Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

az elég passzentos cucc.....de elvileg gyárilag is fox -szal van, annak jónak kéne lennie

Kösz, akkor valószinüleg okés. Csak nekem nincs fogalmam sem ezekrõl a dolgokról, még az elsõ fullym...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Áhh, még mindig nem tudtam összerakni a Coilert, most meg a tag nem akar belemenni. Ami a himbakarban volt tengelyszerü izé, ami tagot rögzitené, nem akar belemenni a tag "szemébe". Annak feszülni kell benne? Akkor mozgásnál a himbakar belsõ oldalát fogja dörzsölni az a tengely, ennek igy kell müködni?

az elég passzentos cucc.....de elvileg gyárilag is fox -szal van, annak jónak kéne lennie
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Áhh, még mindig nem tudtam összerakni a Coilert, most meg a tag nem akar belemenni. Ami a himbakarban volt tengelyszerü izé, ami tagot rögzitené, nem akar belemenni a tag "szemébe". Annak feszülni kell benne? Akkor mozgásnál a himbakar belsõ oldalát fogja dörzsölni az a tengely, ennek igy kell müködni?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Hi! Jamis Dakar xlt vázról van vkinek vmilyen tapasztalata?

nem hiszem, hogy Mo-n sok mindenkinek lenne, de itt olvashatsz néhány véleményt:
http://www.mtbr.com/...ct_123107.shtml

már ha tudsz angolul....

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
még szerencse, hogy mindenki tudja, milyen a régi bringád és pláne hogy milyen alkatrészek vannak rajta, szóval könnyû lesz megválaszolni a kérdésedet. :rolleyes:

k.ender

k.ender

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Hali! Én meg 165 centi vagyok, kezdõ bringás paraszt :) Haverokkal szoktam streetelni, túrázni, néha egy kicsit ugrálni, na meg "levánszorogni" a hegyrõl/dombról amit megmásztunk. Szeretnék egy olyan vázat ami ezt mind bírja. Viszont csak 100 000 jó magyar forintom lenne. Egy barátom ajánlotta a Wheeler hornet 30at 95 ezer hufban nagykerben. Viszont akkor a régi bringámról amin elég sokminden szép darab van, mit lenne muszáj kicserélni? Monoblokkot bele lehet rakni a régit? Persze egy idõ után cserélném a dolgokat, de egyenlõre most csak az alap kellene? Tudtok jobbat mint Don papa ajánlata?

Gr Tomi

Gr Tomi

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Hi! Jamis Dakar xlt vázról van vkinek vmilyen tapasztalata?

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
keresztbowden: Specko vazon /m4/ en is lattam, sot a Herculesemen is igy van. A ket bowdenszem eltero magassagu, ezert elvileg nincsenek egy sikban es nem surlodnak egymassal.
Tehat elviekben lehet ilyet csinalni jol. Hogy ott konkretan miert volt rossz nem tudom.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!
Mivel látom pont össztelós gépek lengõkarjaival foglalkoztok, talán tudtok segíteni.Egy 1999-es specialized fsr-em van amihez szeretnék hosszabb rugóstagot passzintani, de ehhez új lengõkart(itt inkább himbát) kellene méretezni.Van valami ötletetek hogy álljak neki.Van gyári csak 100angol font
https://www.betd.co....p?CategoryID=48

ilyet (vagy hasonlót) maratok neked kb 20 ezerbõl anyaggal. még le is lesz eloxálva. csapágyakat neked kell venned viszont. illetve röntgeneztetni perpill nem tudom.
neked amugy a legalsó kellene, és az csak 90 font ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Kereken 15e volt. Tényleg elég drága...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
15e korul van meg mindig a Fox rugo nem? Azert mar majdnem titanrugot kapsz ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

november13

november13

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Sziasztok!
Mivel látom pont össztelós gépek lengõkarjaival foglalkoztok, talán tudtok segíteni.Egy 1999-es specialized fsr-em van amihez szeretnék hosszabb rugóstagot passzintani, de ehhez új lengõkart(itt inkább himbát) kellene méretezni.Van valami ötletetek hogy álljak neki.Van gyári csak 100angol font
https://www.betd.co....p?CategoryID=48

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Cserélni nemhiszem hogy fogják, de megpróbálhatod.
Viszont nem olcsó mulatság a fox rugó, mondjuk a legkönnyebb acél, de hát ez van.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
ülj rá ebben az állapotában a bicajra, aztán akkor majd meglátod, hogy mennyit nyomódik össze a gumibak. kicsit erõltetheted is. nem lesz semmi baja, egy használat közbeni összekoppanás jobban árt neki.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Köszi!

Gondoljátok, hogy ha a gumibak összenyomódik, akkor se fog beleérni a link a nyeregbilincsbe vagy a gumi a nyeregvázcsõbe? 1 centi magas a bak, felére biztos össze tud nyomódni. (?)

Dig: kösz, errõl nem is hallottam. Ezek szerint nekem Vanilla van :(
Vajon Xfactorban kicserélik a rugót? (nem ott vettem) Vagy próbáljam meg elcserélni?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
na, ez mázli. szerintem akkor berakhatod a tagot.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Több fajta van, illetve kettõ fajta, a Vanillára valók, meg a DHX-re valók.
A Vanillások pár milivel kisebb átmérõvel rendelkeznek.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

vedd le a rugót a tagról, így rakd be a vázba,aztán nyomd össze, amennyire csak tudod. ha beleér a lengõkar vázba,akkor nem jó.

Kipróbáltam, nem ér bele, még olyan 1-1,5 cm maradt. Ha a gumibak összenyomódik, akkor mondjuk még közelebb kerül, szerintem éppen nem tud beleérni. Szerintetek jó igy?
Egyébként a gumi lehet hamarabb érne bele a nyeregvézcsõbe, mint a link.
Kicsit offolok: nem tudtam rátenni a rugót a DHX-re, mert nem illik rá! Fox rugó, de a belsõ átmérõje kicsi, nem megy bele egyik oldalról sem a két szoritó izé (SPRING RETAINER és PRELOAD RING) központositó részére! Több fajta átmérõjû Fox rugó lenne?

Feltöltött kép

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
A Specializedeken is lehet látni ilyen megoldást, de szerintem akkor sem egy túl jó megoldás. Ha annyira fontos az ideális ív, akkor miért nem úgy hegesztik fel a tartószemeket?

jamis631

jamis631

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Haverom vett nemrégiben egy Kona Dew bicajt. Illetve kettõt. Amikor a tetõtartóról emeltem le, meglepõdve láttam, hogy az alsó vázcsövön futó két bowden keresztezi egymást.
Az üzletben arról tájékoztattak minket, hogy ez teljesen normális, sõt gyárilag van így, mert a váltókarból kijövõ bowden ideálisabb ívben hajlik.
Már csak az a kérdés, normális-e, hogy a két bowden egymáshoz, és az alsóvázcsõ meglepõ módon henger alakú formájából adódóan a vázhoz is surlódik.
Kinek mi a véleménye?