Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11010 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a csontra kihúzott nyeregcsõnek azért vanak hátrányai, fõleg ha terepen ülve nyomatod. nekem már vagy két nyergem reccsent meg ülve dh miatt. gondold el h milyen sorsa lehet a kb 20 centis erõkarú nyeregcsõnek... jah mellesleg láttam már giant nrs-t nyeregcsõ-felsõcsõ találkozásnál eltörni, és cc-re használta a srác aki kb 70 kiló volt. inkább nagyobbat vegyél.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
aham. 400as csövet vettem hozzá szal akkor elvileg avval pont jó lenne .)

az utóbbi két vázam 13as és 14es volt azér vacilálok :D
kéne egy próba élõben, hehe .)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
na ja...nekem a 17-es dawgban a 350-es nyeregcsõ /épp nem volt 400-as/ jelölésig ki van húzva, nem épp egészéséges dolog , tehát a 15-ösben a 400 as is pont úgy elveszne...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A kicsinek is nehéz lesz kiemelni az elejét, ebbõl a szempontból mindegy, de arra figyelj, hogy elég hosszú legyen a nyeregvázcsõ, a 40cm-es 350es nyeregcsõvel már biztos rövid lesz.

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
naja, felfele nem ártana ha rá lehetne hasalni kicsit, de ezt nem lehetne stucnival is variálni?

mostanában amit próbáltam az egy L-es 16"os stinky volt és igencsak tornásznom kellett h ki tudjam egyáltalán emelni az elejét. nem jött be.
igazából szeretném ha ugyanolyan kezes lenne, mint a mostani 14es polarx (amivel végülis most is lenyomtam egy maratont) de nyílván nem lesz ennyire sose.

nemtom.. ha tényleg számít az a félcenti akkor lehet tényleg jobb lenne, de ha ugyanaz lenne egy félcentivel hosszabb stucnival akkor inkább az. hmhmhmhm :scratchhe

UNKNOWN

UNKNOWN

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
márcsak egy rockring és a felsõgörgõ és vége

http://pix.bikemag.h...7&ppuser=186423

jó zúzást mindenkinek

Life Is Just a Big Ride :angel:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha ugyis szimplavállas villával használja az emberfia (azaz nem csak lefelé közlekedik vele) akkor szerintem is illik kicsit nagyobat venni mint S-es.
dh-ra még csak elmegy az S-es, de enduro-ra szerintem meg kell találni az optimálisat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én egyszer egy 15" coilert próbáltam és hát küzdeni kellett a kormánnyal. még jó h volt rajtam térdvédõ. na meg nem utolsó szempont ha kényelmesen el lehet terülni a gépen, de mégse túl nagy.
én is inkább nagyobbat vennék, mert úgyis ki van húzva a nyereg egy picit, szóval nem baj ha nagyobb a vázmagasság.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
[ Matt én a középsõ méretet venném, hegyirányba közlekedésnél lehet számít az az 5 mm is...meg nem tom próbáltam 15" dawg-ot /hasonló geo/ hát mint majom a köszörûkövön.../176 cm vok/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ezek a poisonok nekem kisértetiesen hasonlitanak a scampre. fura. de hát ilyenek a matricacégek :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
kicsit témába vág.
szeretnék a Pike-omhoz egy vázat. az eddigi kiszemelt a fent emlegetett colt/scutum. pontosabban a Poison Curare: http://www.poison-bi...hopart/1584.htm DT taggal.

ha esetleg vki tud róla valami rosszat akkor beszéljetek le róla :)
vagy ha láttatok 140-150k körül jobb vázat 15cm körüli úttal aproban, ebayen bárhol akkor szintén )

ha nem, akkor vszínû megrendelem ezt.
175centi körül vagyok, a legkisebbet néztem ki, mert a 18as kb csak a nyeregvázcsõ hosszban különbözik, alig hosszabb (mármint a felsõcsõ).

vélemény?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ma tanúja voltam egy Freddy 1 összeszerelésének. Ár érték arányban nagyon jó bringa, 888 telóval, fox hátsó rugóstaggal, 203-as hayes hidraulikus tárcsafékekkel, hussefelt stucnival és hatjómûvel stb.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
denebet hanyagold. alsócsõ van a felsõcsõ helyére téve, elb.szott geo, szar tag. mi szól mellette?
mennyi pénzbõl kellene megoldani a vázkérdést?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
vagy egy tomac milyen jó lenne :D

de colt szerintem is..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A scamp colt és a scutum nem ugyanaz, a geometriájuk megegyezik, de más az alsó, felsõcsõ és a tag alatti bekötõelem, a colt ezek miatt nehezebb (kb 100g-mal) és erõsebb is egy kicsit, nekem scutumom van és vásárlás elõtt átnéztem lemértem mindkét vázat, a scutumban lévõ metel r elég érzéketlen (5cm-es akadályra be se mozdul), de emiatt nem is pogózik.

A sebesség mindent megold.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
En ugy tudom, ezek mind made in Taiwan katalogus vazak es valoban a Scamp (mas orszagban Poison), az a magyarorszagi Scutum. Tehat a vaz ugyanaz, csak mas felfestes,mas szin na meg persze mas rugos tag. A Vega FR ... az tul neheznek tunik nekem es egyaltalan nem teccik, ezert neztem a magellanon belul csak a scutum es deneb valtozatokat. Viszont amit meg lattam, teccett es arban is korrektnek tunik az az UMF Freddy ... talan 169 000 ft. Ok joval tobb a deneb vagy scutum aranal, de ... megiscsak 1 merida.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ugyanaz a scamp mint a scutum csak más a festés, meg a tag, de asszem az nincs is benne.
a tag pedi annyira nem gáz a scutumban, csak kicsit alsókategóriás. a testbike meg nem mérvadó...
szerintem is nézz szét kicsit. de a vega se rossz váz (a fr változat) és szerintem egész tekerhetõ is.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Miért pont deneb v. scutum? Deneb light fr, scutum enduro. Tök más a két váz. Amúgy más gyártónál is érdemes lenne szétnézni szerintem. Pl bikediszkonton szokott lenni ez a scamp, az is occsóbb, de jobbnak tûnik a denebnél a geoja.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
DefJam , hozza is adtalak a MSN-en :cool2:
Tovabbi hozzaszolasokat lecci ! Oanoktol akik mar hasznaltak vagy meg jobb ha ien gepekkel nyomulnak ! Deneb vagy Scutum.
Ja es meg valami ! Mi a velemenyetek az UMF Freddy-rol ?

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
De hat az van :) 150 es Drop Off 4 , ahoz kene a vaz, mert a hard-tail polaris ... nem is oan hard :bell::lol1:. Igen van Y!Messenger, de hozza tudok adni MSN cimet is, nem para.