Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

JackassTomi

JackassTomi

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
bocsánat h még mindig itt tartok,de akkor a 409es pike teló az levegõs ugye?Szal levegõvel lehet keményíteni,nem?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Hy! Meg tudná valaki mondnai, hogy az Sr Santour Duro D telómba mennyi olaj kell vajon? Azt honnan tudhatom meg?

kiöntöd belõle egy mércés edénybe. :)
anyuka konyhaszekrényében biztos nálatok is van olyan pohár, ami be van rovátkázva cukornak, sónak, lisztnek, meg egyébnek.

na abba belelöttyinted és már tudod is mennyit kell beletöltened.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Nem mentem oylan sokat még eddig ezzel a telóval, de tetszik.. árához képest nagyon megéri. Bírja a 203as tárcsát, elég merev, csak kopik a becsúszóról a fekete réteg, meg nem ártana rá valamiféle porlehúzó, mert rá tud rakódni a por 0és akkor nem mozog szépen. Amúgy szépen mozog, jól csillapít, nem is annyira puha, állítható elõfeszítéssel(de max és min között nagyon sok különbség nincs, persze érezhetõ), ja és nekem 100asom van és eddig még nem koppintottam le a 90kgommmal.. (mondjuk nem ugrálok 2mes letöréseket, de utcán kisebb lépcsõkröl meg erõl-arról nem érzi meg)

Az 1,5dl csak írtam sacra egy drop-off-hoz képest, mert abba kb ennyi kell /oldal (mind2 nyílt olajfürdõs, igaz ez nem jelent semmit.. a duroban mondjuk csak a jobb oldal az olajos ugyebár..)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
_Brezo_

Én is utánanéztem az olajnak, de nem találtam semmit.
Mikor leeresztetted akkor valami mérõedénybe tetted, szal akkor kb másfél deci? Mivel ez nem állítható csillapítású, ezért szerintem onnan tudhatod sok-e vagy kevés, hogy milyen a csillapítás mértéke értelemszerûen. Persze ez csak akkor él, ha ugyanolyan viszkozitású olajat teszel bele.

Kérdés: Amúgy meg vagy elégedve a villával? Én most akarok Duro-Et venni, az nem sokban különbözik.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Hy! Meg tudná valaki mondnai, hogy az Sr Santour Duro D telómba mennyi olaj kell vajon? Azt honnan tudhatom meg? Neten keresgéltem valamit róla, de semmi. Ha meg a kiöntött mennyiséghez képest öntök vissza.. ki tudja mennyi volt eredetileg(igaz régen rossz, ha már elfolyik)
Vagy kb 1,5dl azt jó? Honnan lehet tudni, hogy sok vagy kevés van benne?
A válaszokat elõre is köszi!

JackassTomi

JackassTomi

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Ohh Fak,bocsánat elfelejtettem válaszolni h hun láttam ennyiért a telót,de már megtették helyettem :)
Hát sztem sem éri meg,de én ugy tudom h a 429-hez már adnak kormányról állítható bizgentyût...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem.

toros

toros

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni! Már rég óta szemezgetek RS Pike villákkal.2 webshopban is találtam fincsit,az egyik 429, és 95 ezer asszem,a másik 409, 75ért.Na most a kettõ között mi a különbség,mert én a weboldal alapján nemtok kiigazodni h melyik U-turni,meg Uturn Air stb.,és azt sem tom h mi a rebound meg floodgate (azt gondolom h egyik a ráfújás a másik meg a csillapitás)?A segítségeteket elõre is köszi!

Üdv!

Ha a rockshox honlapnak lehet hinni, akkor a 426-os és a 409-es Pike között a különbség annyi, hogy a 426-osban van external floodgate, tehát állítgathatod kívülrõl is, azaz gondolom a 409-es esetében ehhez szét kell kapni a telót.

Ehhez kapcsolódóan kérdeznék is: ha tényleg ennyi a különbség, akkor megér-e ez kb +15.000 Ft-ot (ebike - 426: 92.999 - vs thebikeshop - 409: 78.200 - árak)?
Jegyeket, bérleteket!

JackassTomi

JackassTomi

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Szia!Pfúúúú ez jó kérdés....A Januári 3ride ujságban volt 1 hirdetés,és az oldalát megnéztem.Majd megkeresem,csak most megyek napozni :D
Amugy nekem nagyon olcsónak tünik ennyiért,lehet h csak átverés...de persze én nemnagyon értek hozzá :(

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Az utóbbit - 75e-ért - hol találtad? (ha nem titok)
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

JackassTomi

JackassTomi

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni! Már rég óta szemezgetek RS Pike villákkal.2 webshopban is találtam fincsit,az egyik 429, és 95 ezer asszem,a másik 409, 75ért.Na most a kettõ között mi a különbség,mert én a weboldal alapján nemtok kiigazodni h melyik U-turni,meg Uturn Air stb.,és azt sem tom h mi a rebound meg floodgate (azt gondolom h egyik a ráfújás a másik meg a csillapitás)?A segítségeteket elõre is köszi!

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Viszatérve egy picit a marzo 66 szériára.... Biztos én vagyok ahülye de néztem a 2005 ös 66vf-et, fentvan OM villaként is, és mint rendesen küön kaphatóként is! Mint OM villa 150mm-ert vagy 170mm-rt mozog, de mint külön kapható villaként csak 150mm-t! Ez csak elírás? Egy ugyan ojan néven futó villa két adattal? Itt a link:
Om villa adatai
Külön is kapható villa adatai
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ha az Axel comp idei akkor nem hiszem hogy sokkal jobb lenne, mert csak rugó meg elasztomer......de ki tudja

De ez a döntés nem is olyan nehéz....azt válaszd aminek jobban bejön a mozgása.....ennyi.....szerintem ez a legjobb megoldás....:D Ja meg az Axel 5mm-rel többet mozog...elvileg..:D
Aúgy a Manitou jobb sztem...

ANDRS

ANDRS

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok a véleményeteket szeretném kikerni!!:circle:
Tegnap vettem egy Merida Matts 80 V Suntour XCT 75 telóval szerelve ,tök jól megy nincs vele semmi bajom csak van még egy bontatlan Manitou Axcel comp (80)-om.Szerintetek melyik a jobb???

Thank's
"BICIGLI" 4ever

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nem beszélve a 35-ös becsúszókról és az embertelenül hosszú becsúszó - váll csatlakozásról. azért ami azt eltekeri ... :rolleyes:

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
20mm -es csotengely van bennuk, merevebb mint a Boxxer ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Hali!

Arra lennék kíváncsi, hogy a marzo 66 vilákat mennyire csavarja a nagytárcsa? Nem kezdenek el recsegni, ropogni fékezéskor?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
Kösz az infókat.
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

Sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy az baj-e ha a kormánycsapi alsórésze amit a nyakra kell ütni forog?(mármitn a nyakon forog, és nem szorul meg.)

igen, mert így a kormánycsapit nem lehet úgy beállítani hogy ne lötyögjön

megoldás:

sörösdobozból kivágott lemezzel kihézagolod hogy rászoruljon jól
nekem a psylon lötyögött, de aztán megcsináltam így és jó lett
Autist Team:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy az baj-e ha a kormánycsapi alsórésze amit a nyakra kell ütni forog?(mármitn a nyakon forog, és nem szorul meg.)

szerintem az nem jo. ha forog, akkor kotyogni is fog osszeszerelt allapotban. talan nem, de lehet. probald meg valamivel kipeckelni, vogy ilyesmi. egy vekony reteg festek, papirdarab korbe, szigszalag, stb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F