Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:39
Írta 2007. július 01. - 13:15

a csontra kihúzott nyeregcsõnek azért vanak hátrányai, fõleg ha terepen ülve nyomatod. nekem már vagy két nyergem reccsent meg ülve dh miatt. gondold el h milyen sorsa lehet a kb 20 centis erõkarú nyeregcsõnek... jah mellesleg láttam már giant nrs-t nyeregcsõ-felsõcsõ találkozásnál eltörni, és cc-re használta a srác aki kb 70 kiló volt. inkább nagyobbat vegyél.
Írta 2007. július 01. - 11:34

aham. 400as csövet vettem hozzá szal akkor elvileg avval pont jó lenne .)
az utóbbi két vázam 13as és 14es volt azér vacilálok
kéne egy próba élõben, hehe .)
az utóbbi két vázam 13as és 14es volt azér vacilálok

kéne egy próba élõben, hehe .)
Írta 2007. július 01. - 10:58

na ja...nekem a 17-es dawgban a 350-es nyeregcsõ /épp nem volt 400-as/ jelölésig ki van húzva, nem épp egészéséges dolog , tehát a 15-ösben a 400 as is pont úgy elveszne...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. július 01. - 08:09

A kicsinek is nehéz lesz kiemelni az elejét, ebbõl a szempontból mindegy, de arra figyelj, hogy elég hosszú legyen a nyeregvázcsõ, a 40cm-es 350es nyeregcsõvel már biztos rövid lesz.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. július 01. - 04:01

naja, felfele nem ártana ha rá lehetne hasalni kicsit, de ezt nem lehetne stucnival is variálni?
mostanában amit próbáltam az egy L-es 16"os stinky volt és igencsak tornásznom kellett h ki tudjam egyáltalán emelni az elejét. nem jött be.
igazából szeretném ha ugyanolyan kezes lenne, mint a mostani 14es polarx (amivel végülis most is lenyomtam egy maratont) de nyílván nem lesz ennyire sose.
nemtom.. ha tényleg számít az a félcenti akkor lehet tényleg jobb lenne, de ha ugyanaz lenne egy félcentivel hosszabb stucnival akkor inkább az. hmhmhmhm :scratchhe
mostanában amit próbáltam az egy L-es 16"os stinky volt és igencsak tornásznom kellett h ki tudjam egyáltalán emelni az elejét. nem jött be.
igazából szeretném ha ugyanolyan kezes lenne, mint a mostani 14es polarx (amivel végülis most is lenyomtam egy maratont) de nyílván nem lesz ennyire sose.
nemtom.. ha tényleg számít az a félcenti akkor lehet tényleg jobb lenne, de ha ugyanaz lenne egy félcentivel hosszabb stucnival akkor inkább az. hmhmhmhm :scratchhe
Írta 2007. június 30. - 23:54

márcsak egy rockring és a felsõgörgõ és vége
http://pix.bikemag.h...7&ppuser=186423
jó zúzást mindenkinek
http://pix.bikemag.h...7&ppuser=186423
jó zúzást mindenkinek
Life Is Just a Big Ride :angel:
Írta 2007. június 30. - 21:06

ha ugyis szimplavállas villával használja az emberfia (azaz nem csak lefelé közlekedik vele) akkor szerintem is illik kicsit nagyobat venni mint S-es.
dh-ra még csak elmegy az S-es, de enduro-ra szerintem meg kell találni az optimálisat.
dh-ra még csak elmegy az S-es, de enduro-ra szerintem meg kell találni az optimálisat.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. június 30. - 16:55

én egyszer egy 15" coilert próbáltam és hát küzdeni kellett a kormánnyal. még jó h volt rajtam térdvédõ. na meg nem utolsó szempont ha kényelmesen el lehet terülni a gépen, de mégse túl nagy.
én is inkább nagyobbat vennék, mert úgyis ki van húzva a nyereg egy picit, szóval nem baj ha nagyobb a vázmagasság.
én is inkább nagyobbat vennék, mert úgyis ki van húzva a nyereg egy picit, szóval nem baj ha nagyobb a vázmagasság.
Írta 2007. június 30. - 16:18

[ Matt én a középsõ méretet venném, hegyirányba közlekedésnél lehet számít az az 5 mm is...meg nem tom próbáltam 15" dawg-ot /hasonló geo/ hát mint majom a köszörûkövön.../176 cm vok/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2007. június 30. - 15:34

ezek a poisonok nekem kisértetiesen hasonlitanak a scampre. fura. de hát ilyenek a matricacégek

Írta 2007. június 30. - 14:40

kicsit témába vág.
szeretnék a Pike-omhoz egy vázat. az eddigi kiszemelt a fent emlegetett colt/scutum. pontosabban a Poison Curare: http://www.poison-bi...hopart/1584.htm DT taggal.
ha esetleg vki tud róla valami rosszat akkor beszéljetek le róla
vagy ha láttatok 140-150k körül jobb vázat 15cm körüli úttal aproban, ebayen bárhol akkor szintén )
ha nem, akkor vszínû megrendelem ezt.
175centi körül vagyok, a legkisebbet néztem ki, mert a 18as kb csak a nyeregvázcsõ hosszban különbözik, alig hosszabb (mármint a felsõcsõ).
vélemény?
szeretnék a Pike-omhoz egy vázat. az eddigi kiszemelt a fent emlegetett colt/scutum. pontosabban a Poison Curare: http://www.poison-bi...hopart/1584.htm DT taggal.
ha esetleg vki tud róla valami rosszat akkor beszéljetek le róla

vagy ha láttatok 140-150k körül jobb vázat 15cm körüli úttal aproban, ebayen bárhol akkor szintén )
ha nem, akkor vszínû megrendelem ezt.
175centi körül vagyok, a legkisebbet néztem ki, mert a 18as kb csak a nyeregvázcsõ hosszban különbözik, alig hosszabb (mármint a felsõcsõ).
vélemény?
Írta 2007. június 29. - 12:48

Ma tanúja voltam egy Freddy 1 összeszerelésének. Ár érték arányban nagyon jó bringa, 888 telóval, fox hátsó rugóstaggal, 203-as hayes hidraulikus tárcsafékekkel, hussefelt stucnival és hatjómûvel stb.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"
Írta 2007. június 29. - 12:20

denebet hanyagold. alsócsõ van a felsõcsõ helyére téve, elb.szott geo, szar tag. mi szól mellette?
mennyi pénzbõl kellene megoldani a vázkérdést?
mennyi pénzbõl kellene megoldani a vázkérdést?
Írta 2007. június 29. - 12:02

vagy egy tomac milyen jó lenne 
de colt szerintem is..

de colt szerintem is..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2007. június 29. - 09:03

A scamp colt és a scutum nem ugyanaz, a geometriájuk megegyezik, de más az alsó, felsõcsõ és a tag alatti bekötõelem, a colt ezek miatt nehezebb (kb 100g-mal) és erõsebb is egy kicsit, nekem scutumom van és vásárlás elõtt átnéztem lemértem mindkét vázat, a scutumban lévõ metel r elég érzéketlen (5cm-es akadályra be se mozdul), de emiatt nem is pogózik.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. június 29. - 07:19

En ugy tudom, ezek mind made in Taiwan katalogus vazak es valoban a Scamp (mas orszagban Poison), az a magyarorszagi Scutum. Tehat a vaz ugyanaz, csak mas felfestes,mas szin na meg persze mas rugos tag. A Vega FR ... az tul neheznek tunik nekem es egyaltalan nem teccik, ezert neztem a magellanon belul csak a scutum es deneb valtozatokat. Viszont amit meg lattam, teccett es arban is korrektnek tunik az az UMF Freddy ... talan 169 000 ft. Ok joval tobb a deneb vagy scutum aranal, de ... megiscsak 1 merida.
Írta 2007. június 29. - 00:11

ugyanaz a scamp mint a scutum csak más a festés, meg a tag, de asszem az nincs is benne.
a tag pedi annyira nem gáz a scutumban, csak kicsit alsókategóriás. a testbike meg nem mérvadó...
szerintem is nézz szét kicsit. de a vega se rossz váz (a fr változat) és szerintem egész tekerhetõ is.
a tag pedi annyira nem gáz a scutumban, csak kicsit alsókategóriás. a testbike meg nem mérvadó...
szerintem is nézz szét kicsit. de a vega se rossz váz (a fr változat) és szerintem egész tekerhetõ is.
Írta 2007. június 28. - 23:30

Miért pont deneb v. scutum? Deneb light fr, scutum enduro. Tök más a két váz. Amúgy más gyártónál is érdemes lenne szétnézni szerintem. Pl bikediszkonton szokott lenni ez a scamp, az is occsóbb, de jobbnak tûnik a denebnél a geoja.
Írta 2007. június 28. - 23:15

DefJam , hozza is adtalak a MSN-en :cool2:
Tovabbi hozzaszolasokat lecci ! Oanoktol akik mar hasznaltak vagy meg jobb ha ien gepekkel nyomulnak ! Deneb vagy Scutum.
Ja es meg valami ! Mi a velemenyetek az UMF Freddy-rol ?
Tovabbi hozzaszolasokat lecci ! Oanoktol akik mar hasznaltak vagy meg jobb ha ien gepekkel nyomulnak ! Deneb vagy Scutum.
Ja es meg valami ! Mi a velemenyetek az UMF Freddy-rol ?
Írta 2007. június 28. - 23:11

De hat az van
150 es Drop Off 4 , ahoz kene a vaz, mert a hard-tail polaris ... nem is oan hard :bell::lol1:. Igen van Y!Messenger, de hozza tudok adni MSN cimet is, nem para.