Szintén, nagyon köszi a megosztást!
Tegnap kicsit, ma jobban megküldtem, jártam vele mindenféle terepen, még rendes DH-n is. Szépen mozog, de a mozgása kicsit darabosabb, mint mondjuk a régi nyílt olajfürdős Fox villáké vagy egy RS. A netes cikkekben több helyen olvastam, az újabb, 2016 és utána piacra került modellek SKF gyártmányú porlehúzó gyűrűi fele akkora súrlódásúak, mint a régiek - és ez még a régi. Lehet, hogy csak ezen múlik, nem tudom. Vagy azon, hogy még új, be kell, hogy kopjon talán. Elvileg a "belbecs" ugyanaz ebben a 2015-ös OL-ben, mint a 2016-os és 2017-es OL modellekben.
A DH-nál feltűnt kicsit tapadósabb, darabosabb mozgás ellenére mászásnál a többi villámhoz képest mégis valahogy jobban pogózik, így nekem hiányzik a lockout kar. De lehet, nem mindenkit zavar ez annyira, meg lehet lenni nélküle.
Egy apró negatívumot vettem még észre: a jobb oldalon a porlehúzó szimmeringen át kijött egy kis finom olajréteg a becsúszóra. Ezt mondjuk nem jó látni... Legrosszabb esetben, ha marad ez a tünet, elküldöm a Doctorbike-hoz és egyúttal cseréltetem a porlehúzót az új SKF-re.
A bringa irányíthatóságán ellenben lehidaltam. Ebben ez a villa nagyon pöpec! Valószínűleg a merevsége jobb, mint a Fox Terralogic villámé, amit kicseréltem most erre. Egyik napról a másikra tűnt fel, mikor szerdán még a Fox, csütörtökön a DT volt a bicajban, hogy valahogy ez nagyon oda kanyarodik, ahová én szeretném. Ilyesmi eddig még sosem tűnt fel nekem két "rugós" villa köztött. Kicsit olyan, mint aszfalton a merev villa, nincs nyeklés-nyaklás, kolbászolás, csak épp mindez terepen, szóval az irányíthatóság a DT villával példás!