Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
2002-es Z1 perselycseréhez 3 darabba kell szedni a lábat?

Izomtéridõninja-geológus!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
suntour ncx site:*.hu - Google keres

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

minosegre szvsz a suntour telok nem rosszak - csak annyit tudnak, amennyit :) legalabbis nekem nem volt veluk gondom. az ncx tenyleg csak turazasra valo, meg nagyon lightos terepre (cross...). egy sziklas-koves resz mar sok neki.

ha az ncx nem tetszik, ott a dognehez tora, vagy a konnyebb reba 29erben, de sokkal tobbe kerul.

Terepre nagyon keveset használom ezt a bicajt(Merida Crossway 20V),inkább csak aszfalton.Ez már annyit kottyan,hogy megdöntve a bicajt hozzáér a felnihez a fékpofa,ezért akarom cserélni.Egy ilyen NCX kb. mennyibe kerül?Van magyar webshop ahonnan lehet rendelni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

És az nem lenne hatással a váz geóra?Nézegettem a komolyabb cross gépeket,van amelyiken SR Suntour SF10 NCX-D LO Lite van,van amelyiken SR Suntour NCX-D-RL.Ilyeneket nem találtam web shop-ban.Hol lehet ezeket beszerezni,meg egyáltalán megtudni,mennyibe fáj egy ilyen?

neuzenél érdeklõdj , de sztem ezeket a jobbakat nem hozzák
és nem is olcsók
velónál elõ szokott forduéni rst-bõl a "csúcsmodell" (helios) de ilyen 60+ az ára
annyiért meg már lehet alálni 29-er rebát

de ezeknél az alap szutykoknál jobb egy 29-es dart is az meg ilyen 30k körül van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
minosegre szvsz a suntour telok nem rosszak - csak annyit tudnak, amennyit :) legalabbis nekem nem volt veluk gondom. az ncx tenyleg csak turazasra valo, meg nagyon lightos terepre (cross...). egy sziklas-koves resz mar sok neki.

ha az ncx nem tetszik, ott a dognehez tora, vagy a konnyebb reba 29erben, de sokkal tobbe kerul.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Na ezt melyik hozzászóláshoz írtad?

Bocs.Arra amelyikben panaszkodok,hogy a gagyi SR Suntour M2000 telóm kikotyogósodott és helyette kellene valami ami egy kicsit jobban bírja és az is jó lenne ha lehetne zárni is.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na ezt melyik hozzászóláshoz írtad?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
És az nem lenne hatással a váz geóra?Nézegettem a komolyabb cross gépeket,van amelyiken SR Suntour SF10 NCX-D LO Lite van,van amelyiken SR Suntour NCX-D-RL.Ilyeneket nem találtam web shop-ban.Hol lehet ezeket beszerezni,meg egyáltalán megtudni,mennyibe fáj egy ilyen?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Kala! Ugye nem folyamatosan lockolva használod? :D Az úgy nem a hosszú élet titka, Dante szokott lezárt villával lejtõzni aztán töri az MCD egységeket...

Végülis nem, mert még lehetne forgatni, hogy full lock legyen, meg, ha belegondolsz, nyitott Floodgate az azt jelenti, h gyakorlatilag platformszelepes villát csinált az ember, mert picit is nagyobb impactra nyit a befelé csillapítás, és mozog mintha be sem lenne tekerve. Csak ezt éppenséggel teljesen testre lehet szabni a többi hasonló rendszerhez képest + az MCD is mocorog minimálisan magában. De nem biztos, h így marad, de a lehetséges beállítások közül ez tûnt eddig a leghasznosabbnak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok.
110Kg-ra 60 ezerig mit ajánlanátok? Nem baj ha lock-os és finoman mozog. nem vadulásra kell :) .

vagy egy nem szétütött pike
ilyen súlyhoz nem baj ha átütõs (persza ahoz elsõ agy is kell új)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha új kell akkor Rs tora Rs Recon, ha használt is jó akkor,Rs Reba ill Fox 80-100 mozgó Xc telói persze akkor ha maratonozásra ill. túrázásra gondoltál.
Néz szét az apróhirdetõben.
pl: Ker
Ker
Ker
Ker
Ker
Ker

Lemax

Lemax

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok.
110Kg-ra 60 ezerig mit ajánlanátok? Nem baj ha lock-os és finoman mozog. nem vadulásra kell :) .

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Lezárni minek? ott a terralogic;) persze ezt nem mindenki szereti.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én merevvillással tekerek, és mikor néhanapján kipróbálok egy telós gépet, akkor mindíg elcsodálkozom, hogy ez mennyire sok energiát elvesz. Aszfalton, döngölt vagy murvás úton, ülve sem jó, kiállva meg még rosszabb.

Utána sokkal jobb érzés a merevre visszaülni. Persze az meg köves lefeléken fárasztóbb, de ott keveset megyek, meg többek közt azért montizok, hogy kellemesen elfáradjak. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
fully-n én is ellustultam....:)

de terepen sosem ülök lefelé, mindig bohóckodok....sok haver ül lefele is mer hintaszék van a segge alatt..:D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kiallni en is csak akkor szoktam, amikor mar mashogy nem megy :) ossztelosnal adja magat, hogy maradj a seggeden. a varosi cirkalon sokkal tobbet allok, de kell is, ha az ember csillapitasa a keze-laba.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a telot lezarni mikor szoktatok? en inkabb csak akkor szoktam, amikor felfele kiallva tekerek. azt is csak hosszu szakaszokon.

meredek aszfaltos emekedõkön
azt is csak a cross géppel
montival azelõtt kb soha

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

a telot lezarni mikor szoktatok? en inkabb csak akkor szoktam, amikor felfele kiallva tekerek. azt is csak hosszu szakaszokon.

Mondjuk én állva csak akkor szoktam, amikor töri a nyereg az ülõkémet, de emelkedõn ha eszembejut, lezárom a telót.
Máskor nincs sok értelme azt hiszem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Kala! Ugye nem folyamatosan lockolva használod? :D Az úgy nem a hosszú élet titka, Dante szokott lezárt villával lejtõzni aztán töri az MCD egységeket...
Azért adtam annyiért amennyiért, mert annakidején ez volt az ebike-on a legutolsó mocskosul leakciózott Reba, aztán életkorát tekintve mégsem mai darab, függetlenül attól, hogy mindig a "vitringépben" volt. Más egy évben megy vele annyit mint én 4év alatt.
Én a 68-70kg-omhoz ha jól emlékszem 115millis út esetén 95psi körül fújtam mindkét kamrába, csillapítás a full nyúltól számítva 2,5 tekerés és totál nyitott kompresszió, mászásnál pedig full lock betekert floodgate-tel. A részleges kompressziót a lassú, technikás, nyeregmögébeülõs ereszkedéseken használtam, úgy kevésbé esik be a villa.
Letapadás ellen tekerés elõtt fordítsd fejre félpercre a gépet! Minden helyre tettem olajat ahol jól jöhet a kenés, szivacsgyûrû, mind2 légkamra, jobb elvileg nem lehet, én nem éreztem letapadósnak.