Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
úgy veszem ki a szavaitokból hogy...nem tudjátok mivel állok szemben :D ...porózus a felülete a fényezésnek, nahmármost féktisztító spray alig viszi a koszt....nem hogy alkohol..... :D

azt hittem valakinek van egy jól bevált módszere akinek ilyen telója van. de azért köszönöm szépen :)

és ha a koszra hivatkozom akkor nem a belsejére gondolok :D mert azt nem látom.. :D
de köszi szépen

sziasztok

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
én csak simán ronggyal szoktam:)

(mondjuk a sanyi tui nem is érdemel többet...)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

víz+rongy? vagy igénytelen vagyok?

a coilerrõl (szintén ilyen mattos felület) nemjön le a mocsok igazán csak vízzel...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
víz+rongy? vagy igénytelen vagyok?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
szerintem esztétikai tisztitásra gondol.
tisztaszesz + rongy
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
szétszedés, olajcsere, akár tömítéscsere, és összerakás.
tök ésszerü, és egyszerü! :)

amúgy pl alkoholos tárcsatisztító :)

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
csõõ

valaki tudja hogy a rs tora-ról(babakék matt fényezés) a koszt hogyan, mivel lehet eltávolítani????

köszi szépen elõre is :)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
tieden még nincs repedtés?
egyszer asszem a visonka mondta h neki is van az övén
meg másról is hallottam
az összes dropoff dirtjumper meg ehhez haosnlók repednek akkor?
hallott már olyat valaki hogy ezek a szériák így konkrétan a VÁLLNÁL a repedés irányában tört el?

most már téynleg nemtom mit csináljak ezzel mert tényleg mióta tudom h repedvevan 2 hónapja azóta is kapott sokat és egybe van még simán, nem reped tovább. valaki ezt mondja valaki azt..

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
hát, szeritntem te lennél az elsõ.meg az elõbb utóbb elrepedne megint mert nem egyedi hibája van a telódnak, hanem valszeg rosszul tervezték meg és ott rosszul kap terhelést vagy ilyesmi.valami oka csak van hogy 70%ban nagyobb rosz irányu ütésre elrepednek az ilyen vállú marzók.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
igen, vállat kéne, nekem azt mondták h elvileg érdemes hegeszteni de nemtom mennyire igaz..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem a vállat szeretné hegesztetni.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

szerintetek lehet repedt villát hegeszteni?
nekem múltkor azt ajánlották, de én úgy tudom a hegesztéstõl gyengül az anyag
de erre a válasz meg az volt hogy a vázat meg mindent hegesztenek..
most ebbõl mi igaz, érdemes megcsinálni?
a repedés naon minimális, inkább hegesszem vagy maradjon így? ( addig értem amíg nem lesz keret új telóra )
egyébként meg továbbra is állja a dropoffom a sarat:D pedig kapott pár szép ütést a tatabánya dh-n..:S

a villaszárak nagyrészben magnézium-ötvözetek, nem hiszem, hogy tudnád hegesztetni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
szerintetek lehet repedt villát hegeszteni?
nekem múltkor azt ajánlották, de én úgy tudom a hegesztéstõl gyengül az anyag
de erre a válasz meg az volt hogy a vázat meg mindent hegesztenek..
most ebbõl mi igaz, érdemes megcsinálni?
a repedés naon minimális, inkább hegesszem vagy maradjon így? ( addig értem amíg nem lesz keret új telóra )
egyébként meg továbbra is állja a dropoffom a sarat:D pedig kapott pár szép ütést a tatabánya dh-n..:S

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

de iszonyatosan hajlik, komolyan mondom életem elsõ telója egy 2002/3 as rs pilot xc a maga 28,6-os becsúszóival merevebb szerkezet volt

Hozzátenném én az enyémen nem veszem észre, hogy iszonyúan hajlana. 71kg, Avid BB7 160.

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
császtok!irjatiok nekem az rs domain 318-ról lécce! nagyon teccik és lhet h iet fogok venni.
kösz

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Hali!

Segítséget szeretnék kérni,:pimp:
mégpedig, hogy nincsen-e valakinek tapasztalati marzocchi 888 rc (2005) -el kapcsolatban, vagy nem-e tudtok róla valamit.:confused:
Használtan venném.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
igen az elmélet ez, a gyakorlat néha más ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Érdekes. Eddig azt hittem, hogy csak a csillapításban van különbség egy adott modell ffd-s és tpc-s változata között.

A sebesség mindent megold.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Az FFD-s villák mennyire mozognak jól?

Szerintem nem elsõsorban az FFD-tõl függ, hanem, hogy az FFD-sek az olcsóbb villák, így kimarad a szivacsgyûrû, vagy valamiért kevés a kenõolaj a lábban; a csillapítást végzõ gyári olaj cseréje valami igazán minõségire sokat javít.
Plusz még a gyártási pontosság, ami egy TPC-s relicnél vagy black-nél általában jobban sikerül.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
na szóval: korábban egy Toraval nyomultam , annak volt vagy 2-3 mm kotyogása , -állítólag ez vmi gyári hiba- ez engem különösen nem is zavart...

aztán mikor tervezgettem az új bringát szólt Tigris , hogy a Probikeban vesztegetnek egy 327 Solo Air-es Recont 55-50 körül.. mivel ott vettük meg a vázat, és jó áron adták nyomban bele is került a "kosárba".
Szóval: 100 mm -en használom , normál nyomással és gyönyörûen mozog...
Úgy mondanám, hogy 8,5 - 9 cm-t gyönyörûen végigmozog, majd jön 1,5-1 cm "vésztartalék",amit csak akkor mozog ki nagyot kap.
Állítási lehetõség nem sok van rajta, de nekem nem is kell.. Lehet állítani a visszaút -csillapítását, amit én kb. 3/4 "nyúlon" használok, ezzel kellõen gyors de mégsem sincs olyan hintaló érzés..
9+ kg vagyok de eddig nem tudok beszámolni, akármilyen "kolbászolásról", igaz csak 160 mm-es tárcsával használom, nemtúl finomkodva:D
ha vmi érdekel még szívesen válaszolok..

ja és illik a narancshoz..:)