Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Sziasztok!!

Segítséget szeretnék tõletek kérni. Új vázat szeretnék vásárolni de ez nem olyan 1xû mint ahogy én azt +álmodtam... Ugyanis nem csak 1 féle dolgot csinálok a bicóval ugyhogy nem könnyû a dolog... Városi ugribugri + lefelémenet a hegyen +fel is jutni vhogy vele a hegyre. Ezeket kéne kiszolgálnia amit eddig egy Wenson 4.0 végzett el de 2 szezon alatt elhalálozott sajna.... Véleményeteket szeretném kérni 1 vázról aminek DaBomb XLR-8R a neve. Gondolok itt arra hogy 1általán alkalmas-e itthoni körülmények közötti lejtõzésre, downhillre....
Válaszokat elõre is köszi szépen!!!

http://www.chainreac...x?ModelID=16062

Asszem erre gondoltál? Mindenképpen merev bicó az elképzelés?
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

+old6ó lenne, hogy ne pakold tele a szöveget ezekkel a trendi rövidítésekkel? mire a végére értem, teljesen elment a kedvem attól, hogy gondolkozzak a kérdéseden.

Szerintem annyira azért talán nem volt nehéz feladat,ennyi erõbedobással akár egy rövid válaszra is futhatta volna tõled,trendi röviditések nélkül. Szegény srác le lett ugatva de okosabb nem lett.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Bocsánat, de már megszokásból írtam így. Akkor a közeljövõben mellõzöm ezeket!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

Sziasztok!!

Segítséget szeretnék tõletek kérni. Új vázat szeretnék vásárolni de ez nem olyan 1xû mint ahogy én azt +álmodtam... Ugyanis nem csak 1 féle dolgot csinálok a bicóval ugyhogy nem könnyû a dolog... Városi ugribugri + lefelémenet a hegyen +fel is jutni vhogy vele a hegyre. Ezeket kéne kiszolgálnia amit eddig egy Wenson 4.0 végzett el de 2 szezon alatt elhalálozott sajna.... Véleményeteket szeretném kérni 1 vázról aminek DaBomb XLR-8R a neve. Gondolok itt arra hogy 1általán alkalmas-e itthoni körülmények közötti lejtõzésre, downhillre....

+old6ó lenne, hogy ne pakold tele a szöveget ezekkel a trendi rövidítésekkel? mire a végére értem, teljesen elment a kedvem attól, hogy gondolkozzak a kérdéseden.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
könnyû váz ennek megfelelõ rugalmassággal. nem a 130mm-ez tervezték a vázcsöveket, hanem a 100-hoz, ergo a nagyobbakkal csak óvatosan.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Én egyforgáspont hívõ vagyok (eddig Scott, Cannondale, Voitl), szóval ezzel nem lenne gond. A Manitou taggal sem, mert azt is szeretem. Viszont például a támvilla a papucs felé nagyon elvékonyodik. Vagy csak addig túl vastag. :)
Szal ilyen mûszaki izék vannak vele? Mert én nem értek ám hozzá, Ti meg általában ránézésre is meg szoktátok mondani, hogy valami rossz konstrukció e.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem nem karbon támvillás volt.
az a sima cake (100mm) az enyém meg cake dlx (130mm) volt, alu támvilla, nagyobb szemtávú rugóstag.
szerettem, mert szerettem. :) genezis geo, azaz hosszu felsõcsõ, meredek szögekkel meg rövid lánvillával. nálam bejön az ilyen.
tipikus egyforgáspontos, manitou spv-s taggal érzéketlen cserébe nem pogózik, fox-szal és xfusion-nal mozog de pogózik kistányéron és nagyon. középsõn úgy-ahogy érzéketlen a hajtásra.
buta nyeregcsõ méret (31.6? vagy 31.8? fene tudja, de ritka méret) viszont baromi könnyû súly, fõleg a rugóúthoz képest.
ha szereted vagy meg tudsz barátkozni az egyforgásponttal és a genezis geoval, akkor az a te vázad.

Feltöltött kép

enyimé ilyen volt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sanzi

sanzi

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Sziasztok!!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Tudom, csak esetleg hallottál kinti fórumokon róla valamit. :)
Rob kollégát pedig felkérem majd, hogy ecsetelje tapasztalatait.
Köszi :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem genyozok. csak irtam hogy esetleg ot kerdezheted
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

tesomnak volt egy olyanja

Tam, ne genyózz. :)
És esetleg azon kívül? :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

G. Fisher Cake karbon támvillás vázról mi rosszat, vagy jót érdemes tudni?

tesomnak volt egy olyanja
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.057 hozzászólás

eddig hány titán/karbon vázzal zúztál?

egy ismerõsõm a titán/karbon seven országútit használja a speckó tarmac sl után. azt mondta, hogy soha nem ül vissza másra. persze most meg leszek verve :)
a titán sokkal élõbb érzést ad, mint egy karbon váz, viszont a karbon rezgéselnyelõ tulajdonsága nincs meg benne. ezek a mixelt vázak mindkettõt hivatottak adni.

a linkelt váz viszont egy gagyi. ugyanazt a papucsot használni mindkét oldalon...

tessék rob:
www.sevencycles.com
www.merlinbike.com

a linkelt vázra vonatkozott az indító kérdés, arra írtam hogy nincs értelme.

a titán... mindegy.. :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
olee is megtalálta az apróban :)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
G. Fisher Cake karbon támvillás vázról mi rosszat, vagy jót érdemes tudni?

xc_bandi

xc_bandi

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Köszi az infót!
Life is a lesson, you learn it when you're through! :cool:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék ciklokrossz gépet venni. Vagy egyben, vagy építve. Még nem tudom.
Szerintetek melyik márka az igazi minõség? Én 95 kg vagyok. Akár tárcsás is lehet, csak elbírjon.
Yeti, Le Mond, egyéb? Kb. 250-300 ezret szánnék rá.
Segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Ha rossz helyem kérdeztem elnézéseteket kérem.

üdv:
forob

Giant TCX-re vess egy pillantast. vagy akar specialized Tricross, vagy Kona Jake sorozat. ez csak egy par pelda, van sok. a Yeti ARC-X vaz egymagaban nem jon ki 200ezer forintbol, azzal ugy szamolj

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

elõnye? semmi. azon kívül hogy valszeg sokba kerül.

eddig hány titán/karbon vázzal zúztál?

egy ismerõsõm a titán/karbon seven országútit használja a speckó tarmac sl után. azt mondta, hogy soha nem ül vissza másra. persze most meg leszek verve :)
a titán sokkal élõbb érzést ad, mint egy karbon váz, viszont a karbon rezgéselnyelõ tulajdonsága nincs meg benne. ezek a mixelt vázak mindkettõt hivatottak adni.

a linkelt váz viszont egy gagyi. ugyanazt a papucsot használni mindkét oldalon...

tessék rob:
www.sevencycles.com
www.merlinbike.com

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék ciklokrossz gépet venni. Vagy egyben, vagy építve. Még nem tudom.
Szerintetek melyik márka az igazi minõség? Én 95 kg vagyok. Akár tárcsás is lehet, csak elbírjon.
Yeti, Le Mond, egyéb? Kb. 250-300 ezret szánnék rá.
Segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Ha rossz helyem kérdeztem elnézéseteket kérem.

üdv:
forob

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a katarga vázakról valaki tud valamit?
a google csak egy trekking bicós oldalt dobott ki.
szeretnék többet megtudni ezekrõl a vázakról. bármi infó érdekel, fõleg a montis infók.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell: