Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem lockról van szó, inkább az idõegységre jutó átmenõ olajmennyiség drasztikus csökkentésérõl.
AKA. drasztikus csillapítás - extreme villákban, hogy ne pattogjon el a gép.
Régi freeride filmekben, pl. Bender ugrásainál lehet látni, hogy minden igyekezete ellenére, hiába teszi le a gépet relatíve szépen, ívbe, a nagy esés után a visszarugózásnál "elszáll" a bringa, és kész a bukta.
Nem mondom, hogy ez a fejlesztés a magyar közönség számára feltûnõ volt, és elkerülhetetlen, de Kanadában biztos örültek neki páran :D

Végülis, ennek az elvnek a fordítottja az, ami az 5.elemben majd késõbb a Manitou SPV rendszerében alkalmazást nyert.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
De nekem úgy értelmes, ha nem kap behatást, akkor lockol. Ez meg ha kap behatást, akkor lockol. Nem?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Ennek csak én nem értem az értelmét?

ja, úgy pedig ezt nem is Ady írta
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Úgy tûnik ;) :P

Ride everywhere.

.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

és ez milyen régi ötlet!
bringáknál Marzo alkalmazta elõször, igaz, õk még fordított logikával, alapesetben jól járt az olaj, és nagyobb ütés hatására zárt :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

gyakorlatilag egy rugóelõfeszített szelep, ami blokolja az olajfolyást. ha akkora ütés érkezik, ami a rugót összenyomja, elkezd áramlani az olaj, a villa nyitva van. ha a rugónak van ideje visszazárni (azaz nincs következõ ütés) akkor a vlla megint merev. a rugó feszességét állíthatod.
a legtöbb "platform" rendszer erre az elvre épül, csak más megvalósításban.

és ez milyen régi ötlet!
bringáknál Marzo alkalmazta elõször, igaz, õk még fordított logikával, alapesetben jól járt az olaj, és nagyobb ütés hatására zárt :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
ha levelgõs akkor én inkább MCD-s recont vennék mint revelationt....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
használtban valóban sok a rizikó, de ha vakinek van lövése hozzá, akkor azért érdemes nézelõdni. kis szerencsével ki lehet fogni vadi új bontott villát is, ezért szerintem érdemes futni egy kört a boltokban is, hátha...

lock-ot meg személy szerint nagyon szeretem és sokat használom, nem is vennék e nélkül telót. A lényeg, hogy jó legyen beállítva a testsúlyhoz és akkor köves fölfeléken is nagyon sokat számít és nem pattog el. de még a kormányról vezérelhetõségrõl is nehezen mondanék le, pedig eleinte feleslegesnek tartottam.

Gedough

Gedough

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

helyedben vadásznék akciós villát, újat. a használtban (majdnem) mindig van rizikó.

Félek tõle, hogy már kinyomta az összes üzlet az akciós villáit, és jön 2009. Az eddigi 3 utolsó teleszkópom mind használtan került hozzám, és nem fürödtem be velük. Persze abban igazad van, hogy rizikós, meg talán a villa a legnehezebben ellenõrizhetõ alkatrész (sok a rejtett hibalehetõség).
Azért összképre lehet általában sejteni, a villa szét van-e harcolva, vagy jó még egy darabig.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
bõ éves a revelation 426-om. 115mm-en használom, a 130mm soknak tûnt a vázhoz képest. szerintem szépen mozog, az állító kütyük hatásosak. beállítani nem egy nagy kunszt, pedig sok tekerhetõ/fújható opció van. tárcsaféket birja, 180mm-es marta van rajta. súlya jó, igazából csak a lock távirányítóját tartom feleslegesnek, ezt le is szedtem, pihen a polcon. :) eddig semmi gondom nem volt vele, én megbízhatónak tartom. emlékeim szerint 67e-t fizettem érte dobozban, garival, pumpával, mindennel.

helyedben vadásznék akciós villát, újat. a használtban (majdnem) mindig van rizikó.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gedough

Gedough

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Ja, hát talátam egyet az aprón, ami mutatós, meg ígéretes. Persze elõtte még nekem is el kell adnom a villámat, hogy legyen tõke, csak gondoltam, körülnézek, és ebben a témakörben nem vagyok túl határozott.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
annyiért a vanilla (ha nem kell útállítás) kb mindegyiket veri (revelationt is beleértve) mozgásban is meg merevségben is (a gyszárasokat persze, pike-ot nem)

Gedough

Gedough

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Olyan 70 körül, és a jó állapotú használt villa is abszolút érdekelne, sõt! Elsõsorban az lenne az igazi. Az is fontos, hogy ne legyen átütõs, és ne nagyon menjen 2000g fölé a súlya...

rs revelation

Egyébként ez a revelation kifejezetten tetszik. Van róla valami tapasztalat? Ilyen jó lenne használtan...

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Lenne pár kérdésem, máshol is feltettem, de rájöttem, itt jobban meg lehet(ne) vitatni. All mountain-enduro használatra (felfelé sokat, lefelé keményen szeretek hajtani:)) keresek 120-140 körül mozgó villát. Eddig szóba jött nálam a Fox vanilla 140R, Manitou Minute Elite és Manitou Relic. Az elsõ kettõt használtan találtam, a Relic új.
Van valami negatív tapasztalat?
Esetleg jó alternatíva?

kb mennyit szannal ra? felsoroltakon kivul meg Kisherceg altal is ajanlott RockShox relevation, recon és pike, ha durvulosabb.

----

FÁJVÓ

----

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
rs revelation

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gedough

Gedough

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Lenne pár kérdésem, máshol is feltettem, de rájöttem, itt jobban meg lehet(ne) vitatni. All mountain-enduro használatra (felfelé sokat, lefelé keményen szeretek hajtani:)) keresek 120-140 körül mozgó villát. Eddig szóba jött nálam a Fox vanilla 140R, Manitou Minute Elite és Manitou Relic. Az elsõ kettõt használtan találtam, a Relic új.
Van valami negatív tapasztalat?
Esetleg jó alternatíva?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Pitének adok igazat
megvan nekem is ugye a reba
csak kiprobalas szintem hasznaltam a lock-ot
élvezem h mozog, azért vettem...
mindezek mellett persze elismerem h van létjogosultsága, jol johet még...

Tomty

Tomty

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Hölgyek, Urak!

Nincsen valakinek 90-es évekbõl származó teleszkóp katalógusa? Duplavállasak érdekelnének.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Persze megint más kérdés hogy aszfalton felfele ugye mennyire pogózik (kb semennyire) az átlag teló is. Vannak páran akik szeretik pont ezért a lockot, de úgy érzem a többség eleve nem igazán használja/'veszi meg'.

CJ, ez az útcsekkolás ugye szintén vicc volt? :)

Még 1 szavazat a Torára.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
XCR-rõl annyit h. felénk boltban 2 is van ami szétment,haveromnak van Dart 2je.
Az is eresztette az olajat,szétszedték a villát nem folyt utána megint elkezdett,sztem addig jó míg folyik belõle mert akkor még van benne:D
Az Axel-be meg nincs csillapítás szóval az nállam mindenképp kiesõs lenne.
Hmmm sztem 1 kis plusz pénz és vennék Tora-t Piactérrõl.
www.sintesibikes.com