Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

szereztem neked robbantott abrat is rola, ha gondolod :)

Köszi! Küld el légyszi mailban az MSN címemre, ugyanaz. Leírást közben találtam róla az állítgatáshoz.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Most hogy mondod.... :)

szereztem neked robbantott abrat is rola, ha gondolod :)
...Ez lesz keremszeppen...

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

nincs rola robbantott abram, viszont egyaltalan nem kell mindket oldalon egyforma nyomas legyen ! Ha mar elobb gyari ertetekrol beszeltel, ott lathattad, hogy egyik oldal 1 legkort masik pedig test tomeg szerint 2,5 - 4 legkort ker. ott sem egyforma. tenyleg feelingre menj. Amugy azert kulombozik a ket oldal, mert csak egyikben van spiral rugo, a masik az teljesen levegobol rugozik.

Most hogy mondod.... :)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Oks, én is így terveztem, de gondolom érdemes azért mérni, hogy a megfelelõ keménységet azért mind2oldalt egyforma nyomással érjem el, nem?
Ja, és csak akkor köpte ha megnyomtam a szelepet. Látom neked is ilyen telód van? Van véletlenül róla robbantott ábrád?

nincs rola robbantott abram, viszont egyaltalan nem kell mindket oldalon egyforma nyomas legyen ! Ha mar elobb gyari ertetekrol beszeltel, ott lathattad, hogy egyik oldal 1 legkort masik pedig test tomeg szerint 2,5 - 4 legkort ker. ott sem egyforma. tenyleg feelingre menj. Amugy azert kulombozik a ket oldal, mert csak egyikben van spiral rugo, a masik az teljesen levegobol rugozik.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

hat, ha anelkul hogy benyomnad a szelep-tut, kopkodi az olajat az baj, ha csak akkor ha meg is nyomod, akkor nem :) Nyugisan lehet pumpalni es sima mezei pumpaval is lehet, a lenyeg hogy ferjen be a szelepre. Eleg erzekeny ha nagy pumpaval dolgozol, mert eleg kicsi a legter, tehat keves ranyomassal is hamar elersz 2-3 legkort, egyszer csak hirtelen ko kemeny lesz. 95 kilo es no levego paros az tenyleg eleg rosz :) de ne a leirtak szerint cselekedj, tehat a 3.5-4 bar biztos nem igaz, inkabb vegyel egy pompat, fujj egy kicsit es ellenorizd a feelinget, majd megint , esetleg engedj visza belole stb ... erzesre allitsd be.

Oks, én is így terveztem, de gondolom érdemes azért mérni, hogy a megfelelõ keménységet azért mind2oldalt egyforma nyomással érjem el, nem?
Ja, és csak akkor köpte ha megnyomtam a szelepet. Látom neked is ilyen telód van? Van véletlenül róla robbantott ábrád?

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Üdv! Visszaolvagattam, de nem találtam ezzel kapcsolatban semmit, pedig valahol olvasgattam. Ven egy levegõs telóm (drop off4)és köpködte ki az olajat a szelepen. Az nem nagy probléma? Nyugodtan belepumpálhatok? Amúgy teló pumpa nélkül is be lehet lõni a telóta megfelelõ nyomásra? Mennyire érzékenyek ezek? Semmi levegõ sincs benne, és 95kg-ommal eléggé beül. Ahogy nézegettem, olyan 3,5-4 barra kéne fújni?

hat, ha anelkul hogy benyomnad a szelep-tut, kopkodi az olajat az baj, ha csak akkor ha meg is nyomod, akkor nem :) Nyugisan lehet pumpalni es sima mezei pumpaval is lehet, a lenyeg hogy ferjen be a szelepre. Eleg erzekeny ha nagy pumpaval dolgozol, mert eleg kicsi a legter, tehat keves ranyomassal is hamar elersz 2-3 legkort, egyszer csak hirtelen ko kemeny lesz. 95 kilo es no levego paros az tenyleg eleg rosz :) de ne a leirtak szerint cselekedj, tehat a 3.5-4 bar biztos nem igaz, inkabb vegyel egy pompat, fujj egy kicsit es ellenorizd a feelinget, majd megint , esetleg engedj visza belole stb ... erzesre allitsd be.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Üdv! Visszaolvagattam, de nem találtam ezzel kapcsolatban semmit, pedig valahol olvasgattam. Ven egy levegõs telóm (drop off4)és köpködte ki az olajat a szelepen. Az nem nagy probléma? Nyugodtan belepumpálhatok? Amúgy teló pumpa nélkül is be lehet lõni a telóta megfelelõ nyomásra? Mennyire érzékenyek ezek? Semmi levegõ sincs benne, és 95kg-ommal eléggé beül. Ahogy nézegettem, olyan 3,5-4 barra kéne fújni?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

sziasztok!vettem egy tavalyi kelly's definite-t,amin manitou south teló van.A katalógusok szerint RST Vogue-nek kellene rajta lennie.Az eladó szerint jól jártam,mert a South az sokkal jobb.Szerintetek átbasztak?

szerintem ha rst helyet manitout kaptál akkor toldfel fülig a szád:D

antipeti

antipeti

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
sziasztok!vettem egy tavalyi kelly's definite-t,amin manitou south teló van.A katalógusok szerint RST Vogue-nek kellene rajta lennie.Az eladó szerint jól jártam,mert a South az sokkal jobb.Szerintetek átbasztak?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Manitouból csak a TPc-es játszanak? Idie ill. 07esek között jelentõs különbség van? Mibennyilvánul meg , hogy az R7 gyengébb?

csak '07 vagy '08 és csak tpc-s/absolute-os. de azok jók :)
spv-set nem erõltetném ha nem vagy vérprofi, vagy nem akarsz annak látszani.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a recon nekem beton stabil volt. ez egy kicsit csavarodik. de tenyleg csak kicsit.

vegulis ha belegondolsz a recon mar inkabb AM mint XC. foleg ha kihuzod 120-130milire. ez meg XC versenyvilla. nezz ra a vallara... gondolom a becsuszok fala is vekonyabb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

ismerek olyat (te is ismered). és jól mûködik.

sry , de sajnos nem igen vágom..( ezt a Foxra értetted? )

tamaska: Sidhez még élesben nem volt szerencsém. Manitouból csak a TPc-es játszanak? Idie ill. 07esek között jelentõs különbség van? Mibennyilvánul meg , hogy az R7 gyengébb?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en csak 7x kilo vagyok, de szerintem csak picit erosebb a recon. olyanom is volt, most R7 van. kb amennyivel konnyebb, annyival gyengebb. gyengebbet ugy ertsd, hogy meg mindig 10x olyan stabil mint egy SID
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

srácok tavalyi/ idei R7-eket mennyire hatja meg egy Reconhoz képest a 160- as tárcsa / 9x kg kombó?

más: Fox Terralogicot próbálta vki élesben?

ismerek olyat (te is ismered). és jól mûködik.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
srácok tavalyi/ idei R7-eket mennyire hatja meg egy Reconhoz képest a 160- as tárcsa / 9x kg kombó?

más: Fox Terralogicot próbálta vki élesben?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez hol teleszkop kerdes?

RAUH-Welt
B E G R I F F

hmisi

hmisi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Másik küllö mennyibe kerül?

hmisi

hmisi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Fûzetés azt jelenti, hogy kiküllõzik a kereked, és befûzik egy másik aggyal a te esetedben. Illetve másik küllõvel mert ez valószínûleg nem jó bele.
Féknek meg ez kell:http://ebike.hu/term...tarcsafek/5526/

De én azon a biciklin inkább nem ezt fejleszteném.

Mit fejlesztenél inkább? Majd telot késöbb veszek.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Fûzetés azt jelenti, hogy kiküllõzik a kereked, és befûzik egy másik aggyal a te esetedben. Illetve másik küllõvel mert ez valószínûleg nem jó bele.
Féknek meg ez kell:http://ebike.hu/term...tarcsafek/5526/

De én azon a biciklin inkább nem ezt fejleszteném.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

hmisi

hmisi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

De ha tárcsát akarsz kell agy is. Ha jól látom ez nem tárcsás. Akkor ott lesz kapásból az agy, ami 3k, fûzetés 2k, lehet küllõ is kell, 1,5k, és akkor még nincsen tárcsád.
De jó, adjuk össze, fék 9k, bowdenezés valami jó 1k, fékkar megint valami jobb 3k.
Érdemes elgondolkodni, hogy megéri-e.

Ehhez a fékhez van tárcsa is? http://ebike.hu/term...tarcsafek/6008/ A fûzetés mit jelent? Valami otthon elvégezhetõ dolgott? De gondolom agyat muszály vennem és igy kb 15ezerböl kijönnék ha otthon rakom össze.