Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

Awesome Zoll

Awesome Zoll

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Köszi mindekinek az infókat! :):):)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

7 éve megyek egy sebességgel, és továbbra sem akarok váltót a bicómra, de eddig vagy láncfeszítõs megoldás volt, vagy csúszópapucs. Viszont ezek mind ugribugris bicók voltak. De most már nem a jános-hegyi lejtõket akarom látni, és egy ideje XC a bicóm felhasználási területe... és ezért akarom a mostani 14.5-es SS Polar-X-et lecserélni vmi könnyebbre és kicsit nagyobbra. kb. egy crux SS-re. de pl. neten sehol sem láttam ilyen vázat... ezért gondoltam körbejárom a témát, hogyan tehetek szert egy ilyen vázra:)

apróban hirdetnek ilyen ss crux vázakat

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
akkor az itthoni használt vázak jöhetnek szóba (amibõl sajnos kevés az eladó), vagy a crux.
elszórva vannak a boltokban kona explosif vázak, amik nem olcsók, de nagyon jók, viszont szegényes a méretválaszték belõle. tiggert kérdezd meg hogy van e még raktáron náluk. vagy a régi 26-os unit (már 29-es az új), de ezt fõleg komplett gépként találod meg, szintén nem olcsó. vagy veszel egy jó acél monti vázat, és átalakíttatod az igényeidnek megfelelõen valamelyik erre alkalmas mesternél. (szerintem az utóbbi a legolcsóbb megoldás). esetleg a www.singlespeed.hu oldalon kérdezz körbe hátha van valakinek eladó váza.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Awesome Zoll

Awesome Zoll

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Nem akarok nagyon bonyolult dolgot, olyan crux szinû vázra gondolok, legyen csúszópapucsa és a tárcsaféket be tudjam rajta állítani, kb. ennyit kell tudnia. Ja, és 26-os kereke legyen:) Köszi a tippeket!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én is cc-zek, szintén ss-ben. ha nagyon specifikus vázat szeretnél akkor a probike-ban útba tudnak igazítani, ott sokan nyomják ilyen bicókkal. vagy rendelj külföldrõl, pl.: on-one, niner és egyéb márkák közül. ha itthon szeretnél vásárolni akkor vagy használtat veszel, vagy a 29-er-bõl van még valamilyen kínálat, pl.: kona, vagy specialized. persze ennél sokkal több gyártó van ami elérhetõ itthon és külföldön. sok sikert.

Awesome Zoll

Awesome Zoll

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

awesome zoll: én a váz átalakításra szavazok, de mielõtt ezt megtennéd, használj láncfeszítõt. aztán majd eldöntöd hogy bejön e neked az ss vagy sem. nekem eddig bejött, és egyre jobban tetszik. nekem egy 18-as acél vázam van, de még nem gondolkoztam az átalakításán, hanem inkább jobban megfeszítem a láncot a láncfeszítõvel és az nekem teljesen jó (bár nem túl szép).

7 éve megyek egy sebességgel, és továbbra sem akarok váltót a bicómra, de eddig vagy láncfeszítõs megoldás volt, vagy csúszópapucs. Viszont ezek mind ugribugris bicók voltak. De most már nem a jános-hegyi lejtõket akarom látni, és egy ideje XC a bicóm felhasználási területe... és ezért akarom a mostani 14.5-es SS Polar-X-et lecserélni vmi könnyebbre és kicsit nagyobbra. kb. egy crux SS-re. de pl. neten sehol sem láttam ilyen vázat... ezért gondoltam körbejárom a témát, hogyan tehetek szert egy ilyen vázra:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
awesome zoll: én a váz átalakításra szavazok, de mielõtt ezt megtennéd, használj láncfeszítõt. aztán majd eldöntöd hogy bejön e neked az ss vagy sem. nekem eddig bejött, és egyre jobban tetszik. nekem egy 18-as acél vázam van, de még nem gondolkoztam az átalakításán, hanem inkább jobban megfeszítem a láncot a láncfeszítõvel és az nekem teljesen jó (bár nem túl szép).

Invi_08

Invi_08

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

Ok, köszi a válaszokat.

Szerintem úgyis maradok a nem rugózós biciglinél.:)

És a Gepidáról valakinek véleménye?

Nem tudom milyen gepidát akarsz venni, de nekem van egy 2007-es karaton prom, azt csapatom, eddig még nem volt a vázzal semmi probléma. Tartósak, szépek a hegesztések, jól bírják!

Awesome Zoll

Awesome Zoll

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!
Magellan Crux SS-en kívül mit tudnátok ajánlani, ami csúszópapucsos, CC-re van tervezve, és hozzáférhetõ is kishazánkban? Vagy még az lehet alternatíva, ha egy ejtõpapucsos vázat áthegesztetnék csúszópapucsosra?

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

Úgy emlékszem, hogy a wensonnak van valamilyen tervezési hibája. A kuszinál (veszprémben) talán 25ért láttam újat.

Ok, köszi a válaszokat.

Szerintem úgyis maradok a nem rugózós biciglinél.:)

És a Gepidáról valakinek véleménye?

Izomtéridõninja-geológus!

Invi_08

Invi_08

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Köszi, most már tényleg isten vagy!:D:D

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Szia! A pussy-ba mehet 24es kerék is 26os kerék is. 380mm az átlag általában 24"-nál. Szóval ha teljesen betolod a kereket akkor nagyon jó. Sõt ha nem elégszel meg 380mm-el akkor még tudsz beljebb flexelni 1-1mm-ert. De szerintem felesleges. Szóval betolod és kész. Amúgy parkba streetre jó a rövid láncvilla, de 380 az tényleg elég.

Üdv: szabolcska

Invi_08

Invi_08

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Köszi szépen mindent :)

Eszembe jutott még egy kérdés:D
A Pussynak ugye a láncvilla hosszúsága így van megadva: 380-400. Ez csak 24es kereket fogad, vagy 26 és 24 is belemegy?streeten és parkban mennyire számít a láncvilla hossza?Ha 24es kereket teszek bele a vázba belõhetõ ideálisra?

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Szia!

A 12" vagy 13.5" a váz magasságát jelenti, de már ilyen kis méreteknél nem nagyon befolyásolnak semmit amúgy az ilyen can-can ilyen trükköknél számítanának. Az nsbõl, csak az agyakat tudom ajánlani meg a stucni kormányból a cromo kormányt a tavalyit. Azokkal nincs sok baj, csak a vázakat villákat csinálják sajnos ilyenre. Abból meg nem tudom szerintem nem éri meg venni 100ért egy vázat hogy 4 hónap körül elrepeszted.
De a pussy vagy streetlegal tényleg strapabíró szerkezet :).

Invi_08

Invi_08

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Halihó!
Szabolcska köszi az eddigieket, még egy kérdés. Az mind1 hogy 12es vagy 13.5 colos a váz??Ez hogyan befolyásolja a dolgokat?És akkor ns kiegészítõket sem érdemes vásárolni, mint pl kormány, agyak, stucni??

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Úgy emlékszem, hogy a wensonnak van valamilyen tervezési hibája. A kuszinál (veszprémben) talán 25ért láttam újat.

A sebesség mindent megold.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
majd ha nyerek a lottón.:D

de köszi.:)

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

csak érdeklõdés szintjén:

http://piacter.bikem...t=232171&cat=15

http://piacter.bikem...t=230912&cat=15

ezek a vázak már nagyon az az olcsó kategória, amit érdemes messzirõl kerülni, vagy hobbista csapatásra (nem durvulásra) is alkalmasak lehetnek?
vélemények érdekelnének.

köszi.

esetleg ajánlanám a 2005-ös kiadású, 18.5" canyon nerve es5 jelzésû AM vázamat:)

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok!

Sajnos én messze lakok az ilyen szakiktól. Szóval itthon kellene megoldani ezt a dolgot. Mivel melegítsem akkor azt a rész és miért kell jól körülötte melegíteni miért nem lég csak azt a kis részt? Gondolom a váznak ez a melegítés nem rövidíti meg az életét.
A másik problémám az lenne, hogy van egy Specko cromo vázam, Az alsó csészét szépen beleütöm. Csak az a para, hogy a felsõ csésze a fejcsõbe pont belecsúszik szóval ütni sem kell semmi, viszont nem is kotyog. Hogy tudnám ezt orvosolni, hoy jól szoruljon benne?

Válaszotokat elõre is köszönöm.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
csak érdeklõdés szintjén:

http://piacter.bikem...t=232171&cat=15

http://piacter.bikem...t=230912&cat=15

ezek a vázak már nagyon az az olcsó kategória, amit érdemes messzirõl kerülni, vagy hobbista csapatásra (nem durvulásra) is alkalmasak lehetnek?
vélemények érdekelnének.

köszi.