Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 posts

180mm meg jól hangzik de nem tudom lenne értelme a reign x-ben. lehet úgy már nagyon magas lenne a közepe. ha szépen mozog elég lehet tán a 160mm. cserébe ha túrázok le tudnám nyomni 120-ra.

vagy inkább egy használt talas? :) kb egy árban lenne.

Csao

Reign X-emben egy 66 ata-t használok, ami 140-180mm között állítható. Felfelé nem bírható a 180 is...eddig egy fix (180mm) utas 66-tal használtam. De ha lerakod 140-re.....ÁLOM :)
Lefelé 180 mm a 171mm-rel hátul gyönyörûen dolgozik.

Viszont ide kapcsolódik a kérdésem, amit akár a Marzo topic-ba is írhatnék, de ott nem szokás olvasni/válaszolni - olyan gyakran-.
Tehát lehet olyan, hogy a már említett 09-es 66 ata (rc3) villánál miközben tekergetem az útállító (ata) csavart kiszökik a levegõ? Halk, pici sziszegéseket hallok. 2 használat után 25% os SAGból lett 45%... Kicsit elszomorít, mert újonnan vettem. Lehet, hogy csak be kell kopnia és utána tudom pontosan belõni a levegõ nyomást?
Ui.: sajnos nincs itthon telópumpám- nem tudom leellenõrizni. Max egy digitális autószelepes nyomásmérõm van, amit használni lehetne..

Szakik, guruk, segítsetek! :)
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Jövõ héten kaptok beszámolót a Duroluxról!;)
Amint megérkezett!
Várom nagyon,aztán aki tud jöhet kipróbálni,az ajtóm nyitva áll mindenki elõtt!;)
Itthon olcsóbb,bár "csak" RCA-k vannak készleten.
Ha nem hiszitek PM me.;)))
Amint megjön szétkapom és kaptok fotókat a belérõl is!
Aztán megy az Alutech-be szépen és megkapja a magáét!;))
"Stay tuned...";)

kíváncsian várom a fotókat meg az élménybeszámolót :)
remélem hamarosan meg is nyomkodhatom.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
akkor csereld a szelepet mint azt mar fentebb javasoltak...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 posts

a teleszkóp pumpák soha egy gramm levegõt nem engednek el a tagból/villából lecsavaráskor. ez a schraeder szelep lényege.
annak a levegõnek az "elszállását" hallod, ami a pumpában van. már kb ezerszer le lett írva.
rajzoljam?

Felõlem meg is énekelheted.
Amit leírsz ez biztosan úgy van, de esetemben a 80 PSI befújt levegõbõl a lecsavarást követõen 0 PSI lett.
Azért azt csak érzékelem, hogy összeesik a telóm.
Ennyire azért nem vagyok zérus.
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Jövõ héten kaptok beszámolót a Duroluxról!;)
Amint megérkezett!
Várom nagyon,aztán aki tud jöhet kipróbálni,az ajtóm nyitva áll mindenki elõtt!;)
Itthon olcsóbb,bár "csak" RCA-k vannak készleten.
Ha nem hiszitek PM me.;)))
Amint megjön szétkapom és kaptok fotókat a belérõl is!
Aztán megy az Alutech-be szépen és megkapja a magáét!;))
"Stay tuned...";)
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a teleszkóp pumpák soha egy gramm levegõt nem engednek el a tagból/villából lecsavaráskor. ez a schraeder szelep lényege.
annak a levegõnek az "elszállását" hallod, ami a pumpában van. már kb ezerszer le lett írva.
rajzoljam?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Sziasztok!

A telóm eleresztette a levegõt. Felpumpáltam, ám amikor kicsavarom a pumpát, azzal az erõvel távozik a beleinvesztált levegõ is.
Mit tudok tenni? Van valami gyorskioldós telópumpa, vagy speciális átalakító?
Ja! A teló az egy Cannondale Carbon Lefty.

Elõre is Köszi!
Üdv!

Gondolom telópumpával próbáltad felfújni...elvileg minimális levegõt enged mikor leszeded, szóval a Schrader szeleppel lehet gond szerintem. Filléres tétel kicserélni.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Livingstone

Livingstone

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Livingstone !
szia nekem is dart 3-am van
a jobb szárban lévõ lock out egysége kevesebb olajat öntöttünk véletlenül bár nem lehet lelockolni de jobban mozog 65kg vok és 9cm-t mozog
használj sok zsírt a teló belsejébe meg szilikonzsírt az O gyûrûhöz
nekem már 3. éve van meg kb 7000km van benne és rugót is cserélhetsz lágyabbra

Szia! Köszi szépen az ötleteket,megpróbálom,aztán meglátjuk mi lesz belõle!
Üdv

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Sziasztok!

A telóm eleresztette a levegõt. Felpumpáltam, ám amikor kicsavarom a pumpát, azzal az erõvel távozik a beleinvesztált levegõ is.
Mit tudok tenni? Van valami gyorskioldós telópumpa, vagy speciális átalakító?
Ja! A teló az egy Cannondale Carbon Lefty.

Elõre is Köszi!
Üdv!
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
közben SR is válaszolt. 10-es meg 11-esek csak abban különböznek, hogy a TAD kapott egy szebb kupakot csilli oldalon.

kompressziót most se nagyon használom a pike-on. inkább szoktam az uturnt tekergetni, ezért gondoltam a TAD-ra. 180mm meg jól hangzik de nem tudom lenne értelme a reign x-ben. lehet úgy már nagyon magas lenne a közepe. ha szépen mozog elég lehet tán a 160mm. cserébe ha túrázok le tudnám nyomni 120-ra.

vagy inkább egy használt talas? :) kb egy árban lenne.

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Ennyiért van itthon is :)

-- Bikemarket.hu -- Suntour*Durolux RCA 20QLC

bakker amikor én meg egy ilyenen gondolkoztam persze, hogy nem lehetett kapni:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igen, tolunk vannak a CRC-s duroluxok, tavaly szeptemberi szallitas. ezek mar elvileg a jo fajtak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ennyiért van itthon is :)

-- Bikemarket.hu -- Suntour Durolux RCA 20QLC

wins

wins

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

tad helyett inkább választanám a faszább csillapítást. próbáld ki jól, aztán ha beválik veszek én is egyet: )

szerk: hülyeségeket írok, cserébe viszont az rca-t lehet 180on is használni.

SR Suntour Federgabel SF10 Durolux RCA 20 QLC 1.1/8 Zoll 160 mm weiss-2225651476
itt sem annyira drága.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ugyanaz a csilli, csak az RCA-ban allithato. azok a CRC-s duroluxok szerintem tolunk vannak, majd megnezem mit vettek es mikor.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

lehet is ezeket valahol kapni?
itthon úgy látom, hogy van az RCA 1-1/8, meg RCA 1.5
CRC-n meg többi nagy külföldi webshopban meg csak 2010-est látok. vagy nincs odaírva hogy melyik évjárat. kívülrõl kb. csak annyit látok, hogy a 2011-esnek piros elox a csilli kupakja, míg a 2010esnek szürke. vagy ez nem jelent semmit?
Suntour Durolux TAD 120-160mm Federgabel weiss 2011 | eBay
ezt 11esnek írják de nem piros a kupakja.
vagy a 10-11 az mindkettõ jó már és a korábbiak a felkoppanósok?

többkérdésem nincs :)
tad 120-160at kipróbálnám a bicómban...

tad helyett inkább választanám a faszább csillapítást. próbáld ki jól, aztán ha beválik veszek én is egyet: )

szerk: hülyeségeket írok, cserébe viszont az rca-t lehet 180on is használni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

idei duroluxot mar szabad venni. a tavalyiaknak volt kicsit elszabva a csillapitas. bar sala szerintem meg tudna varazsolni azt is. konnyen beult, es total linearis volt, egyaltalan nem kemenyedett fel a vegere. 20mm QLOC tengely nagyon zsir. van 120-160 es 140-180as verzio is.

lehet is ezeket valahol kapni?
itthon úgy látom, hogy van az RCA 1-1/8, meg RCA 1.5
CRC-n meg többi nagy külföldi webshopban meg csak 2010-est látok. vagy nincs odaírva hogy melyik évjárat. kívülrõl kb. csak annyit látok, hogy a 2011-esnek piros elox a csilli kupakja, míg a 2010esnek szürke. vagy ez nem jelent semmit?
Suntour Durolux TAD 120-160mm Federgabel weiss 2011 | eBay
ezt 11esnek írják de nem piros a kupakja.
vagy a 10-11 az mindkettõ jó már és a korábbiak a felkoppanósok?

többkérdésem nincs :)
tad 120-160at kipróbálnám a bicómban...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
lyriknél az elsõ sorozatnál a 2step-nél volt gond úgy tudom.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

eccer vmeik topikban (nem találom a post az a baj) (tán speci vagy fox) asszem vmeik debreceni kolléga írt vmi megavalanchról meg rs szervízsátorról, meg sorban álló lirik tulajokról. én mondjuk azelõtt se akartam liriket, de utána se :)

és milyen jellegû problémák voltak vele?

én úgy tudom, h a levegõs verzióval voltak a gondok, ezért (is) akarok rugósat.

fox jött még szóba nálam, de a környezetemben akinek van mind nagyon hamar ment gallyra a szimering, de több esetben a csúszó persely is...

viszont szívesen olvasnék érveket, ellenérveket lyrik kontra 36van ügyben..

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
sziasztok,
ha egy csövet meg lehet húzni (körkeresztmetszetû csövet esztergálni) úgy, hogy a belsõ átmérõje változik, akkor úgy is meg lehet húzni / esztergálni, hogy a külsõ (is) változzon. akár úgy, hogy a felsõ részén vastagabb a fala (túl vastag) és a belsõ keresztmetszete állandó, akár úgy, hogy állandó a falvastagság és alul egyszerûen megszûkül.
de csak ötlet...
üdv, tg