Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

Kisdinnye

Kisdinnye

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
hello
uj vagyok itt :D
a mostani biciklim váza dh váz...és azt nem szeretem...
stílust akarok váltani mégpedig streetre :)
és szeretnék venni egy vázat hozzá mert a többi cuccot a mostani bicómról rakom rá...
én egy Mali Mambára gondoltam...mivel kezdö vagyok így az ára is kedvezõ..17ezer forint :D
szerintetek megéri megvenni egy kezdönek?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
mekkora értékben készülsz építeni?

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Sziasztok! Most szeretnék bicót építeni s nem tom mien vázzal építsem. Amiket eddig láttam azok a közül az idei magellan pyxis váz tetszik a legjobban s errõl érdeklõdnék hogy elég erõs e a váz vagy van e gyenge pontja, stb.. (ja és cc felhasználásra szeretnék építeni bicót).
Vagy tudtok jó árban valami más vázat ajánlani?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

havernak polarx table top-ba volt 180as domain..
'annyira' nem vészes mint amennyire gondolná az ember :)

most egy ruckusba fogja belerakni..

és értelme? :) a lábát ugyanúgy lerázza...:chin:

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Még egy kérdés: szerintetek egy 2004es Merida Mission elite váz elbír 130mm telómozgást, nem nyírja ki a vázat? THX

Nekem '05-ös van/volt (95-öt mozog), az 100-assal volt tökéletes...én nem eröltetném a nagyobbat, max ha útállítós...de még inkább akkor se...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Még egy kérdés: szerintetek egy 2004es Merida Mission elite váz elbír 130mm telómozgást, nem nyírja ki a vázat? THX
"No pain - No gain"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Rövidebb stucnival próbálkozz.

A sebesség mindent megold.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Hello!

Van egy Merida Mission-öm, de azokon a helyeken, ahol mostanában nyomulok nem kezelhetõ jól. 640es kormányom és 135ös stucnim van. A váz 18as, én 183 magas vagyok és nehéz. Ja és 80as skareb teló.

Nagyon keskeny kis ösvények éles pici kanyarokkal lefelé fölfelé. És a bringa elég lomhának tûnik, nem fordul, nehézkes, nehéz kormányozni. Kevésbé technikás részeken ÜBERBRZTÁLFASZAKEZESBÁRÁNY egyébként!!!

Az eggyel régebbi bringám egy speckó rockhopper volt (05) és azt lehetett dobálni egyik irányból a másikba, az pont ilyen helyeken ment jól. Neki 620as kormánya, 90es stucnija volt, 17,5-es váz volt, én meg 10kilóval nehezebb voltam mint most. A teló egy 100as black volt.

Namost. Elég lenne a kormánymûvet cserélnem (kormány+stucni) szerintetek, vagy vegyek egy hasonló karakterû vázat, mint a speckó. Én a hard rockra gondoltam, mert az még csapottabb,mint a hopper, ilyen kis fürge váznak néz ki. Esetleg a teló beépítési magassága is számíthat?

Vagy tudnátok olyan merevfarú vázat ajánlani, ami hegyi elõrehaladásra lett kitalálva(rgo nem ugrabugra meg hányszor tudok fordulni egyhelyben a flaszteren), de híresen jól fordul, gyorsul, és nagyon jól kezelhetõ ÉS emellett óccsón meg lehet venni mondjuk használtan, olyan 2-3évesen?

Elõre is köszi!!!
"No pain - No gain"

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

És az a haver a Gigi! :D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
minek?

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Mi a véleményetek egy 05-ös Shred+180-as Domain párosításról? :D

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
én is 178körül vagyok és sztem a 15-ös váz nem kicsi de annál alább már ne add

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

Hali!

Igazából egy össztelos kona stinky,vagy umf freddy vázra gondoltam! CSak a méret a bökkenõ! Ajánlottak nekem egy 2006 os stinky vázat,de csak 15' ös! ÉS attol félek hogy kicsi!

Hát elkell menni megkell próbálni... ;)

Deekline

Deekline

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Hali!

Igazából egy össztelos kona stinky,vagy umf freddy vázra gondoltam! CSak a méret a bökkenõ! Ajánlottak nekem egy 2006 os stinky vázat,de csak 15' ös! ÉS attol félek hogy kicsi!

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts

Üdv!

Freeride/downhill vázat szeretnék venni! csak nem tudom hogy 178cm magaságomra milyet vegyek? szerintetek a 15 ös megfelel?
Mostani bringám egy merida sub 40 es és az 18-as méretû és pont yo nekem,de tudom más stílusban máshogy számit a méret!
köszi elõre a segítséget!

Hát attól függ h FR-DH-ra össztelósat akarsz vagy nem... :D
Meg persze milyen árfekvésben, stb...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Giant STP-rõl van valakinek tapasztalata?

Nemsoká lehet új váz lesz, eddig az STP-t nem néztem, mer nem csúszópapucsos..
Aztán utánanéztem, és láttam h iszonyat jó súlyban van, Hardymnál majdnem fél kilóval könnyebb..emellett láncvilla jó rövid, eleje meg pont jó hosszú..
Másik versenyzõ lehet az Atomlab Pimp 2, vagy Spank Smoke, ha még akciós egy ideig a fekete:), sajna a többi már 100 körül van, Speckót meg nem kapni külön pedig az lenne a legjobb:)

Deekline

Deekline

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Üdv!

Freeride/downhill vázat szeretnék venni! csak nem tudom hogy 178cm magaságomra milyet vegyek? szerintetek a 15 ös megfelel?
Mostani bringám egy merida sub 40 es és az 18-as méretû és pont yo nekem,de tudom más stílusban máshogy számit a méret!
köszi elõre a segítséget!

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

Ok, akkor varom az ajanlatokat , mien merev vazat erdemes venni, ami birja a strapat a kozel 80 kilom alatt, light DH, lepcso beugralasok, baromkodas meg mindent es elbirja a tegyuk fel 130 ra oszehuzott bombert.

On One 456? Jó kis acélváz, lehet velet állatkodni, felfele is jól tekerhetõ, 100-150mm telóhoz tervezve.

http://www.on-one.co...MN_position=3:3

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Sziasztok!

Én is a szokásos kérdéssel zavarnálak titeket.

Hosszú, 10-12 éves kihagyás után bringát vennék, cross bringára vagy merev vázas mtb-re gondoltam "általános" felhasználásra.
Paramétereim ellenére fiú vagyok :), 26 éves, 167 cm "magas" és 58-60 kg, arányos testfelépítéssel. szóval nem vagyok egy égimeszelõ. Tegnap próbáltam egy 18"-os magellán cross bringát és egy szintén 18"-as mtb-t de elég nagynak tûntek. A gondom az, hogy cross-ból általában ez a 18" a legkisebb méret, egyedül Trekbõl láttam 15" vagy 17,5" vázméretet a cross kategóriában, mtb-ben azért gyakoribb a 16"-os ami úgy gondolom megfelelõ lenne (egy 16"-os merida mtb-t próbáltam, az jónak tûnt).