség is a két márka hasonló kategóriás vázai között?

a "csak 1-1,5 cm\fok eltérés van" az jelenti, hogy konkrétan tök más a két váz.
a pár mm vagy pár tized fok eltérés olyan szinten eredményez a komplett bicikli szemszögébõl nézve eltérõ tulajdonságokat, hogy el se tudod képzelni.
Dante mondta azt hiszem valakinek a 4 betûs nevére, hogy ha elé raksz egy D betût, és a maradék négyet átírod "ante"-ra, akkor egybõl ugyanaz lesz a neve mint neki... érted. olyan különbségekrõl beszélsz, amik megváltoztatásával bármelyik vázat létre tudod hozni...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
FLRON A 2009-ES KONA XC VZAK - CSAK 1 NAPIG - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK

igazad volt, elvesztem az évszámokban.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Faktorban akció van.

online hol látod a 10 kula supremet?
én csak a 09-es kula supremet, meg a 10-es kula goldot találom.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Sziasztok,

hallottam valahol, hogy a Cube és Radon vázak ugyanabban a gyárban készülnek, így anyagukban semmi, geometriájukban is csak 1-1,5 cm\fok eltérés van. Ehhez képest azért árban van- nem is kicsi- eltérés, a kockák drágábbak.
Létezne, hogy pusztán a márkanév jelent ennyit- pedig a németeknél a Radon sem kis cég-, vagy van más különbség is a két márka hasonló kategóriás vázai között?

Megközelítõleg igaz. Azonban a Cube fenntart kereskedõi hálózatot is, ami az õ részérõl is elég komoly pénzbe kerül. A Radon viszont csak webshopokon keresztül árusít, tudtommal. Továbbá a Cube elég komoly teszteknek veti alá a vázakat, azt nem tudom, hogy ez a "testvérmárkánál" is így van-e. Amúgy van Cube téma is.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Faktorban akció van.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
a tesztprogramot lehet megvárom.
ebbe lenne a reba. :) nem nagyon kapkodnak érte.

a supreme nem hiszem, hogy beférne 50-80e Ft közé.

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Sziasztok,

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

két kérdés:

1, a merida twenty one-ról valaki tudna nyilatkozni, aki használ ilyet?

2, merev alu vázból 100mm telóhoz mit érdemes venni? mondjuk 50 és 80 ezer pénz között. kona kula gold 2010 jó például?

a, tán merida topikban írt Csucsu kolléga, elég jókat
b, kelliz forumos kolléga is használ egyet abszolút +elegédessél

majdnem én is azt vettem, (abba lett volna a reba :)).
de ha nem nagyon sürgõs lesz megint tesztprogram
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Idei (2010) Kula Supreme?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
nemversenyzõs-mindenesxc

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Milyen célra?
Én a mostanra nem túl up-to-date 2 Bikemagos vázkörkép alapján a régi Altrix/Neuzer Cougar vázat vettem szintén 100-as villához. Jó súly, jó geo, és olcsó. Barátnõmnek ilyen váza van, és ott is bevált egyfajta mindenesként. Igaz, ez eléggé 50 alatt van, és részben azért is vettem, mert semmit sem tudok az új Magellan/Kona/Author/Merida stb. vázakról :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
két kérdés:

1, a merida twenty one-ról valaki tudna nyilatkozni, aki használ ilyet?

2, merev alu vázból 100mm telóhoz mit érdemes venni? mondjuk 50 és 80 ezer pénz között. kona kula gold 2010 jó például?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
killswitch komolyság

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszönöm válaszod!
Az igazat megvallva,ezek az adatok jók is lennének nekem,ha pontosak. A kiválasztott vázak közül valamiért a witchita áll közel hozzám,de az ismeretlensége megijeszt kicsit,mert nem találni róla semmit sem a neten sem.
De ha lenne valaki,aki esetleg jobban bennevan a dologban,és tudja mit kell figyelni egy vázon stb. azt megköszönném ha segítene,akár priviben is.

Van még egy típus,ami tetszik: MERIDA TFS XC 800
Errõl is viszonylag keveset találni,s nemtudom hogy elég erõs ez a váz a súlyomhoz...
Köszönöm a segítséget.

Üdv.How

jobb lett volna egy vizszintes felsõcsõhossz a mostani bringádról.
a merida tfs amúgy jó választûás sztem
a 18-asnál a felsõcsõhossz 590mm (ez 570 körüli valós) 46 cm a nyeregvázcsõ tetejéig, és elég masszív váz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
ahhh.... most erõsen gondolkozok, mert ahol jó áron van, onnan sok a szállítás, így már nem is olyan jó az ára. crc-n meg nincs szállítási díj, viszont annyira önmagában sem olcsó... shit, mindig ez az építgetõs kényszer.... :)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Valszeg ha ez jó ( Black Market Killswitch - Interbike 2009 - Pinkbike.com ) akkor itt sem lesz gond.