Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A régebbiekbe a 65 kilómhoz a pozitív kamrába 70psi-t, a negatívba 50psi-t fújtam és úgy volt jó.
Az újban 100/80 van de szerintem még mindkettõbemegy még egy kicsi.
Elcseréltem a foxomra, mert azt nem szerettem. Ma teszteltem bent a "gyárban" rázós úton és sokkal jobb a RS. Legalábbis ilyen kis testsúlyhoz.

ja nekem a régiben volt 100/100
mostaniban 125/120 (igaz ez 29-er)
súly meg ugye cca mázsa

mostmár kiváncsi leszek a 10-esre is. bár tartok tõle ahoz idén már nem lesz bringám.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

az enyém nem tudom mikori tán 08-as, de abba is több kell mint a 2006-osba. bár még messze nem annyi mint az ajánlott :)

meg állítólag a 10-esbe qva jó ez blekbox motion controll . kiváncsi leszek.

A régebbiekbe a 65 kilómhoz a pozitív kamrába 70psi-t, a negatívba 50psi-t fújtam és úgy volt jó.
Az újban 100/80 van de szerintem még mindkettõbemegy még egy kicsi.
Elcseréltem a foxomra, mert azt nem szerettem. Ma teszteltem bent a "gyárban" rázós úton és sokkal jobb a RS. Legalábbis ilyen kis testsúlyhoz.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
valószínûleg változtattak a kamrák méretein

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Tapasztalta már más is, hogy a 2010-es RS Reba-ba nagyobb nyomás kell mindkét kamrába, mint a 2006-osba és a 2008-asba? Ez a harmadik ilyen villám, rutinból beállítottam a régi értékekre és úgy nagyon nem volt jó.
Mi változtattak, ami ezt okozza?

az enyém nem tudom mikori tán 08-as, de abba is több kell mint a 2006-osba. bár még messze nem annyi mint az ajánlott :)

meg állítólag a 10-esbe qva jó ez blekbox motion controll . kiváncsi leszek.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Tapasztalta már más is, hogy a 2010-es RS Reba-ba nagyobb nyomás kell mindkét kamrába, mint a 2006-osba és a 2008-asba? Ez a harmadik ilyen villám, rutinból beállítottam a régi értékekre és úgy nagyon nem volt jó.
Mi változtattak, ami ezt okozza?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok.

2009-es 302-es Toramban mint kiderült gyárilag fekete rugó van a pisor helyett. Teljesen fekete volt a rugó, nem volt rajta piros jelzés, semmilyen szinten, szóval ha nem tévedek ez fekete. Elsõ kérdés, hogy fejbõl valaki nem tudja mennyi csak úgy kb egy másik u-turn rugó (biker-ben nincs most, és Szabi sem tudott okosan mondani h kb mennyi)? Illetve tud valaki valakit akinek lenne, eladó, vagy csere egy feketére?

képek késöbb mellékelek

a piros rugó jó eséllyel nem piros szinü, csak egy piros pöttyöt jelent, amit az olaj az idõ folyamán simán lekoptat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ezesetben merevvilla....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Suntour M2000 teleszkópom egy év alatt kikotyogósodott.Mit ajánlanátok helyette ami jobban bírja.99 %-ban aszfalton használom a bicajt(Merida Crossway 20V),jó lenne ha zárható lenne,mert nagyrészt így használnám.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Sziasztok.

2009-es 302-es Toramban mint kiderült gyárilag fekete rugó van a pisor helyett. Teljesen fekete volt a rugó, nem volt rajta piros jelzés, semmilyen szinten, szóval ha nem tévedek ez fekete. Elsõ kérdés, hogy fejbõl valaki nem tudja mennyi csak úgy kb egy másik u-turn rugó (biker-ben nincs most, és Szabi sem tudott okosan mondani h kb mennyi)? Illetve tud valaki valakit akinek lenne, eladó, vagy csere egy feketére?

képek késöbb mellékelek

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
olyankor mi történik amikor fejen áll a bringa és benne az absolute-os R7, és utána normál pozicióbancsak 4mm után van kompresszió illetve lock? tippem az, hogy azok a kis szivacs baszok megszívták magukat olajjal és most ennyit csökkent a szint

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
tud gyorben valaki olcson teleszkopot javitani? itt mindent leirtam:
http://forum.bikemag...html#post989878

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

sárga sátorban autóüveget javitanak, kavicsfelverõdés

most voltam szévédõt ragasztatni

azt mondja a srác, nem mûködne, csak üvegre jó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
sárga sátorban autóüveget javitanak, kavicsfelverõdés

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
tecso parkolo ? üvegesek ? bocs de ezt nem nagyon értem ...

nem tudom a tecso parkolóban székelõ üvegesek mit használnak, de valami mûgyanta szerût szerintem
kérdezd meg, hogy van-e esély mondjuk nálad azoknak a lyukaknak a betömitésére náluk

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Sziasztok, lenne egy kérdésem, Van egy MZ Comp teleszkópom. jó ideig nem használtam le volt téve. Most összeraktam egy bicót, és most vettem észre, hogy elhajlott a villanyak (rossz tárolás miatt). Nem nagyon, de eléggé ahoz, hogy ne lehessen normlisan beállítani a fejcsapágyat, plussz, ha hírtelen fékezek nagyot koppan a fejcsõnél. Lejtõn fékezéskór meg "rángat" az egész. Na a lényeg, hogy vissza lehet e hajlítani? Szétszedtem, és nem homorú vagy ilyesmi, az egész van egy kicsit megdõlve (szemmel ne is látható, csak ha helyén van).
Nem szeretném kidobni, mert amúgy mindek faszás. Menthetõ vajon?
Eõre is kössz mindenkinek

pedig sajnos ha elhajlott a villanyak az kuka, de nem tudom mi csináltál vele, tárolástol nem kellene neki, majx ha jól meghúzott satuban tároltad....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nagyon el vagyok keseredve, segítsetek!!! Mi tévõ legyek?!
Van egy csodaszép Fox F29 teleszkópom. Elvileg 80mm rúgóúttal. Szilvásváradon megsérült. Nem tudom hogyan, lehet hogy szállítás közben. A jobb oldali becsúszón van a sérülés. Kb két gombostû fej, vagy bors szem nagyságú lyuk szerû sérülés van a becsúszón a villaszár tetejétõl kb 72 mm-re. Ez elvileg a beleér a rúgóútba, de gyakorlatilag szerencsére mintha odáig nem csúszna be. Mit tud okozni egy ilyen sérülés? Javítható e? Kell e egyátalán javítani? Mennyibe kerülhet egy ilyen javítás? Bármilyen gondolat jól jönne... nagyon bánt az eset...

nem tudom a tecso parkolóban székelõ üvegesek mit használnak, de valami mûgyanta szerût szerintem
kérdezd meg, hogy van-e esély mondjuk nálad azoknak a lyukaknak a betömitésére náluk

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ha a v-fék tüske nem zavar akkor a probike-ban van 2010-es. legalábbis weboldal szerint. de annyiért van ott '08-as reba is.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Sziasztok!Le szeretném cserélni a mostani Rock Shox Dart 2-es telómat egy komolyabbra.Rock Shox Recon SoloAir-re esne a választásom,de sehol nem találok 2009-est vagy 2010-est feketében tárcsafékest.Más márkából mit ajánlanátok ami hasonló árban van(jó lenne kihozni 60 körül,de inkább max),és hasonló minõségû?Elõre is kösz a segítséget.

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok, lenne egy kérdésem, Van egy MZ Comp teleszkópom. jó ideig nem használtam le volt téve. Most összeraktam egy bicót, és most vettem észre, hogy elhajlott a villanyak (rossz tárolás miatt). Nem nagyon, de eléggé ahoz, hogy ne lehessen normlisan beállítani a fejcsapágyat, plussz, ha hírtelen fékezek nagyot koppan a fejcsõnél. Lejtõn fékezéskór meg "rángat" az egész. Na a lényeg, hogy vissza lehet e hajlítani? Szétszedtem, és nem homorú vagy ilyesmi, az egész van egy kicsit megdõlve (szemmel ne is látható, csak ha helyén van).
Nem szeretném kidobni, mert amúgy mindek faszás. Menthetõ vajon?
Eõre is kössz mindenkinek

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Hasonló súlyban vagyok menetkészen. Nekem piros van a Torámban (302, NEM U-turn), és megérné cserélnem sárgára. Persze lehet, hogy a U-turn verzió finomabban és jobban mozog, mint a fapados.