Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Na most akkor megosztom tapasztalataimat: Ahogy thez írta egyel elõbb, a nyers tagot beadtam a Hajdúba(vagyis egy ismerõs, mert mind2õnké rossz volt és elvitte az enyémet is de ez nemlényeges) és kõkemény 800forintért tettek új perselyt a tagba és most semmi kotyogás. Persze ha a távtartók lógnak, az már más összeg:)

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Hali!
Valaki tudna mondani 1 akár külföldi akár hazai online boltot ahol lehet rendelni specialized p1 vázat?

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ha nagyon kotyog valami akkor kinyúlhat az anyag azon a részen, mert olyan mintha kalapáccsal ütnéd minden egyes kottyanásnál. az ugye meg nem jó.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

neked milyne vázban kopott ki?

az normális h bighitben félév használat után pont ez a probléma van h így kotyog picit?
amúgy ez árt ha így kotyog? mert lusta vagyok elvinni csak ezért még várok vele kicsit, míg jobban el nem kezd kotyogni.
nekemis aztmondták h perselyt cseréljek

Nekem is bighitben kopott ki, de én már régóta használom így télen lusta voltam bevinni, most meg már az idõ miatt is inkább bringázok.
de most már tényleg eljött az ideje, tovább nemérdemes húzni Feltöltött kép
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Cseréld ki mihamarabb!

Jót nem tesz neki.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Attól, mert a rugóstagban kikopott a persely miért kéne bevinni a vázat is?
nekem is kikopott és én is meg akarom mostanság csináltatni, de én nem tervezem a vázat is bevinni.
ez baj? vagy tényleg elég a tag is?

neked milyne vázban kopott ki?

az normális h bighitben félév használat után pont ez a probléma van h így kotyog picit?
amúgy ez árt ha így kotyog? mert lusta vagyok elvinni csak ezért még várok vele kicsit, míg jobban el nem kezd kotyogni.
nekemis aztmondták h perselyt cseréljek

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
:P

Állj a kerékpárod mögé, markold meg a nyerget, és emelgesd - pont a holtjátéknyit. Majd tedd oda a Zujjad minden egyes forgásponthoz, és találd meg a kotyogót.

Ha megvan, húzd meg a csavart. Ha ez sem segít, és a rugóstagnál van, akkor érezni fogod, hogy a rugóstag szemébe belenyomott hardware kit és a rugóstag érintkezésénél lötyög-e. Ha igen, akkor a persely a hibás, akármennyit mentél vele :)
Ha garis, vidd vissza. Ha nem, akkor is lehet el tudják intézni gariba. Ha nem, és nem is tudják, akkor meg ... AKkor sem fogsz éhezni abban a hónapban :P

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Igen, kikopott a persely. Vidd be kedvenc szervízedbe perselycserére!

Utána mintha új lenne :)

(teflonréteg kikopott a "forgáspontból")

Na az beb@szna... egy kezemen meg tudom számolni hányszor ültem a bringán, és akkor sem Alpok-átkeléseket toltam...:D

Nesze neked "hergestellt in Germany"...biztos valami Gaestarbaiter szerelte össze.

Menet közben semmi para vele, szerintem csak túlparázom ezt az egészet...azért legurulok vele a helyi szakihoz.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
És mi van ha kérsz gyári perselyt, a gyári tagba, a gyári hardware kithez?

Nem kell semmit sem mérni. A kiszedett taggal be lehet fáradni a boltba, és megperselyeztetni.
Akkor kérnek komplett bringát, ha a (L)úzer odamegy, hogy "kotyog ott hátul valami, he!".

Ilyenkor kérik a komplett bringát :)
AKkor m

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én meg sem említettem a teflont. de ha ezeket beviszed, meg tudják csinálni. nem kell hozzá az egész bicaj.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es teflont is esztergalyoz bele?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a perselyek szélessége adott, csak az átmérõje csökkent le. ha beviszed a régi perselyt a taggal akkor nem kunszt csinálni egy újat, ami jó is lesz. persze képzett esztergályosnak.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Nem szükségszerû bevinni a komplett bringát, de sokan vannak, akik nem akarják kivenni egyéb indokkal.

Nekem azt mondták, hogy egyben vigyem be. Mivel laikus vagyok a témában(perselyezés) ezért bevittem.Nem nehéz kivenni a tagot szerintem.Még a lustaságra sem foghattam volna rá. :P

cseresznye, kérdezd meg azoktól, akik azt mondták, hogy így kell bevinni.
Egyébként azt, mondták, hogy nem tudják minden váz adatait fejbõl.Ezért kellene gondolom Nekik leírniuk, ha volt már bent olyan váz....

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Sziasztok!
40-50e Ft-ért milyen CC vázat ajánlatok? Amit néztem: Kona Kula, Merida TFS 900-V (ugye ez V-fékes, de nekem tárcsás kéne, de Meridában nem találtam). Még néztem Author vázakat is, de azokról semmit nem tudok.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Nem szükségszerû bevinni a komplett bringát, de sokan vannak, akik nem akarják kivenni egyéb indokkal.

Elötte kérdezd meg a boltot.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Attól, mert a rugóstagban kikopott a persely miért kéne bevinni a vázat is?
nekem is kikopott és én is meg akarom mostanság csináltatni, de én nem tervezem a vázat is bevinni.
ez baj? vagy tényleg elég a tag is?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Csak inkább otthon mérd meg tolómérõvel a paramétereket, mert én a vázzal együtt adtam be és úgy összekarcolták azt, hogy a rívás kerülgetett.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Igen, kikopott a persely. Vidd be kedvenc szervízedbe perselycserére!

Utána mintha új lenne :)

(teflonréteg kikopott a "forgáspontból")

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Az össztelós vázaknál normális ha "holtjáték" van? Most vettem csak észre, ha megemelem a seggét akkor "kotyog"...kb fél centi lehet benne.
A hátsó tag csatlakozásánál van ez, a többi csap szorosnak tûnik.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts
Nekem nemrégen ajánlottak egy P1-et ennyiért
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."