Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
köszi szépen az infót mindenkinek!

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

a kona coiler matic-kel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
szabad olyat venni?
a matic miben más mint egy sima coiler, anyag, ..., vagy csupán egyel több iromány, meg kevésbé szép szín?

Hali!
Nekem is coiler maticom volt(sárga),tavaly vettem,és idén el is cseréltem egy zsír új vegára.
Én 100 kilós vagyok de a gyárilag beszerelt vanilla r tökéletesen tette a dolgát,sztem azzal nem lesz gond.
Lightos dh-ra használtam,általában Jánoshegy,Hhhegy,mátra utvonalakat jártam vele és tökéletesen bírt mindent. Nekem a 185 centimhez pont jó volt a 19" bár simán eladni a nagy mérete miatt nem tudtam,ezért is volt szerencsém ezzel a csere dologgal.
Jó választás szerintem.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

köszi srácok!
Leslie!nem a sárgára gondoltam, a pirossal szemezgetek, csak nagyon nem szeretem a piros színt, de talán majd átfestetem...Leslie, a tiéd hány zollos?

ha tekerni is akarsz vele, akkor kb 1 számmal kisebb kell mint merev cc-vázból

amúgy csak színben térnek el az azonoz évjáratú coilertõl
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Ha körülnézel alaposan, nem tartom kizártnak, hogy találsz még valahol sárgát...
Amúgy havernak piros van, az se gáz...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
köszi srácok!
Leslie!nem a sárgára gondoltam, a pirossal szemezgetek, csak nagyon nem szeretem a piros színt, de talán majd átfestetem...Leslie, a tiéd hány zollos?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
a sárgát nem mondanám csúnyább színnek de ja.
tudomásom szerint a sima Coilertõl színben, és feliratban különbözik.

Nincs bajom vele.. egy jobb tagot megérdemelne , de azonkivül okés.
Asszem KG mondta annak idején, hogy itthon mindenhova elég a Coiler .
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
alacsonyabb felszereltsegi szintu modell volt. szerintem maga a vaz ugyanaz mint a tobbi Coiler. kona topikban Paraferee megmondja a frankot, de Lord Leslie-nek is meg asszem ilyenje van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
a kona coiler matic-kel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
szabad olyat venni?
a matic miben más mint egy sima coiler, anyag, ..., vagy csupán egyel több iromány, meg kevésbé szép szín?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Rendben, köszönöm a segítséget! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem eleg eros az, ne barmoljatok szet a vazat. nem mellesleg ha egyszer el akarja majd adni, ez tuti nem lesz elonyos...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Novatec, olyan átütõtengelyes, aminek csavaros a vége. A tengely tömör, és 9s kazettás.
Elég masszív egy szerkezetnek tûnik.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
veheti nyugodtan,és ha van a környéken szaki,akkor csináltassa meg tõcsavarosra az agyat.
amúgy milyen agy?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nem én akarom, nem az enyém.
Akkor agyból vegye a 10-eset? Az a 2 mm nem nyújt nagyobb merevséget?

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Adott egy 2007-es PolarX Manual. Ugye abba 10-es tengely megy. Kireszelni, hogy menjen bele 12-es, szabad-e? Felhasználás ugye dirt, street, mindenféle ugrálás, félcsövezés.
Csúszópapucsos.

bõven elég az a 10-es tengely!minek akarod kireszelni?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Adott egy 2007-es PolarX Manual. Ugye abba 10-es tengely megy. Kireszelni, hogy menjen bele 12-es, szabad-e? Felhasználás ugye dirt, street, mindenféle ugrálás, félcsövezés.
Csúszópapucsos.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
azt értem hogy hogy mûködik, mert láttam már pár bonyolultabb dolgot is (pl repülõgépeken kicsit nyakatekertebben vannak megoldva a dolgok), csak azt nem értem hogy igazából az egyik esetben fog "rendesen" mûködni a floater, a másik állásban máshogy kell viselkednie, mert máshogy mozog a fék is.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

észrevttem, hogy egy hasonló van a Stabemen is, de az a bal oldalon, egybõl a középcsapágyház felett. ugyanolyan kis furat, mint amiben fent a floater karja rögzül.
lehet, hogy a BigHiten lévõvel rokon? mert akkor felmerül, hogy itt miért bal oldalon van...

szerintem is a Stabeken két floaterfelfogatási pont van

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

érdekes.
a floaternek nem az a lényege hogy mindíg ugyanazt a szöget zárja be a féknyereg a nyeregvázcsõvel? (vagy a földdel most nem tudom). vagyis csak egyféle rögzítés kéne neki, különben megszûnik a paralelogramma hatás. vagy most elbizonytalanodtam.

szerintem nézheted úgy mint egy minilengõkart, ami a FSRnél a láncvilla az a folateren a rúdnak felel meg, ami a FSRnél a támvilla az meg annak a kis fémcuccnak felel meg amin a fék van és az agyhoz meg a rúdhoz van kötve. Tehát hogy két forgáspont lesz az elsõ háromszög és a fék között, nem pedig egy.(Kicsit hülyén hangzik, de remélem értitek mire gondolok)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

http://www.pinkbike.com/photo/2531150/ ezen a képen (igaz másik oldalról), de elég jól látszik az a kis "csonk" amirõl szó van.

a gyári láncvezetõnek van ott. oda lehet csavarozni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

http://www.analumove...SC00016_JPG.jpg

:o és ez mire jó, hogy kétféle? meg van valami különbség a kettõ között, vagy csak elrendezés?