Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
CC váznál az milyen az h 68-as a fejcsõ szögem 480-as villával?

namerthogy unalmamban elkezdtem szórakozni a vázgeoval h milyen is mire hajaz. ilyen adataim vannak:
felsõcsõ: 570
nyergvázcsõ: 50(teljes hossz, nem csak felsõcsõig)
alsócsõ: 665
láncvilla: 425
támvilla: 485
nyakcsõ: 120
középcsapi magasság: 315
tengelytávnak meg 1070-et mértem de CAD-be 1060-ra jött ki:S. monjduk ott villánál figyelembe vettm a sim a kormány csapágyat és 490-el számoltam. nyeregvázcsõ-láncvilla szögem 70°.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

;732258']Elérkezett az idõ, és én is váltok merev vázról fullyra.
2 váz között vacilálok, de nem nagyon tudok dönteni.

Az egyik egy Specialized Stumpjumper FSR 2006-os( de lehet 2007) , viszont nem gyári taggal, hanem egy Manitou Radium RL-el lenne.

A másik kiszemelt a Merida One Five O 3000D , ami ugye új modell, sok tapasztalat nincs vele.

A meridában egy jobb tag van, viszont nehezebb a specitõl.

Rugóútban meg 120 vs 150 a merida javára.

Egy AM gépet szeretnék építeni. Elõre egy '08-as FOX 32 Talas R menne bele.

abszolut a speci ha nem akarsz nagyon durvulni, viszont lehet felesleges a talas, teljesen elég egy 120 RLC.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
hali!
http://apro.bikemag....ge/S4300143.JPG -18'
http://apro.bikemag....arge/pyxisT.JPG -20'
Mi különbséget éreznék? Vajon melyik állhat közelebb hozzám (~188-190 cm)?Most a 18-as dracom már nagyon rövid számomra, viszont megszoktam az alacsonyabbat' ... Szoval mennyiben éreznék mást ha 20-on ülök vagy ha 18-on... KÖSZI a segitsegt, Üdv Zoli

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,058 posts

;732258']nem nagyon tudok dönteni.

Specialized Stumpjumper FSR 2006-os( de lehet 2007)

Merida One Five O 3000D

speci.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Elérkezett az idõ, és én is váltok merev vázról fullyra.
2 váz között vacilálok, de nem nagyon tudok dönteni.

Az egyik egy Specialized Stumpjumper FSR 2006-os( de lehet 2007) , viszont nem gyári taggal, hanem egy Manitou Radium RL-el lenne.

A másik kiszemelt a Merida One Five O 3000D , ami ugye új modell, sok tapasztalat nincs vele.

A meridában egy jobb tag van, viszont nehezebb a specitõl.

Rugóútban meg 120 vs 150 a merida javára.

Egy AM gépet szeretnék építeni. Elõre egy '08-as FOX 32 Talas R menne bele.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

az elsõ kavicsig :)

3M kõfelverõdés gátló fólia.
meg lehet nézni a Coilerem..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
http://www.cycleway....03273490814.jpg :cool2:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Végre kezdetek megérteni. Kezdem én is elfogadni az érveiteket így már.
Maggira gondoltam, átfestéssel, vagy bármi másra.
Maholnap írok geot a mostani vázról, meg hogy milyen eltéréssel legyen a következõ váz.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
az nekem se tetszik, de csak ilyen képet találtam

és igen, ez is pluszpont volt a jámisnál dakaromnál
no meg a rohadt jó geo :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az elsõ kavicsig :)

És mivel írtad: még nem sietsz vele. Ne eröltesd, már párszor ez majdnem erõszakba fulladt.
Ha megvan a lé, ha tudod hogy 1 hét és veszel vázat, akkor dobd be a 4-5 alternatívát, amit addig gyüjtöttél.

Ne légy te is .. ki se merem mondani :)

Mellesleg inkább egy JÓ geometriás Spec, vagy Giant, mint vmi ritka, ám igazából ugyanott gyártott ki tudja mennyire tekerhetõ "egyedi" matricaváz.

Kala: az elsõ bringa kifejezetten borzalmasan néz ki.... :)
Akkor már a Jamis, Cube által alkalmazott felsõcsõ alatt megbúvó rugóstagos vázak.. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mondjuk az atfestessel kapcs igazad van.

ha lenne egy repa design magellanom, ejjel nappal azon ulnek es egy rohadt nagy buszke vigyor lenne az arcomon :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Valahol megértem. Én is szeretném, hogy ami alattam fut, ne tucattermék legyen, tükrözze adott esetben a megjelenése az ízlésemet, stb. A régi Trance-ek átütött alsócsövét imádom, a mostaniak megjelenése a hajlított csövekkel annyira hasonlít a Konákra, Specikre (amik szintén nem tetszenek) hogy ingyen se cserélném le újra a gépemet.
De az elsõdleges szempont a megfelelõ méret, geo kéne, hogy legyen, aztán az ár, tartósság, bár azt nehéz elõre megtippelni. És AZTÁN a külcsín, a sznobizmus, vázanyag, stb. Hiába lenne állat egy S-es Carbon Rush, ha szar lenne tekerni a kis méret miatt, vagy hiába tetszik egy 140-es Fox, ha nagy a vázba, stb.
Szóval elsõnek azt találd ki, hogy milyen gép kell, mire, és mekkora. Lehet, hogy egy Magellan lesz az ideális, az sem gáz, még mindig átfestheted, és akkor a tied lesz a legállatabb, legegyedibb. Mondjuk egy Répadesign váz az überel egy noname vagy akár egy márkás külföldi gépet, ha tekerni mész...

Nekem a megjelenése miatt volt nagy szerelem idõben az Arrow össztelós CC váza, a régi Cyclecraft DH vázakra emlékeztett, amiket 01-ben láttam a Procrossban, és láv volt et förszt szájt.

Feltöltött kép

és

Feltöltött kép

Azt hiszem, az tetszik, amikor az össztelós jelleg mellett megmarad a dupla háromszög kialakítás. Az LTS pl. már nem jött be, meg sztem annak a súlypontja is nagyon hátul volt, hosszú elsõ traktussal, nem lehetett vele kellemes kanyarodni :-/

No, a lényeg az, CJ, h addig csak hergeled a népet, és fölöslegesen foglalod a sávszélt és a tárhelyet amíg értelmes szempontokat nem dobsz be (akár csak a külcsínre vonatkozóan - az már a nirvana, ha geo-t illetõen is van elképzelésed) , hogy akkor mi alapján is szeretnél végülis választani. K OFF :)

edit; a szempontok sorrendje eltérhet :) azaz ÁR elõl, aztán minden egyéb, péel.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
én is azt osztom hogy: "olyat kell venni amibõl sok van és jó."

cc re az alábbi alternatívák:

-giant xtc
-trek 8500
-kona kula
-speci stumpi
-wenson master
-magellan pyxis
esetleg vmi kelly's

ezeken kivül mást nem nagyon vennék. (meridát személy szerint nem szeretem)

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
szerintem meg yasec. Drága és tuti nem lesz olyan senkinek.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Thez, ha nem hallgatnék senkire, akkor meg se kérdeztem volna senkit.
Nem holnapra kell a váz, ezért kérdezgetek, érdeklõdök, nézelõdök.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
Tig, bijancsi is szar, de drága. olyat is vehet. sztem cannondale vagy gt. mondjuk egy zaskar karbon;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

CJ, vegyél Roki montaint,ugyanolyan szar mint a többi csak kanadában taknyolják össze a sárgák....viszsont kevés van belõle itthon, kurva drága, cserébe jó szar geója van.

naja, mintha számítana, hogy ázsiában a vágottszemû sárga hegeszti össze, vagy amerikában egy bantunéger... :)

De ha úgyse hallgat senkire...? :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

gondolom azért ne, mert a kancsi kivételével mind egy helyen készülnek...

itt van no saint ne:

http://cgi.ebay.de/w...eName=WDVW&rd=1

kell;))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
CJ, vegyél Roki montaint,ugyanolyan szar mint a többi csak kanadában taknyolják össze a sárgák....viszsont kevés van belõle itthon, kurva drága, cserébe jó szar geója van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
gondolom azért ne, mert a kancsi kivételével mind egy helyen készülnek...

itt van no saint ne:

http://cgi.ebay.de/w...eName=WDVW&rd=1