Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Én is M-esre szavazok, neked azthiszem volt bighited ami s-es volt ugye? te hány cm vagy?

182 vagyok s-es méretü volt pont olyan mit az avatarod

hát használhatatlanul kicsi volt nekem....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Polar X Manual (kis szürke, csúszópapucs, 24/26 féktüske)
ha valaki tud róla bármi rosszat mondani, az szóljon most, vagy hallgassan örökre! :)

Katicabácsi

Katicabácsi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

s-es semmiféleképpen ne!
m a tippem
l már tul nagy

Én is M-esre szavazok, neked azthiszem volt bighited ami s-es volt ugye? te hány cm vagy?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Sziasztok

Új vázat vennék, már meg is született a döntés, egy 2005-ös Specialized Big Hit FSR (hátul 24 kerék) A problémám csak az, hogy nemtudom mekkora kell nekem, ugye van S, M,L én 182cm vagyok. Szerintetek mi legyen? Elõre is köszi a tipeket!:help:

s-es semmiféleképpen ne!
m a tippem
l már tul nagy

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Balint , eleg erdekes a tavolsag valoban.
A konanal ott lennt ket muanyag porvedo gyuru van mindket oldalon es igy egyeletes a tavolsag a ket oldal kozott. Ezt szet kell szedni akkor fog kiderulni. Ha a csapagy kotyog azt tudod cserelni. Ha a monoblokk talan azt is, de ahoz valami erosebb gep kell, vagy ugyesen kell leutni a tengelyrol.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
szerintem meg minnél kissebb annál jobb, az üléscsõt meg ki lehet húzni. De ha ugy nézzük hogy mérethez akkor igaza van robnak

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én egy M-esre tippelnék.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Katicabácsi

Katicabácsi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok

Új vázat vennék, már meg is született a döntés, egy 2005-ös Specialized Big Hit FSR (hátul 24 kerék) A problémám csak az, hogy nemtudom mekkora kell nekem, ugye van S, M,L én 182cm vagyok. Szerintetek mi legyen? Elõre is köszi a tipeket!:help:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha a csapágy kotyog akkor segít a csapágycsere, de lehet a tag is.

A sebesség mindent megold.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Ha lelazult, meg lehet húzni a forgáspontokat, ki lehet cserélni a csapágyakat, de hogy a te problémádon ez segít, azt nem tudom.

nem hiszem hogy lelazult mert 1szer próbáltam kicsavarni de nem tuttam kb ugy be van huzva, de akkor a csavarodást meg a kotyogást uj csapággyal elvileg lehet orvosolni?tehát nem szarodott el a váz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha lelazult, meg lehet húzni a forgáspontokat, ki lehet cserélni a csapágyakat, de hogy a te problémádon ez segít, azt nem tudom.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
na szal érthetõbb ha itt a kép.itt annyira nem láccik de a jobb oldalon sok hely van mig a bal szinte surolja a vázat . a valóságban az egyik helyre simán befér a körmöm mig a másikhoz szinte nem.a kotyogást is innen hallom.ezzel lehet valamit kezdeni?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
bocsi hogy közbe vágok, de ma észrevettem(ük) hogy egy minimálisat kotyog a vázam(scamp colt) valószinüleg az alsó vagyis monoblokknál lévõ forgásponton.Megnésztem jobban és egy kicsit láehet látni hogy ahogy az alsó villa vagy minek hivják ahol "becsatlakozik" a forgáspontba egyik oldalt van hely a másikon nincs.ha szükséges tudok képet csinálni.kérdés az hogy a kotyogással mit tudok csinálni?és hogyha azon az oldalon ahol nincs hej hozzáér a vázhoz akkor elképzelhetõ hogy súrolja?mert mondjuk nyomát nem láttam csak azt hogy kb összeér.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
no ebbõl mi lett..

köszi azért!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Visszatérve az eredeti kérdésre; rugózási rendszert tekintve a Reign sokkal jobb választás, mint a GT ( nekem amúgy is van egy kis személyes ellenérzésem az idrive különféle változataival szemben, és igen, próbáltam :) )
geo-t érdemes még összevetni, mert azért az sem mind1

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nyimi, érdekes amit írsz, ismerõsöd próbálta a te vázadat, te próbáltad az övét? Amíg nem addig csak "legenda" kategória. Ismerõsöd azt nem mondta, hogy fékez amikor elpattog? Mert a coilernek bemerevedik a hátulja, ha fékezel.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nekem volt manitoum ahogy írtam is, és nem fogasos legenda aki hallotta mert mellette álltak?:mybad: meg hasonlók. az spv eleve nem a legjobb platform rendszer, magyarul elég bután indul meg a tag, illetve elég nagy erõhatásra. az egy dolog h lassú volt, de hogy az olajcsere se segitett a meginduláson az valahol a csillapitási rendszert minõsiti nem? (egyébként gyorsabb lett a tag az olajcsere után)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nyugodtság van, mert szét lesztek ültetve!:chin:

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 posts

Nem vagyunk barátok (ilyen stílussal valószínûleg nem is leszünk).
Egyébként meg szvsz teljesen normálisan mutattam rá egy lehetõségre, mindennemû véleményalkotás és kritika nélkül.

Végül: Ha "neméppen amatõr, szóval biztos hallott arról a szóról, hogy beállítás, meg az ezzel kapcsolatos dolgokról....", és még így is elpattog, akkor miért egy (ezek szerint sz@r) Vanilla-val nyomja?

Már dhx5.0 van benne neki(még csak kölcsön). Nem akartalak megbántani a "...barátom..." szóval, elnézést.

Ez a fórum úgytudom azért van, hogy megoszthassuk egymással véleményeinket, tapasztalatainkat, és segítsünk egymáson. Ez a téma albertfish vázválasztásáról szól. Megpróbáltam neki segíteni, erre jön a fikázás, hogy swinger sz.r stb... (ezt ne magadra értsd).

Akkor csináljatok egy fikázós topic-ot, ahol a kultúremberek polírozhatják magukat és cuccaikat, és lefikázhatják a másét.

Részemrõl nem akarok tovább beszélni errõl, és mégegyszer elnézést ha megbántottalak (nem voltam korrekt).

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Szóval csak normálisan barátom...csak normálisan.

Nem vagyunk barátok (ilyen stílussal valószínûleg nem is leszünk).
Egyébként meg szvsz teljesen normálisan mutattam rá egy lehetõségre, mindennemû véleményalkotás és kritika nélkül.

Végül: Ha "neméppen amatõr, szóval biztos hallott arról a szóról, hogy beállítás, meg az ezzel kapcsolatos dolgokról....", és még így is elpattog, akkor miért egy (ezek szerint sz@r) Vanilla-val nyomja?
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)