Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Az egész ügy sokkal egyszerûbben dõlt el: az XTR DH furatos (ezt eddig nem néztem meg), így nem használhatom cc-re, tehát marad!

???
Szabvány 110/5 nem? Attól még lehetne XC gépre tenni (bár én is a DHIn hagynám).

Már csak arra nem válaszoltatok, hogy hol tudok köszörültetni a terelõlemezekbõl! Nem veszek újat, mert úgyse fogom 44es tányérral használni

Épp ezt írtam, hogy lehet venni pld Slalom tányérokat amik 40-es fogszámig kompatibilisek...

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
kell hozzá egy ilyen:

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

és akkor tudod használni bármilyen tányérral.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Az egész ügy sokkal egyszerûbben dõlt el: az XTR DH furatos (ezt eddig nem néztem meg), így nem használhatom cc-re, tehát marad! Közkívánatra!!!:)

Már csak arra nem válaszoltatok, hogy hol tudok köszörültetni a terelõlemezekbõl! Nem veszek újat, mert úgyse fogom 44es tányérral használni

Vole: a 38-as tányérmérethez még le lehet tolni a görgõket. Este majd azért pontosan odamérem. Mindenesetre már nagyon várom a hétvégét! Még ha 44es tányérral kell is kitekernem a fogashoz, ill. Szekszárdra, mert úgy fest, hogy vasárnap lemegyünk gyakorolni.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A kidolgozassal es a rendszerrel nincs baj, de nekem ez a hajlitott rondasag nem tetszik.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az én szememben inkább érdekes. Fõleg ahova a gyártó a könnyítés szükségességét gondolta. Bár én nem értek hozzá.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
hogy ez milyen szép:

http://cgi.ebay.com/...1QQcmdZViewItem

Tüncüs

Tüncüs

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Hobby túrázásra kell? Lehet, hogy jó lesz, a lányoknak elvileg rövidebb kell, az pedig (tudtommal) nem nõi geometriájú, szóval jó lehet. Én 186 centivel egy 16,5-ös PolarXet használtam, maratonon is voltam vele, igaz 40 centis nyeregcsõ kellett, de teljesen jó volt. Ha komolyabban nyomnád (CC stb.), lehet kell egy picit nagyobb (a sportosabb testtartáshoz). Ha teheted, menj egy tapasztalt kollégával, aki látja, hogy jó-e, vagy ha a boltban hozzáértõk dolgoznak, õk is segithetnek. De mindenképpen ülj rá, próbáld ki.

Az a baj, hogy nagyon hátfájós vagyok, ezért is aggódom. Valamelyest megnyugtattál, de mindenképpen kipróbálom.

Köszi,
T.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ahogy mondod ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
meg a dhi-re amúgy is az xtr illik.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Adam, azert arra figyelj hogy a DHi monoblokkja mintha nem szabvany 68 -as lenne. Majd nezd meg az XTR monot, arra ra van irva mekkora. Valszeg nagyobbat kell majd venned es kialatetezni.
En bent hagynam a helyedben az XTR -t. Igyis ugyis le kell szedni a lancterelobol ha kisebb tanyerral akarod hasznalni.

Most neztem hogy a sarga gorgoket nem fogod tudni beljebb allitani a kisebb atmerohoz, mert beleutkozik a belso bumerangba. Nezd meg mielott elrontasz egy 70e forintos MRP -t ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

rocsi: és neked lesznek hozzá ilyen finom kis cuccok, mint Ádámnak? ;)

már leírtam,hogy mi lesz rajta. jelenleg csak a váltó-lánc-racsni olyan, amiben jobbat tudok képzelni rá:) de az sem várat sokat magára.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Azért én is irigylem egyesek problémáit!:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
rocsi: és neked lesznek hozzá ilyen finom kis cuccok, mint Ádámnak? ;)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
kicsit sárgulok az irigység miatt,de remélem, hogy a hétvégén én is dicsekedhetek már:)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Ezután még vehetek rockringet hozzá, mert az XTR ugye 5 csillagos.

Vegyél egy MRP külsõ tányért a 104/4es Truvatívhoz és kész...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Ádám: a hajtókarral kapcs. írtam mélt.

Viszont a váz semmilyen más láncterelõvel nem mûxik az excenter miatt, mivel az együtt kell forogjon vele.
Majd szétszedjük és megmutatom miért.
Meg a világ legjobb láncvezetõjét én nem cserélném le ;)

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Kérlek, segítsetek!

Ma du. megyek MTB-t vásárolni, van is egy gyönyörû Magellán Polaris, de 14,5-es vázméretben. Én 163-cm vagyok, félek, hogy kicsi lesz nekem.
Mi a véleményetek?

Köszi,
Tünde

Hobby túrázásra kell? Lehet, hogy jó lesz, a lányoknak elvileg rövidebb kell, az pedig (tudtommal) nem nõi geometriájú, szóval jó lehet. Én 186 centivel egy 16,5-ös PolarXet használtam, maratonon is voltam vele, igaz 40 centis nyeregcsõ kellett, de teljesen jó volt. Ha komolyabban nyomnád (CC stb.), lehet kell egy picit nagyobb (a sportosabb testtartáshoz). Ha teheted, menj egy tapasztalt kollégával, aki látja, hogy jó-e, vagy ha a boltban hozzáértõk dolgoznak, õk is segithetnek. De mindenképpen ülj rá, próbáld ki.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Na, hazaértem a GT-vel. 2005-ös évjárat, amely idén is a Gt programjában szerepel. Ami szuper benne, hogy még a hosszú állásban is 5 cm-vel rövidebb a Konánál (szekszárdon majd végre be tudok fordulni mindenhol), és max. bemozgásnál is csak 1,5 cm-t húz a láncon, szemben a kona 4 cm-jével.

A hajtással viszont gondom van, mert úgy döntöttem, hogy az XTR hajtómûvet inkább a cc-gépre teszem fel, a Holzihoz viszont köszörültetnem kell a láncvezetõ kerületébõl egy bõ fél centit. Tudtok valakit, aki ezt gyorsan el tudja végezni? Nagyon sürgõs lenne!

Ezután még vehetek rockringet hozzá, mert az XTR ugye 5 csillagos.

Ill. szerintetek normál Truva Boxguide láncterelõvel mûködik a DHI? Nem zavar be az excenter? Helye bõven van, tehát bele nem akad az biztos.

Tüncüs

Tüncüs

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Kérlek, segítsetek!

Ma du. megyek MTB-t vásárolni, van is egy gyönyörû Magellán Polaris, de 14,5-es vázméretben. Én 163-cm vagyok, félek, hogy kicsi lesz nekem.
Mi a véleményetek?

Köszi,
Tünde

Gwaihir

Gwaihir

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
:prosze:
ke? :wtf: