Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2009. december 04. - 19:37

80 mm út, Solo Air, tökéletes.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. december 04. - 16:45

RST-vel szerintem nem érdemes kisérletezni, sanszos a pofáraesés
Írta 2009. december 04. - 12:01

Az RST First Platinum telóról van valakinek tapasztalata? Teljesítményben ez kb. melyik RS telóval van egy szinten.?
Írta 2009. december 03. - 21:31

Bálint átütõsökrõl beszélünk rebáról meg manituról isreba pike és manitou minute juzerként mondanám, hogy reba szép meg jó, de nagy súlyhoz és agresszív használathoz kevés, nem is arra tervezték. pike kicsit nehéz (enyém levegõs, 110-125-140mm útja lehet, 2,2kg hozzá), de zúzni és nehezebb embernek inkább megfelel. revelation kettõ között valahol, de inkább a reba felé. minute isssszonyat könnyû, zúzni annyira azt sem ajánlják - majd meglátjuk mit bír, még csak beszerelni sikerült, kipróbálni nem;)
fox mozgása a legjobb, de a becsúszó hajlamos elkopni az újabbakon nagy súly és nagy fék mellett. mindemellett átlag user számára nem nyújt többet, mint egy reba.
kimilyenbicósban van róla kép a minute-tal, aláírásban pike-al
zúzásról meg kevéssé. 100 as teló lesz merevvázba, csak nem spagettihuszár ridernek
hu tiger, darttal újra kell tanulnod ezt azt úgy 30km/h fölött
hát pilotom volt, anno
öszintén sokkal kevésbé volt a hajlékonyságával problémám mint a marzo marathon xc-vel. legfeljebb majd teszek rá v féket. úgysincs kerekem se

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. december 03. - 21:15

reba pike és manitou minute juzerként mondanám, hogy reba szép meg jó, de nagy súlyhoz és agresszív használathoz kevés, nem is arra tervezték. pike kicsit nehéz (enyém levegõs, 110-125-140mm útja lehet, 2,2kg hozzá), de zúzni és nehezebb embernek inkább megfelel. revelation kettõ között valahol, de inkább a reba felé. minute isssszonyat könnyû, zúzni annyira azt sem ajánlják - majd meglátjuk mit bír, még csak beszerelni sikerült, kipróbálni nem;)Igen a rugózást már kiveséztük az RS fórumban (levegõs), illetve ott is a Rebát ajánlották. illetve ahogy néztem reba átütõs és fox 32 RLC 2009 ára eléggé megegyezik. És mivel irtam is h upgrade lesz sok mindene, az agyon is, féken is.
Illetve hallttam 1-2 RS szerviz problémát már itthon. Foxról nem tudok. Zsetonnal nem kell törõdni:P Jó munkás ember vagyok:D Esetleg vki?
fox mozgása a legjobb, de a becsúszó hajlamos elkopni az újabbakon nagy súly és nagy fék mellett. mindemellett átlag user számára nem nyújt többet, mint egy reba.
kimilyenbicósban van róla kép a minute-tal, aláírásban pike-al
Írta 2009. december 03. - 20:48

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. december 03. - 19:41

Írta 2009. december 03. - 17:56

pl nem ártana kitalálni, hogy kb mit is akarsz. a tora/reba/pike nem egy kategória, sem pénzben, sem teljesítményben, sem felhasználási területben. toraból nincs átütõtengelyes, rebaból nincs rugós.
el kellene döntened, hogy acélrugós vagy levegõs. a tömegadat alapján a rugósban kb a vásárlás pillanatában cserélheted is a rugót keményebre, a levegõsbe csak fújni kell.
az átütötengely jó dolog, de agy is kell hozzá, plusz kereket (át)fûzni. (gondolom nem átalakítható agy van a gépben.)
manitout személyes ellenérzések miatt nem vennék, Tigger nem ajánlja a(z újabb) Marzókat, a fox drága, így kb marad az RS. amit (szerintem) érdemes: revelation, reba, recon. ezek közül a vázadhoz kb a recon és a reba jó, én nem mennék 100m fölé. a rebaból van átütõs, a kérdés így megoldva. mani megvan rá?
Igen a rugózást már kiveséztük az RS fórumban (levegõs), illetve ott is a Rebát ajánlották. illetve ahogy néztem reba átütõs és fox 32 RLC 2009 ára eléggé megegyezik. És mivel irtam is h upgrade lesz sok mindene, az agyon is, féken is.
Illetve hallttam 1-2 RS szerviz problémát már itthon. Foxról nem tudok. Zsetonnal nem kell törõdni:P Jó munkás ember vagyok:D Esetleg vki?

Írta 2009. december 03. - 17:21

illetveezt észben kell tartanom.
all travel
80/100/120
http://www.sram.com/...ockshox/src/fam
és ezt még tán itthon is lehet majd
persze átütõs biztos nem lesz , pedig pont jó lenne a specibe
szal marad crc
Írta 2009. december 03. - 17:04

bár kevéssé vszinû hogy itthó beszerezhetõ.
én pl gondolkodom egy átütõs minute-on
(bár a realítás egy 120 ra kihúzott dart - ot sugall

amúgy ha valakinek van tapasztalata qr15-össel (mintha vki cserélt volna gysz-as vanillát qr15-re) az leírhatná.
fritzek mért adatai alapján egy parasztvakító pont semmire nem jó cuccnak látszik. de mint tudjuk többek közt a telók sem tudnak olvasni.
kiváncsiságból kipróbálnék ugyanabba a bringába mondjuk egy gysz-sz, meg egy qr15-ös foxot meg mondjuk egy maxle tengelyes rebát.
.
Írta 2009. december 03. - 16:59

el kellene döntened, hogy acélrugós vagy levegõs. a tömegadat alapján a rugósban kb a vásárlás pillanatában cserélheted is a rugót keményebre, a levegõsbe csak fújni kell.
az átütötengely jó dolog, de agy is kell hozzá, plusz kereket (át)fûzni. (gondolom nem átalakítható agy van a gépben.)
manitout személyes ellenérzések miatt nem vennék, Tigger nem ajánlja a(z újabb) Marzókat, a fox drága, így kb marad az RS. amit (szerintem) érdemes: revelation, reba, recon. ezek közül a vázadhoz kb a recon és a reba jó, én nem mennék 100m fölé. a rebaból van átütõs, a kérdés így megoldva. mani megvan rá?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2009. december 03. - 15:47

A Rock Shox topikba már feltettem a kérdést
De nézegettem más telókat is pl Manitou Minute Super átütõs változat
http://www.manitoumtb.com/index.php?page=fork&fork=Minute+Super&discipline=allIlletve Marzocchi-ból is a 44-eseket, csak abból nem igazán van 100 v. 120-as rugóval átütõtengelyes.
Esetleg vki tud ajánlani vmi mást, vagy hozzá szólni azt megköszönöm:)
Írta 2009. november 30. - 19:06

nézelõdj közöttük
sokan többre tartják, mint a testbike-ot
monnyuk' több a cuccos is, az igaz
Írta 2009. november 30. - 09:20

A Spinner telókról van valakinek tapasztalata? Ki mit hallott róluk? Bomba áron vannak és a súlyuk is elképesztõ.
v fékes mtbt építek, gondolkodom hogy érdemes e ilyet venni.
http://www.spinner-usa.com/
Õk gyártották egy idõben (talán mielõtt a Sram megvette volna?) a Rock Shox teleszkópokat. Csak teszteket olvastam, azok pozitívak voltak.
Írta 2009. november 29. - 19:47

Helló!
Ha hidegben (0fok körül) használom a telót akkor károsodhat?
Azt észrevettem, hogy nem mozog annyira, de ez okozhat benne valamiylen kárt, vagy csak egy téli mellékhatás?
Téli mellékhatás, baja nem lesz tõle.
Írta 2009. november 29. - 19:12

Ha hidegben (0fok körül) használom a telót akkor károsodhat?
Azt észrevettem, hogy nem mozog annyira, de ez okozhat benne valamiylen kárt, vagy csak egy téli mellékhatás?
Írta 2009. november 18. - 17:56

Sziasztok!
Lenne egy "buta" kérdésem:
igaz, hogy a teleszkóp szervízeléséhez a szervízben ki szokták venni a teleszkópot a vázból? Vagy csak én gondolom rosszul?!
Köszi!
Valamint kérdés, hogy egyáltalán milyen telszkóp és mit csináltak vele?
Írta 2009. november 18. - 16:24

Általában igenSziasztok!
igaz, hogy a teleszkóp szervízeléséhez a szervízben ki szokták venni a teleszkópot a vázból? Vagy csak én gondolom rosszul?!
Köszi!
Írta 2009. november 18. - 16:09

Köszi!