Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Aham, hát ez nem volt túl bíztató. És a Marzo MX Comp?

Hat mindenkepp marzocchisan mozog, en csak megnyomkodtam kicsit. Hat... errol egy oant kene kerdezni (ha van ien) aki reg hasznalja...viszont hallottam oant hogy elcsavarodott egy picit hidros 185 os tarcsatol. Bar lehet nem erre volt kitalalva. SSV-t tudja , de azt hiszem viszaut csilit csak belulrol lehet allitani, nem a leg kenyelmesebb. DE ha nem tevedek ez nem 130 as? kicsit nem sok cc-re ?
...Ez lesz keremszeppen...

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Aham, hát ez nem volt túl bíztató. És a Marzo MX Comp?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A relic jó, hozza a tora szintet.

A sebesség mindent megold.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Üdv!

E-bike viszaszólt hogy Tora 318 csak márciusban lesz, addig meg mi a fenét csináljak... hmmm. Szóval gondolkodtam máson is, így megkérdezném hogy a Tora-hoz képest a Manitou Relic Super Lockout(Bikelandon most 49900) jó választás-e? XC-re használnám. Vagy valamit ajánljatok már pls, ami hasonló vagy jobb mint a Tora de 50nél ne legyen több. 1000 köszi.

Manitou Relic egy igen ugyes XC villa lehet, de errol csak tesztet olvastam, kizarolag Tora-t probaltam. Viszont volt mar manitou villam es... lehet csak nekem es szuk haveri koromnek van rosz tapasztalata, de minden manitounk eddig oan 10 - 14 fok alatt kezd nagyon megkemenyedni es egyaltalan nem mozog mar szepen, vagy megszunik mozogni. :-S (es ez rugostagokkal is igy volt)
Jah ...a Tora hidegben is ugyanugy mozog ... Marzocchi is ....

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Üdv!

E-bike viszaszólt hogy Tora 318 csak márciusban lesz, addig meg mi a fenét csináljak... hmmm. Szóval gondolkodtam máson is, így megkérdezném hogy a Tora-hoz képest a Manitou Relic Super Lockout(Bikelandon most 49900) jó választás-e? XC-re használnám. Vagy valamit ajánljatok már pls, ami hasonló vagy jobb mint a Tora de 50nél ne legyen több. 1000 köszi.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Dupla, de a vázad nem szeretné.

Ja! Meghiszem azt! Nyugi azt en sem szeretnem. Nem vagyok hive a dupla vallnak. Inkabb az az egy vall legyen jol megcsinalva. Tudom hogy a drop off 4 nem nem az igazi, de hat most ez van nekem... ezt kell szeretni. Amugy szeretem a szimpla vallas hoszu utas jo kemeny kotesu villakat. Tekintgetek rendesen az 55 es 66 fele, csak hat arban meg nagy kilog a dolog a sorbol, legalabbis ugy amik nekem megengedhetok ... sux :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Dupla, de a vázad nem szeretné.

A sebesség mindent megold.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

dropoff triple
bár igazából a tiednek sincs baja, nagyon szépen mozog, jó volt mozgása amig ilyenem volt csak a válla miatt cseréltem le dropoff triple-ra.

hmmm... es mien valla van a triple-nek ?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
dropoff triple
bár igazából a tiednek sincs baja, nagyon szépen mozog, jó volt mozgása amig ilyenem volt csak a válla miatt cseréltem le dropoff triple-ra.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Tenyleg,ha mar itt tartunk. Szerintetek mi jelentete elorelepest a drop off 4em utan, hasonlo vagy kicsit nagyobb uttal, ha mondjuk ezt eladnam es valamennyit meg radobnek. mondjuk ugy 30-40 matyast ? Erdemes egyaltalan, addig amig ...vegulis semmi bajom vele ? (meg ... kopp kopp)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

és mivan a marzó drop off al??? az sem egy rosz villa és kifejezetten nyúzható :D ezt biztos forrásokból tudom és létezik 120-130mm-es verziója is de a 150mm-est is simán megveheted, és ha 100kg vagy akkor csak egy egyszerü rugócsere kell bele amit egy 10esböl beszereléssel mindennel együt megis úszol :) a Tora 302 azis egy naonjó teló! haverom azzal DHzik már egy éve és semmi baja, akkor alattad sem fog öszeroskadni ha nem ugrálsz vele :D nekem is jelenleg RS em van a tora nagytesója a domain és az iszonyatosan jó!!!!! monyuk az felsöbb kategoria de a Tora egyértelmüen jó a Dropoffal eggyütt!!!! :)

lol ! :D tora-val DH ? :) na az igen csak sexy. Hat en is egy drop off 4 atutost nyuzok (150mm) est freeride-ra, 82 kilommal meg nem sikerult semmifele meghibasodast okozni.Bar jobbra ha sikerulni is,akkor se lenne penzem most. Na de azert TORA ? :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hu de blõõd lett ez a topic vazeg'

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

...a Tora 302 azis egy naonjó teló! haverom azzal DHzik már egy éve és semmi baja...

Remélem kettétörik. :rolleyes:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Te még nem vetted észre, hogy ez nem csak DH/FR Fórum?:chin:

gumicsirke

gumicsirke

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Outcast és hamár veszel telót, és ilyen súlyban vagy ne sporolj vele föleg ha használod is rendszeresen, mert egy jó teló aranyat ér :D, és ha ebike akkor vess ezekre is egy pillantást:
http://ebike.hu/term...mplavallas/2651
http://ebike.hu/term...mplavallas/4987

a Drop off-ot azért is ajánlom, mert az átütõtengelyes és azt szinte képtelenség eltörni!!!! A gyorszárast viszon elképzelhetõ!!!!!:)

gumicsirke

gumicsirke

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
és mivan a marzó drop off al??? az sem egy rosz villa és kifejezetten nyúzható :D ezt biztos forrásokból tudom és létezik 120-130mm-es verziója is de a 150mm-est is simán megveheted, és ha 100kg vagy akkor csak egy egyszerü rugócsere kell bele amit egy 10esböl beszereléssel mindennel együt megis úszol :) a Tora 302 azis egy naonjó teló! haverom azzal DHzik már egy éve és semmi baja, akkor alattad sem fog öszeroskadni ha nem ugrálsz vele :D nekem is jelenleg RS em van a tora nagytesója a domain és az iszonyatosan jó!!!!! monyuk az felsöbb kategoria de a Tora egyértelmüen jó a Dropoffal eggyütt!!!! :)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
a dart-ot mindenképpen felejtsd el, mert a 28.6-os becsúszói csak csavarodni fognak.

a suntour meg azért minõségre elmarad egy rs-tól. a becsúszói vastagabbak a dart-nál, 30mm-esek ez az oldal szerint:

http://www.srsuntour...detail&tnid=143

de 100kg-hoz kellenek a 32es becsúszók. 9000HUF-al kerül többe a legolcsóbb Tora, mint a Dart, szerintem annyit mindenképpen megér!sõt!

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Sziasztok,
próbáltam képbe kerülni,de nem biztos,hogy sikerült.
közel a 100kg-hoz,városba jó kis kátyúkkal tarkítva, túrára és földútra,szolíd de erõteljes használatra(értsd,tépek ahol tudok:) )keresek telót.
Sokan írtátok a tora 302-t mint esélyest,a kérdésem az lenne,hogy a fentebb leírtakhoz,mindenképp ez kellene nekem is,vagy adhatom alább?

Ezek,meg egy tora a jelöltek egy laikus szemével,és hát az árérzékenység szerepet játszik,de nem mindenáron.Viszont a túlzásokat kerülöm.
http://ebike.hu/term...mplavallas/4359
http://ebike.hu/term...mplavallas/4449

Most még egy RST capa t6-ot gyilkolok.szó szerint.Mert olyan jó.

Köszöntem elõre is a választ.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Egyrészt sztem 3 csavarral is használható lesz még a villa, bár attól is függ, milyen rendszer, és melyik csavar, de ha tényleg van elég hely, akár betétet is kaphat.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Ha egy átütõs vellába az elõzõ tulaj, az az istenbarma beletépte az egyik csavart és elnyalódott a menet, akkor azt még meg lehet menteni? Úgyértem az oldalankénti 2-2 csavar elég messze van ahhoz, hogy új, nagyobb átmérõjû menetet fúrjanak bele. Egyáltalán ebbe a magnézium-ötvözetbe mennyire tudja egy szaki tökéletesen megoldani a menetfúrást...lehetséges, hogy utána egyenetlenül oszlik meg a terhelés és valószínûleg repedni fog emiatt? Érdemes foglalkozni ilyesmivel, vagy ennek már fakereszt...új láb után visít?
Még csak érdeklõdõ vagyok a teló után, nem az enyém, de mi a véleményetek? Érdems megvenni olcsó pénzért és megcsináltatni v. hagyjam a búbánatba?