Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
s azért a canyon manapság már túl lépett a matricagyár kategórián.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Üdv

Tamaska: a canyonról írtad hogy matricagyár. Hol gyártják tulajdonképpen? Az én vázamon csak annyit találni : german design und technologie. Tervezte Lutz Scheffer
A multkor belinkelt talán vietnami? gyártó honlapján láttam egy hasonló vázat, de az több részletben eltért a torque-tól.

nagyrészük taiwani. nem probléma, hiszen nagyrésze a vázaknak taiwanon készül. csak jól kell megtervezni (a canyon-nál jó a tervezés) és figyelni kell a konstans minõségre.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Bár ha jól emléxem vmelyik fórumtársnak nemrég lett transition váza?! Kár, h csak 3 színbõl lehet választani:)

Trueman ;)
Szhely/kõszeg topic
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Üdv

Tamaska: a canyonról írtad hogy matricagyár. Hol gyártják tulajdonképpen? Az én vázamon csak annyit találni : german design und technologie. Tervezte Lutz Scheffer
A multkor belinkelt talán vietnami? gyártó honlapján láttam egy hasonló vázat, de az több részletben eltért a torque-tól.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
még alszok párat a javaslatokra, de sztem a transition covert lesz a választott, ha vhogy meg tudom rednelni tõlük. Bár ha jól emléxem vmelyik fórumtársnak nemrég lett transition váza?! Kár, h csak 3 színbõl lehet választani:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

és ha mondjuk elöl rugós a teló hátul levegõs tag az baj avagy nem baj?

egy jo levegos tag mar eleg szepen mozog. nem lesz gaz. meg akarod tartani a vanillat mi? ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts

jobb az ha ugyanannyit mozog. ha mar elter a ket rugout, akkor inkabb hatul legyen tobb.

volt egy polarX FS-em, ami kb 110mm-t tudott, es volt benne egy 130-as bomber ami kb 135-ot is kimozgott neha, hat ugy pattogott a gep segge mint az allat. persze a tag is eleg kaka volt, de az mas kerdes.

szoval ha hatul tobbet mozog [1-2centivel max] az ugy meg nem nagyon bajsag.

és ha mondjuk elöl rugós a teló hátul levegõs tag az baj avagy nem baj?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jobb az ha ugyanannyit mozog. ha mar elter a ket rugout, akkor inkabb hatul legyen tobb.

volt egy polarX FS-em, ami kb 110mm-t tudott, es volt benne egy 130-as bomber ami kb 135-ot is kimozgott neha, hat ugy pattogott a gep segge mint az allat. persze a tag is eleg kaka volt, de az mas kerdes.

szoval ha hatul tobbet mozog [1-2centivel max] az ugy meg nem nagyon bajsag.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts
ez lenne az elsõ ösztelós gépem, és nem tudom h az mennyire baj vagy nem baj h a váz mondjuk mozog 13 centit az elsõ teló meg pl 15 centit?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Én meg inkább 17' mellett voksoltam és centire egymagasak vagyunk.;)
(de nekem se legyen igazam)

GuruZo

GuruZo

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Hi

Szoval 174cm magas vagyok GT vazra azt mondtak "M"-es az 18" , na ez a vaz 18,5" tehat nem igazan nagy az elteres.
Bar ..... remelem nem lesz igazad :-)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Most a többiek megvernek, de tudják, hogy milyen márkára gondolok......:D

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts

itt egy hirdetes: link

1300 a vaz, vagy 1500ert megkapod hozza a fox 36 talast is. ami nem rossz. es 1500 dolcsi plusz a postakoltseg az sztem belefer a 300K-s hatarba.

mekkora meret kell amugy?

s-es ben gonolkodom mert nem vagyok egy túl nagy ember de lehet h egy m-es méret is belefér.
azt nem mondtam h használtat nem veszek ( hülye berögzõdés, de alapelv)

még info h egy fox 32es vanilla menne a vázba.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
itt egy hirdetes: link

1300 a vaz, vagy 1500ert megkapod hozza a fox 36 talast is. ami nem rossz. es 1500 dolcsi plusz a postakoltseg az sztem belefer a 300K-s hatarba.

mekkora meret kell amugy?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem láttam korábban az összeget.:)
Figyelembe véve akkor a szempontokat, jó lehet a Transition. Egész türhetõ az ára, masszív konstrukció, és biztos nem sûrûn jön veled szembe.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts

yetibol meg jo lehet az ASX is. kicsit nehezebb, de neki inkabb az kell. SC-bol meg Blur LT vagy heckler is jo lehet. esetleg egy bullit. es ezek olcsobbak mint egy nomad

szánom bánom de az asx nem tetszik (szempont azért tetszés is:) ) a blur mondjuk jó egynek, a heckler megint nem tetszik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
yetibol meg jo lehet az ASX is. kicsit nehezebb, de neki inkabb az kell. SC-bol meg Blur LT vagy heckler is jo lehet. esetleg egy bullit. es ezek olcsobbak mint egy nomad

RAUH-Welt
B E G R I F F

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 posts

Kérdés, hogy mennyit szánsz rá, mert ez is segítene.
Mert például a Covert (gondolom ezt nézted - tag nélkül 3,03kg) 1200 dezsõ, viszont a nála könnyebb (2,8kg taggal) Turner Spot 1800 körül.
Yeti 575, SC Nomad, de érdemes lenne megnézni a németeket is (Ghost, Canyon, Bergamont, Stevens, Fusion, Cube).

írtam alább h 300ezer ft-ot max.
és mint alább írtam a súly kevésbé számít.
cube-ot néztem ami érdekelne az a stereo ill a fritzz de mind1ik bõven 300ezer felett.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Kérdés, hogy mennyit szánsz rá, mert ez is segítene.
Mert például a Covert (gondolom ezt nézted - tag nélkül 3,03kg) 1200 dezsõ, viszont a nála könnyebb (2,8kg taggal) Turner Spot 1800 körül.
Yeti 575, SC Nomad, de érdemes lenne megnézni a németeket is (Ghost, Canyon, Bergamont, Stevens, Fusion, Cube).

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
mondom én, hogynem:)