Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2010. december 13. - 14:42
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. december 13. - 14:30
Írta 2010. december 13. - 14:05
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 13. - 14:01
Írta 2010. december 13. - 12:06
a "csak 1-1,5 cm\fok eltérés van" az jelenti, hogy konkrétan tök más a két váz.Sziasztok,
hallottam valahol, hogy a Cube és Radon vázak ugyanabban a gyárban készülnek, így anyagukban semmi, geometriájukban is csak 1-1,5 cm\fok eltérés van. Ehhez képest azért árban van- nem is kicsi- eltérés, a kockák drágábbak.
Létezne, hogy pusztán a márkanév jelent ennyit- pedig a németeknél a Radon sem kis cég-, vagy van más különbség is a két márka hasonló kategóriás vázai között?
a pár mm vagy pár tized fok eltérés olyan szinten eredményez a komplett bicikli szemszögébõl nézve eltérõ tulajdonságokat, hogy el se tudod képzelni.
Dante mondta azt hiszem valakinek a 4 betûs nevére, hogy ha elé raksz egy D betût, és a maradék négyet átírod "ante"-ra, akkor egybõl ugyanaz lesz a neve mint neki... érted. olyan különbségekrõl beszélsz, amik megváltoztatásával bármelyik vázat létre tudod hozni...
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. december 13. - 11:12
igazad volt, elvesztem az évszámokban.
Írta 2010. december 13. - 10:14
Sziasztok,
hallottam valahol, hogy a Cube és Radon vázak ugyanabban a gyárban készülnek, így anyagukban semmi, geometriájukban is csak 1-1,5 cm\fok eltérés van. Ehhez képest azért árban van- nem is kicsi- eltérés, a kockák drágábbak.
Létezne, hogy pusztán a márkanév jelent ennyit- pedig a németeknél a Radon sem kis cég-, vagy van más különbség is a két márka hasonló kategóriás vázai között?
Megközelítõleg igaz. Azonban a Cube fenntart kereskedõi hálózatot is, ami az õ részérõl is elég komoly pénzbe kerül. A Radon viszont csak webshopokon keresztül árusít, tudtommal. Továbbá a Cube elég komoly teszteknek veti alá a vázakat, azt nem tudom, hogy ez a "testvérmárkánál" is így van-e. Amúgy van Cube téma is.
Írta 2010. december 13. - 10:12
Írta 2010. december 13. - 09:23
Írta 2010. december 13. - 00:54
két kérdés:
1, a merida twenty one-ról valaki tudna nyilatkozni, aki használ ilyet?
2, merev alu vázból 100mm telóhoz mit érdemes venni? mondjuk 50 és 80 ezer pénz között. kona kula gold 2010 jó például?
a, tán merida topikban írt Csucsu kolléga, elég jókat
b, kelliz forumos kolléga is használ egyet abszolút +elegédessél
majdnem én is azt vettem, (abba lett volna a reba ).
de ha nem nagyon sürgõs lesz megint tesztprogram
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 13. - 00:12
Írta 2010. december 12. - 20:30
Én a mostanra nem túl up-to-date 2 Bikemagos vázkörkép alapján a régi Altrix/Neuzer Cougar vázat vettem szintén 100-as villához. Jó súly, jó geo, és olcsó. Barátnõmnek ilyen váza van, és ott is bevált egyfajta mindenesként. Igaz, ez eléggé 50 alatt van, és részben azért is vettem, mert semmit sem tudok az új Magellan/Kona/Author/Merida stb. vázakról
Írta 2010. december 12. - 20:15
1, a merida twenty one-ról valaki tudna nyilatkozni, aki használ ilyet?
2, merev alu vázból 100mm telóhoz mit érdemes venni? mondjuk 50 és 80 ezer pénz között. kona kula gold 2010 jó például?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2010. december 09. - 00:36
Írta 2010. december 08. - 14:16
Köszönöm válaszod!
Az igazat megvallva,ezek az adatok jók is lennének nekem,ha pontosak. A kiválasztott vázak közül valamiért a witchita áll közel hozzám,de az ismeretlensége megijeszt kicsit,mert nem találni róla semmit sem a neten sem.
De ha lenne valaki,aki esetleg jobban bennevan a dologban,és tudja mit kell figyelni egy vázon stb. azt megköszönném ha segítene,akár priviben is.
Van még egy típus,ami tetszik: MERIDA TFS XC 800
Errõl is viszonylag keveset találni,s nemtudom hogy elég erõs ez a váz a súlyomhoz...
Köszönöm a segítséget.
Üdv.How
jobb lett volna egy vizszintes felsõcsõhossz a mostani bringádról.
a merida tfs amúgy jó választûás sztem
a 18-asnál a felsõcsõhossz 590mm (ez 570 körüli valós) 46 cm a nyeregvázcsõ tetejéig, és elég masszív váz.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 08. - 13:44
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"