Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
2.54 vagy mennyi a szorzó, szóval valszeg 1.5ös a vázad, és tényleg nem sokkal tér el az 5 centis átmérõtõl.

Cs Rider

Cs Rider

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
És ez hány mm? A vázamnak pont 5 centi átmérõjü a nyakcsöve

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

http://www.chainreac...px?ModelID=4034

Mennyire sürgõs?

Egyébként a Cannondale-nél nincs vmi rafkósság? Valóban csak egy szûkítõs, 1.5 kormánycsapágy kell bele?

valamelyik topikban volt rola szo a heten

regebbi cannondalek 1.1/4 fejcsovel jottek, ujak 1.1/2 [onepointfive ha igy tetszik]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

norton

norton

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Sziasztok!
Magellán pyxis team-rõl volt itt már szó? 2006 és 2007-es között mi a különbség a színén kívül?

Kösszenet:
Norton

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Felhívtam az óbudait azt mondta nincs nekik.Honnan tudok ilyet szerezni?

http://www.chainreac...px?ModelID=4034

Mennyire sürgõs?

Egyébként a Cannondale-nél nincs vmi rafkósság? Valóban csak egy szûkítõs, 1.5 kormánycsapágy kell bele?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem ilyenem nincs, felhivtam a hope-ot, es kuldtek. amugy az a jo benne, hogy normal meretu csapagy van benne, olyan, amit minden hope/fsa/ritchey hasznal a sima 1.1/8-osaikban. tehat nem macera cserelni, ha egyszer kell. a csesze meg sztem fogja birni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Cs Rider

Cs Rider

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Felhívtam az óbudait azt mondta nincs nekik.Honnan tudok ilyet szerezni?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ilyet írt Iljics is, meg én is, csak olcsóbbakat :)
én a helyedben kimennék és megnézném a cuccot
azt hiszem, ilyen; http://www.fullspeed...axid=65&pid=247
nem kifejezetten CC darab, de nem is 20e és várnod sem kell rá :)

Cs Rider

Cs Rider

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Köszi a tanácskat megpróbálok valamit keríteni!
Tamaska neked nincs ilyened még?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
most kuldtem haza egy ilyet, masfele fejcsobe kell tenni, es akkor 1.1/8-as villa belepasszol

Posted Image

[az also ketto a kepen] hope step down headset a tisztesseges neve

65font...

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
FSA szûkítõs fejcsapágy volt/van(?) az Óbuda Bringában, elég egyszerû darab, de mûködik www.obudabringa.hu 2-3e
ja, és az nem az enyém volt :)
amennyiben 1.5-rõl akarsz szûkíteni

a kókány megoldások;
1. a házilag készült betét a vázba, amibe megy egy rendes kcsapi, ennek annyi elõnye lehet, h lehet esetleg mód a csapágy vázba süllyesztésére, így alacsonyabb beépítési magasságot elérve ugyanazzal a fejcsõvel, villával
2. a nálunk kapható 1.5ös kcsapi, az Altrix átalakítása, a villára ülõ gyûrût és a központosítót kell legyártani újra, kisebb likkal a közepükben
sok sikert' :)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
CaneCreek DoubleXc (illetve ennek variációi) a tökéletes megoldás, vagy E.13 szükítõ és bele akármilyen fejcsapágy. Itthon egyik sincs és nem is olcsóak.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A mali oldalon érdeklõdj, elvileg õk forgalmazzák a cannondale-t. Szerintem tudnak hozzá hozni átalakítót, bár ne készülj túl olcsó dologra. Mondjuk, ha van a vázhoz fatty, netán lefty, akkor én nem szívesen cserélném le, annak úgy a tökéletes a geoja.

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Esztergáltass egy szûkítõt. Jó vastag gyûrû, aminek a külsõ átmérõje az 1,5" fejcsõhöz való korm.csapágyé, a belsõ meg az 1 1/8" -hoz való csapágyénál egy lehelettel nagyobb.
Sztem max 2eHUF....
Van sorozatgyártott is, de az nem 2ezer, és nemtom h fellelhetõe itthon...
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

Cs Rider

Cs Rider

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Hellosztok,

Nemrég hozzájutottam olcsón egy használt cannondale F2000 SL vázhoz,
Csak ugyebár ez cannondale és kurvanagy a villanyakcsõ átmérõje és nem tudom beletenni a marzóm.
Van valakinek ötlete mit tudok így kezdeni vele??
Lehet bele venni valami szûkítõt vagy spéci kormánycsapágyat?
Vagy perselyeztessem meg viszont akkor nem fog kilazulni?
Köszi

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nekem 2002-es bighitem van és semmi baja, szal lehet h nem véletlen amit oda leírtak, és nem én vagyok az elsõ tulaj...

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
A Rocky Mountan a szememben ott semmisült meg amikor bevezették a durvulós vázakra érvényes 6 hónapos garanciát. :(

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

...2006 utan gyartott specialized vazakra orok elet garancia van.

Tehát a 2006-osokra még nem?

na közben keresgettem a specialized.com-on

tehát:
"For a period of time we went down to a 5 year warranty, but now we have decided to go back to a limited lifetime warranty on all frames. This warranty covers all older frames that were sold under the 5 year warranty change but is limited to covering the frames for manufacturer defects and is valid only for the original owner of the bicycle.
We noted that while other companies were dropping to 5 year, 1 year and 90 day warranties that their quality was dropping as well. We want to hold on to our following and let everyone know that we want to stand behind every bike we sell."

azért ez így korrekt:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

2006 utan gyartott specialized vazakra orok elet garancia van.

tényleg? :scared:

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ne vedd egészen komolyan
nem dobnám ki, ha lenne egy
de inkább költenék kevesebbet egy okosabb vázra, kicsit olyan érzése van az embernek, mintha csak a design miatt született volna ilyennek
és a design meg a májerfaktor pont elég minden alkalommal, hogy csámcsogjak rajta, aztán logikusan végiggondolva a dolgot, már ejte van :)
no ezen lépjünk túl :)