Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
láttam egy ilyen meridát leszakadt fejcsõvel. a saját szememmel láttam élõben, nem képen.
nem az a baj hogy integrált a fejcsapágy, hanme hogy 100 mm-eres a fejcsõ, és alig van felület, amihez az alsó és a felsõcsövet hegesztik. ráadásul nem ugy csinálják, hogy illene, hogy alsócsõ körbevarr, majd felsõcsõ ismét körbevarr, hanem odateszik mindkét csövet, és csak kivül varrják körbe. elég gyenge konstrukció.
és amugy sem nagy villákhoz találták ki.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Merida UMF Dirt Fun

Elnézést kérek, kezdõ vagyok és segítségre lenne szükségem.
Mire való ez a váz? Azt hallottam hogy sz_rok a szögei, túl rövid, meg integrált a fejsapágya.
A boámat cserélném le, mert annak rossz a fejcsõszöge (Jopper Panni), és nincs hátul tárcsakonzol rajta. A kõmerev zoom 1000-es nagy beépítési magasságú villám menne bele ami 150-et mozog. alapjában véve egy mindenes boltbajárós ökörködõs bringa lenne, amivel azért bringakezelést is gyakorolnék, fának mennék vele 50-el, esnék kelnék vele :D , túrázni is mennék vele. (2 nyeregcsõvel.) és talán maratonon is indulnék. :) Az egyik srácnak a villa kihajtotta a homlokcsövet sauhhelyen. kinyúlt neki és deformálódott
elbizonytalanított az integrált fejcsapágy.
Nemtudom lecseréljem-e?
mi a különbség a dirtfun meg a dirtkick meg mittudoménkik között... matrica?

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
aham:D Nah jó8!
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!

Hófehérke

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A tajvani vázakkal akkor van baj, ha tajvaniak is tervezik meg, akkor elõjönnek az olyan érdekes megoldások mint a Vega lengõkarján a merevítés...

Általánosságban gyorsabb és jobb garanciát kapsz, és nagy eséllyel egy olyan bringát ahol Te leszel a szük keresztmetszet bárhogy is mész. Felhasznált alapnyagok, gondos tervezés, tesztelés, blablabla...

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Aham, köszi! Elõször én is arra gondoltam, csak elbizonytalanodtam, mert az eladó M-est javasolt. Azt hallottam, h a konák szeretnek törni! Erõsítsetek meg, h ez nem igaz! :D

Hófehérke

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
egy S-est bevállalhatsz sztem.
legalább át tudod lépni, nem nagy így lehet kezelni is

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Jó estét mindenkinek!
Van vkinek tapasztalata kona stuff vázról?? Lehet olyat fogok venni, csak még mindig ott ragadtam le, hogy mejik vázméret lenne nekem a legjobb!?
Ma ráültem egy XS-es, S-es és egy M-esre, de nem mentem vele.
185 centi vok és sztetek mejik méret lenne nekem a legidálisabb??
Dirt/street-re használnám :P

MÉrettáblázat:
http://www.xfactorne.../2006/techinfo/

...és a vas:
http://www.xfactorne...rekparok/stuff/

Lécci segítsetek, mert az ugri-bugri ág területen kezdõnek számítok:D
Nem szeretnék túl kicsi/nagy vázat venni!! :P

Hófehérke

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Az õ Muddyfoxsza is vega

...helyett átmatricázott Intense M1 (http://www.britishcy...ee_atherton.jpg / http://www.kmtb.com/...00203.sized.jpg)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Ott még Muddy Fox volt alatta, a sinister elég durván felkeményedik de ez freeride alatt nem zavaró, meg úgy egyébként sem szerintem, kicsit túl van lihegve ez a téma, a floater bejön az fsr is, mert fizika, de mindent erre fogni hülyeség, ugyanakkor leszólni sem kell valamit mert floateres.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
a Rampagen ugye nem Giantal ment? Mert aztat furcsállanám. Az õ Muddyfoxsza is vega, csak fsr-es....:D és hogy ment vele.....
Egyébként elég nehéz különbséget tenni, mert a Sinister(ami valszeg elég jó váz, tekintve az árát) nem fsr-es, a Muddyfox meg igen. Na most ki mondja meg, hogy melyik a jobb, és miért...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Athertonok a világ legjobb bringájával mennek, a bringával ami az aranymetszés elve alapján készült, giant dh team-el.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
Nem kell sértésnek venni. Akinek futja k. jó bringára az vegye azt. Ez a teljesítményt nem befolyásolja.
ON: Valaki tudja, hogy az Athertonok most mivel mennek? Még mindig Muddyfox?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
És ha valaki tud akkor mivel sznob bringája van úgy nem fog tudni menni?
Nagyon egyoldalúan kezelik ezt a kérdést az emberek, általában rögtön a személyes sérelmek kerülnek elõ!:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
amúgymeg: tömören:
sznoboknak kiváló, akik bringázni akarnak és tudnak is azok kiválóan mennek a tömegtermékekkkel is.
senki se ment még attól jobban hogy "egyedi"* váza volt

*: csak azok beszélik be hogy egyedik akik csak a névért vásárolják

sznobulni kiválóak.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Oposszum. Szorul szora ugyanezt a kerdest tetted fel korabban.
Ha nem olvasod el utana hogy mit valaszolnak, akkor ne kerdezz. Ha pedig elolvasod, es nem erted meg mindig, akkor se kerdezz.
Keress!
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
errõl már volt szó.
két dolgot mondok: presztizs és kutatás-fejlesztés. ezek miatt IS kerül többe.
valamit ha csak az usa munkás órabérét hasonlitod össze a taiwani robotéval (nulla) akkor szerinted miért drágább az egyik mint a másik?
és a felhasznált alapanyag sem minden esetben ugyanaz...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Én azt szeretném kérdezni, hogy itthon van-e létjogosultságuk a kulföldi "Handmade in U.S.A. presztizsmárkáknak" (Lásd.: Banshee, Foes, Intense, .243, N.S. Bikes, Agent Bikes, stb.).
Tudjátok, ezek azok a márkák, akik mindig csak 1-2 vázat, agyakat és stucnikat gyártanak. Szóval ezek a vázak mindig pár tízessel drágábbak, mint például egy Kona, Giant v. valami ismertebb márka. Ez az árkülönbség megéri v. csak õk törekednek nagyobb profitra. Úgy értem tényleg többet kapok például egy N.S. Bitch vázban, mint egy hasonló stílusú, de ismertebb márka street-vázában v. csak a márkát fizetem ki azzal a plusz pár tízezressel?
Teljesen magyarra lefordítva, igaz az, hogy az ilyen vázak tényleg elpusztíthatatlanok, ezért kerülnek ilyen sokba v. ez csak parasztvakítás?
Megéri ilyesmikben gondolkodni?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
de írja. igen,úgy volt,de ha ez jó áron lesz...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Bar nem irja, de ez nem S -esnek nez ki. Es kulonbenis, nem ugy volt hogy neked csak FR kell? ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
rajta leszek. remélem nem megy fel nagyon az ára. csak a rugóstag nem tetszik.