Hali!
Adott egy Trans mission váz és csapágyat kell benne cserélnem.
Kilehet venni azt a csapágyat a himbakarból
Elméletben (!) minden csapágynak cserélhetõenk kell lennie. Múlt háten cseréltünk xc-ben fõcsapágyat, és egy két kisebbet és nem szétesõ csapággyal pik-pakk megbav a mûvelet.
///Nekünk "beleszakadt" egy szétesett csapágy a vázba, ami elég izgalmassá és hosszadalmassá tette a mûveletet, de végül nyertünk
. Durva votl, mert a csapágy 90 %-a egysezrûen kiesett, míg a külsõ gyûrûje a vázban ragadt és perem sehol, hogy kihúzzuk - végül ki lett "reszelve" a csapágy-gyûrû. Nem kicsit izgultam, hogy megsérül-e a váz... ///
Szerencsés esetben szabvány méretes a csapágy és sima csapágyboltban kapsz csapágyat (jó, ha viszed a boltba a régit, biztos, ami biztos).
Sztem, ha nem csináltál még ilyet, akkor talán jobb, ha van melletted egy szakemberszerû haver is
Sok sikert!
az normális h bighitben félév használat után pont ez a probléma van h így kotyog picit?
Semiképpen nem tesz jót, ha kotyog, különösen igaz ez egy extrém felhasználásra szánt gépnál, ahol eleve nagyobb erõk lépnek fel.
Ahogy már írta Thez - elõször csavarmeghúzás és utána újraellenõrzés. Ha meghúzott csavarral is kotyog, akkor ne halogasd, mert nem éri meg. Szerintem.