Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Tolja már egy jópár éve a bringát, neméppen amatõr, szóval biztos hallott arról a szóról, hogy beállítás, meg az ezzel kapcsolatos dolgokról....
Szóval csak normálisan barátom...csak normálisan.

pedig ott vmi nem kóser

ha jól van beállítva, max akkr pattoghat el ha közben folyamatosan blokkolora fékezi a kekereket...

még a dawg sem pattog el pedig abban levegõs tag van....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 posts

Vagy a beállítás...:chin:

Tolja már egy jópár éve a bringát, neméppen amatõr, szóval biztos hallott arról a szóról, hogy beállítás, meg az ezzel kapcsolatos dolgokról....
Szóval csak normálisan barátom...csak normálisan.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
fura, a "szar" manitou-m két éve szolgál, mostmár egy második tulajnál (swinger 3 way air) gond nélkül, tökéletesen.
de a fogas környékén biztos más legendákat mesélnek azok, akiknek a bátyja már látott olyat aki állt mellette olyannak, aki hallotta.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
van egy szép kis tekerõ a vanillán (is) úgy hívják h visszaút csillapitás. a gt-t nem ismerem, de havernak giant van, igaz h trance, de szépen dolgozik. jah és a fox tagoknál nem nagyon van jobb, bár a rockshoxok se rosszak, fõleg a manitou sz@rjaihoz képest. és nem is drágák.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Hallottam tõle, hogy elég rendesen elpattog a segge a gépnek tartós huplikor lefelémenet, namost vagy a vanilla szar, vagy a coiler

Vagy a beállítás...:chin:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Van egy ismerõsöm, coilerje van, természetesen vanilla van benne. Hallottam tõle, hogy elég rendesen elpattog a segge a gépnek tartós huplikor lefelémenet, namost vagy a vanilla szar, vagy a coiler, mert nálam ilyen nincs. Természetesen én is szívesen foxolnék a bringámba, de vanillát sose...
De felesleges ezen vitázni.
Itt a kérdés az volt, hogy GT vagy Giant, és ez szerintem egyértelmû:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
na meg a vanilla az rugós, a swinger ebben az esetben levegõs, de nekem is volt rugós swingerem. inkább merevre váltottam...

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A vanilla azért jobban mozog, mint a swinger. ;)

A sebesség mindent megold.

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 posts

szal a GT enyire nem?!...
abba legalább fox tag van...swingerem volt már,hát sose többet,5th elemt is,az sem túl,de a foxok beváltak eddig..

Szerintem ezzel a swinger 3way-el nincs gond, bár természetesen egy levegõs fox szebben mozog, lágyabban, de most egy tag miatt venni valami mást.... Ez olyan mint az ingyenmogyoró miatt venni egy boeing747-est (ezt hallottam) :P

Nekem bejön a swinger, egy vanillánál(persze ez olajos) sokkal jobb, legalábbis amit én próbáltam...

edit: Simán reign!!!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
gt-vel nincs tapasztalatom, de reignel igen és az naon bejön .)

meg igazábol a sima ruckuson kívül én csak törött gt-krõl olvastam... persze mindent ki lehet nyírni tom, de gyanúsan sok a repedt törött dhi, kicsi idrive stb.. meg ahogy nézem elég rövidke a nyeregvázcsõ, ami nekem pl nem szimpi, nem lehet letolni a nyerget. ettõl függetlenül persze biztos jól mozog meg minden, de szimpatikusabb nekem a giant.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

abba legalább fox tag van...swingerem volt már,hát sose többet,5th elemt is,az sem túl,de a foxok beváltak eddig..

tagot lehet cserélni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
jajaja .)

én is gondolkodtam a cserén..
de végülis mtbr-en naon jókat írnak a swingerrõl meg nekem sincs vele semmi gondom. bár néha azért jól jönne vmi lockout vagy motioncontrol vagy valami .) de sztem ez majd max akkor ha gond lesz a mostanival..

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 posts

nem akartam írni, mert nem tûnne túl objektívnek, de totálisan egyetértek :)

de azért én kipróbálnék egy reign X-et :D

Én meg másik tagot:)
Ez is nagyon jó, csak kíváncsi lennék egy fox-ra benne:)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

akkor sztem egyértelmûen a reign

Egyértelmûen Reign! Ez a legjobb fully amit magyarországon kapsz AM-re, és az ára se olyan húzós, a reign X szerintem felesleges, 17cm-t nemtom hol használ ki az ember, és azzal már mászni se olyan egyszerû, és természetesen nehezebb valamivel. A MAESTRO felfüggesztés iszonyatdurva, próbáltam anno konat meg magellant, de nem voltak olyan meggyõzõek mint ez. Esetleg ha nem durvulsz annyira, akkor Trance, igaz kevesebbet megy, de az is nagyonfasza, és mászni mégkönnyebb vele.

....asszem ennyi...:D

edit: ja és egy 2001-es marzo Z1 dropoff van benne 130-as úttal, de egy pike elkel bele a széles beállítási tartomány miatt (ha AM-re kell).

nem akartam írni, mert nem tûnne túl objektívnek, de totálisan egyetértek :)

de azért én kipróbálnék egy reign X-et :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

giant cro-mo atx 770 egy manitou villával, full deore, és minden drága cuccos rajta :), nem értem miért olyan nehéz :( úgy megvenném :D

nem tévedtem nagyot a manitou topicban, a 770-es atx már lassan nagykorú lesz...
miért nehéz? mert nehéz csövekbõl van. mert nehezek az alkatrészek rajta. mert nehéz a felni, nehezek a gumik, nehéz a nyereg, az acél kormány, az acél stucni, az acél nyeregcsõ....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

attól is függ, mihez vagy szokva :)
komolyabb vázak nemtom, mekkora súlyúak lehettek/lehetnek, de egy egyszerû montiváz (ha arról van szó egyáltalán) 3-3.5 kiló acélból.

giant cro-mo atx 770 egy manitou villával, full deore, és minden drága cuccos rajta :), nem értem miért olyan nehéz :( úgy megvenném :D

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 posts

oh köszönöm!

igazán ez a reign,meg az idriveos ruckus maradt fent a sokszoros szûrõn...
dönteni meg nem tudok

Egyértelmûen Reign! Ez a legjobb fully amit magyarországon kapsz AM-re, és az ára se olyan húzós, a reign X szerintem felesleges, 17cm-t nemtom hol használ ki az ember, és azzal már mászni se olyan egyszerû, és természetesen nehezebb valamivel. A MAESTRO felfüggesztés iszonyatdurva, próbáltam anno konat meg magellant, de nem voltak olyan meggyõzõek mint ez. Esetleg ha nem durvulsz annyira, akkor Trance, igaz kevesebbet megy, de az is nagyonfasza, és mászni mégkönnyebb vele.

....asszem ennyi...:D

edit: ja és egy 2001-es marzo Z1 dropoff van benne 130-as úttal, de egy pike elkel bele a széles beállítási tartomány miatt (ha AM-re kell).

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
egy igazán komoly (drága) acélváz modern geometriával kb 1600-1700gramm

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts

sziasztok, bátyámtól most venném meg a bicóját, ami egy régebbi de csúcsgép. de nem értem, olyan baszott nehéz, jól tippelem hogy a váz a ludas? cro-mo váz. ezek szerint az egy stabil fasza anyag, de nem épp könnyû?

attól is függ, mihez vagy szokva :)
komolyabb vázak nemtom, mekkora súlyúak lehettek/lehetnek, de egy egyszerû montiváz (ha arról van szó egyáltalán) 3-3.5 kiló acélból.