Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

feel-V

feel-V

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Helló!
2007es author a-gang alu vázas street bringám,és azt szeretném tudni,h télen hogy viselkednek ezek az aluk,tehát pl hány fok alatt kell már óvatosabban zúzni,és hány fok alatt nem ajánlott,mert törik,ha egyáltalán van ilyen a téli használattól..
Köszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Rob!
ha megtaláltad a canyon katalógust, írnál, h. mit mond az es5 rugóútjáról..?
(130nak kell lennie, de jó volna biztosra tudni)

elvileg ez 05 májusi teszt
eszerint 135mm /az valószínû mért valós rugóút, a katalog 130 lehetett/

http://www.mountainb...ees7.84773.htm#
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
Rob!
ha megtaláltad a canyon katalógust, írnál, h. mit mond az es5 rugóútjáról..?
(130nak kell lennie, de jó volna biztosra tudni)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

http://www.kellys-bi...3_214&pID=15363
ilyen vázmegoldást, hogy hogy csak a KEllysnél látni? ( Easton+Carbon) Mennyire lehet jó? / strapabíró...

authornál nem láttál már idén is ilyet ? 120 ropiért

belinkeljem vagy +találod ? :)

meg a kona jobbik ciklokrossz váza is ugyanez , csak a geo más ugye.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
http://www.kellys-bi...3_214&pID=15363
ilyen vázmegoldást, hogy hogy csak a KEllysnél látni? ( Easton+Carbon) Mennyire lehet jó? / strapabíró...

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
a testbike felejtõs oldal szerintem... Isminek ilyen agya van és eddig semmi gond nincs vele.

Vinyo

Vinyo

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

esetleg egy ilyen ? :

http://ebike.hu/imag...0003384_001.jpg

Ez a D362SB ugye? Ezt nézegettem én is, csak a TestBike-on voltak olyan vélemények, hogy sûrûn kilazul a gyorszár. Amúgy az elsõ agyam szintén Novatec (DH41SB), avval maximálisan meg vagyok elégedve.

A DOPE rendszer igazából nem mozgat, csak a katalógus pontatlansága miatt írtam példának.

Üdv.:Vinyó

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Köszi a válaszokat!

Természetesen csak valami "legal" megoldásban gondolkodtam :) Lassan szükségessé válik az agycsere, mert a -régi bringából átmentett- Deore agy lassan megadja magát (nem hiába, nem erre találták ki). Tudtok javasolni, valami kellõen strapabíró hátsó agyat (lehetõleg iparist) a standard 135mm QR méretben? Jól tudom, hogy ebbe bele lehet rakni csavaros tengelyeket is? Ha igen, milyen átmérõig?

A rugóstag kérdés megoldódott, egy katalógusban megtaláltam, hogy nem 2, hanem 2.25 a rugóút (igaz, ott azt is írták, hogy D.O.P.E. kompatibilis a váz, ami messzirõl sem igaz)

a coiler matic nem dope kompatibilis csak az idei (07-es) coiler váz az, a coiler matic az még a 05/06-os coiler vázakkal egyezik meg, csak más a színe. és a gyári tag rugóútja is 2", szal az sem volt pontos a katalógban.

régi coiler váz /matic is ilyen/
http://www.konart.ne...ILERDLX_med.jpg

07-es dope komptibilis :

http://www.konart.ne..._COILER_med.jpg
esetleg egy ilyen ? :

http://ebike.hu/imag...0003384_001.jpg

Vinyo

Vinyo

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Köszi a válaszokat!

Természetesen csak valami "legal" megoldásban gondolkodtam :) Lassan szükségessé válik az agycsere, mert a -régi bringából átmentett- Deore agy lassan megadja magát (nem hiába, nem erre találták ki). Tudtok javasolni, valami kellõen strapabíró hátsó agyat (lehetõleg iparist) a standard 135mm QR méretben? Jól tudom, hogy ebbe bele lehet rakni csavaros tengelyeket is? Ha igen, milyen átmérõig?

A rugóstag kérdés megoldódott, egy katalógusban megtaláltam, hogy nem 2, hanem 2.25 a rugóút (igaz, ott azt is írták, hogy D.O.P.E. kompatibilis a váz, ami messzirõl sem igaz)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

és mivel szoritja meg? :D

Odahevteli ívvel :D Én nem metnék ilyen megoldásokba belemenni,többet ér a testi épségem.....

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

A kérdés az volt, hogy belefér e. :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ha az átalakító kit egy reszelõ, akkor az átütõ is belefér.:D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
vagy ha le van szûkítve 10mm-re, de akkor máris a 12 mm-es tengely hiányában azt a merevséget bukta, de így is tud lenni 10mm-es anyás rendszer, ami viszont a gyorszár által generált merevséget kenterbe veri (már ha pont erre van szüksége a váznak, és az is kellõképp merev)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ha az átalakító kit egy reszelõ, akkor az átütõ is belefér.:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
3 esetbõl amit ismerek 2x jó volt, egy belevert /itt a forumon vkinek asszem xfusion taggal/ plusz az én dawg-om is elbírta a 2,25" stroke-ú dhx air-t.

azt tom elképzelni a problémás esetben, a tag valós mozgása pár milivel több volt mint 2,25"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!

Elég új vagyok a témában, ezért elõre is bocs, ha valami nagy f.szságot kérdezek.
Azt szeretném megtudni, hogy megoldható-e valami átalakító kit segítségével, hogy Kona Coiler Matic-ba átütõs hátsó agy kerüljön?
Még valami: A rugóstag mérete 7.875x2, ugye? Tudja fogadni a váz a 7.875x2.25-t?

1) nem
2) igen (a 7.875 a mérete, azaz 200mm, a 2" és a 2,25" pedig a hozzá tartozó rugóút.) - persze ha beleteszed, annak ki kell derülnie, hogy a himba nem ér-e bele a vázba. vagy a külsõgumi. vagy bármi.
mindenesetre fizikailag belefér.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vinyo

Vinyo

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Elég új vagyok a témában, ezért elõre is bocs, ha valami nagy f.szságot kérdezek.
Azt szeretném megtudni, hogy megoldható-e valami átalakító kit segítségével, hogy Kona Coiler Matic-ba átütõs hátsó agy kerüljön?
Még valami: A rugóstag mérete 7.875x2, ugye? Tudja fogadni a váz a 7.875x2.25-t?

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Hi!
Van vkinek tapasztalata a MERIDA Matts TFS 850 Trail-D vázzal? Nekem bejön a meredekebb, durvulósabb geo, de érdekel a véleményetek, mielõtt döntök melyik vázat vegyem (hegyekben, versenyeken, túrákra használnám)... köszi

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 posts
Ja a merev ameik nem csúszópapucsos
amúgy is össze akartam nyomni kb 130ra
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

daci

daci

fórumfüggõ