Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sziasztok !
Elsõosztályos kérdésem lenne milyen adapter kell a shimi tárcsafékhez ha rock shock telóra akkarom rakni?

david51

david51

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Helo
Tud nekem valaki olyat mondani hogy logan 760as "teleszkópot" hogy lehetne szétszedni (nem flex, össze is akarom rakni) mert semmi csavart nem látok rajta, benne vagy egyátalán szét lehet operálni? Mert szeretném kipucolni mer öcsikém panaszkodik rá.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

http://speed-way.hu/...ffset=18#termek

http://www.bikedisco...nts/hu/d70.html

Kérdés, hogy mi van raktáron...

1000 köszönet!:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Üdv mindenkinek.

Tud valaki olyan oldalt ahol Manitou telókat lehet nézni venni?
Lánchálozat,velotrade,bikemarket,ebike,ridebike,kerékpároutlet már kieset azokat már néztem semmi és ha lehet magyar oldal kellene.

A válaszokat elõre is köszönöm.

http://speed-way.hu/...ffset=18#termek

http://www.bikedisco...nts/hu/d70.html

Kérdés, hogy mi van raktáron...

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

Tud valaki olyan oldalt ahol Manitou telókat lehet nézni venni?
Lánchálozat,velotrade,bikemarket,ebike,ridebike,kerékpároutlet már kieset azokat már néztem semmi és ha lehet magyar oldal kellene.

A válaszokat elõre is köszönöm.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
mellesleg ha kell vkinek ilyen villához adapter, az szóljon nyugodtan :)

"viszont szerezni nem lesz egyszerû. nekünk sincs már RST mert azok is már mind rugósak évek óta." - én kérek elnézést, hogy ha esetleg tudok tippet adni a beszerzéshez, ha már Mo. elsõ számú forrásánál nincs :P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Huhh,emlékszem, az az IS-alike tárcsafékszem komoly meglepetést okozott 2 nappal a tervezett elsõ használat (Buda Maraton) elõtt, kellett a nagy fúrás-faragás, hogy feltehessem a féket :)
Suntournak sztem van külön elasztomere, bár az onlájn árlistában nem láttam :-/

a formulának volt ilyen tárcsaféke, a hd5, ami pont ilyen "szabvány" volt. persze olasz fék olasz villa :)

ps: te kapsz valamit a kapositól?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Nekem egy bomber Z2 volt. Használtan vettem egy évesen valamikor a kétezredik év környékén, valami 55 000 Ft-ért, ami akkor egy vagyon volt.
Én mentem vele négy-vagy öt évig, látott egy s mást, most egy haverom bringájában van mindennapos használatban, igaz terepet ritkán lát szegény, de semmi baja, gyönyörûen mûködik.

áááá,volt nekem is narancs Z1 em!l,én voltam a 3dik gazdája,most ha minden igaz már az 5dik embernél van!
nálam egy külsöszárat kellett cserélni,mert eltört a papucs,az utánam lévõ embernek meg egy nyakat,mert kihajlott,de elvileg még mindig fut valakinél
imádtam!

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

'97-es az elsõ narancssárga bomber, 47.5mm-es fékfelfogatással és mindkét oldalon tárcsafékszemmel. majd '98-ban jött az IS standard felfogatás egyoldalon, meg a BAM alsószár.
tudom, mert volt nekem :) (az elsõ Z1-embe még '96 volt ütve gyártási évnek, de itthon csak '97-tõl volt elérhetõ)

áááá,volt nekem is narancs Z1 em!l,én voltam a 3dik gazdája,most ha minden igaz már az 5dik embernél van!
nálam egy külsöszárat kellett cserélni,mert eltört a papucs,az utánam lévõ embernek meg egy nyakat,mert kihajlott,de elvileg még mindig fut valakinél
imádtam!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Milyen hosszú/vastag elasztomer(gondolom azt a gumi akármit hívják így:)) kellene?Nekem van itthon egy RST Omniból visszamaradt.Ha kell, postán elküldhetem.

Izomtéridõninja-geológus!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Huhh,emlékszem, az az IS-alike tárcsafékszem komoly meglepetést okozott 2 nappal a tervezett elsõ használat (Buda Maraton) elõtt, kellett a nagy fúrás-faragás, hogy feltehessem a féket :)
Suntournak sztem van külön elasztomere, bár az onlájn árlistában nem láttam :-/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Marzocchiknál pedig a narancs Bomber Z1 az kb. 1995-ben jelent meg. Ez 100 mm-t mozgott, szimmetrikus felépítésû volt (mk. oldalon volt nyílt patron és rugó, mk. oldalon volt tárcsafékszem). Ebben az évben még megjelent a Z2, ami 65 mm-t mozgott, és az is nyílt olajfürdõs, acélrugós volt. Ez bordó. A legegyszerûbb a Z3 volt, acél becsúszókkal, szürke színben, tárcsafékszem nélkül. Ez elasztomeres-rugós volt, valamilyen elasztomeres csillapítással. Nekem a legutóbbi volt sokáig. Megjelenésükkor elképesztõen drágák voltak, és sokkal szebben mozogtak mint a korábbi villák. Korábban az XC sorozat volt. Ezek olaj-levegõsek voltak, rövid úttal. Ezeknek a külsõ szára alul el volt lapítva, a komolyabbaké ki is volt lyuggatva. Egyik haveromnak egy XC 700 volt, de mindig eresztette a levegõt és fosta az olajat.

'97-es az elsõ narancssárga bomber, 47.5mm-es fékfelfogatással és mindkét oldalon tárcsafékszemmel. majd '98-ban jött az IS standard felfogatás egyoldalon, meg a BAM alsószár.
tudom, mert volt nekem :) (az elsõ Z1-embe még '96 volt ütve gyártási évnek, de itthon csak '97-tõl volt elérhetõ)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Régi szép idõkben (90-es évek eleje) légpuska rugót tettek a villákba.

mostanában pedig simson rugót elvágva :)
elasztomer ügyben: azért jobb mint a rugó, mert van egyféle csillapítása, nem ugyanazzal a sebességgel jön vissza, mint ahogy befelé mozgott.
viszont szerezni nem lesz egyszerû. nekünk sincs már RST mert azok is már mind rugósak évek óta.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Marzocchiknál pedig a narancs Bomber Z1 az kb. 1995-ben jelent meg. Ez 100 mm-t mozgott, szimmetrikus felépítésû volt (mk. oldalon volt nyílt patron és rugó, mk. oldalon volt tárcsafékszem). Ebben az évben még megjelent a Z2, ami 65 mm-t mozgott, és az is nyílt olajfürdõs, acélrugós volt. Ez bordó. A legegyszerûbb a Z3 volt, acél becsúszókkal, szürke színben, tárcsafékszem nélkül. Ez elasztomeres-rugós volt, valamilyen elasztomeres csillapítással. Nekem a legutóbbi volt sokáig. Megjelenésükkor elképesztõen drágák voltak, és sokkal szebben mozogtak mint a korábbi villák. Korábban az XC sorozat volt. Ezek olaj-levegõsek voltak, rövid úttal. Ezeknek a külsõ szára alul el volt lapítva, a komolyabbaké ki is volt lyuggatva. Egyik haveromnak egy XC 700 volt, de mindig eresztette a levegõt és fosta az olajat.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Régi szép idõkben (90-es évek eleje) légpuska rugót tettek a villákba.

Atec925

Atec925

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Hm. Ilyen rugót lehet bárhol beszerezni, vagy van valami spéci alkatrészbolt ahol telórugót árulnak? Mert akkor gondolom többféle közül kéne választanom, és valami rugóvezetõ megoldáson is törnöm kell a fejemet, hogy központban maradjon és ne dörzsölõdjön a teló falához. Van valami ilyen bolt, esetleg neten?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ha a rugó mellett döntesz, akkor pont olyan hosszú, vagy kicsivel hosszabb lehet , mint az elasztomerek voltak. arra azonban tényleg figyelni kell, hogy ne dörzsölje a falát, mert a tange-nek elég vékonyka.
nekem is volt...az elsõ telóm.

Atec925

Atec925

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszönöm a segítségeteket. Nem sürgõs, szerintem megpróbálnám a faragást, ha szivacsosabb akkor faragni, ha keményebb gumi, akkor esztergálni is megpróbálhatom. Az enyém 2,8 cm átmérõjû. Szivesen vennék akár tõled is, ha van neked ilyen gumibak. De a rugós csere sem hangzik rosszul, bár nem tudom hogy a teló fala bírná e ezt, hiszen nem erre tervezték. De lehet, nem lenne vele baj. És azt a rugót csak úgy beletszem és kész?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
elasztomert pótolhatod rugóval is. régen is azt csináltuk.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
elasztomer?
lehet kapni néhol, bár a boltok nem szoktak olyat tartani, ha nem nagyon sürgõs, én is segíthetek benne
viszont annak az átmérõje valszeg nagyobb, mint ami neked kell
így a kérdés, hogy azt mennyire lehet faragni :-/