Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ezeket az adatokat mind nagyon pontosan meg fogod találni a sram.com  vagy a Goggle segítségével.

Mikor nekünk kellett percek alatt meglettek az adatok.

Érdemes kikeresni, mert ha hülyeséget mond itt valaki - lehet hogy tök jóindulattal - akkor meg túl kevés olaj lesz a villádban.

Pl havernak is, nekem is Reba telónk volt csak 2-3 év különbséggel. Az övébe sokkal több olaj kellett a lábba mint az enyémbe. Pedig azt gondolnám, mindbe ugyanannyi kell.

• Roberth kedveli ezt
Marci

Roberth

Roberth

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!

Van egy Rock Shox 327-es Recon-om,nem rég vettem,olajat szeretnék benne cserélni,a szimeringek már meg vannak,az olaj mennyiség + sűrűség érdekelne,hogy milyet vegyek bele!Az teló évjáratát nem tudom,felül csak a levegő szelep van,+ a láb alján állítható,más állíthatóság nincs rajta! 32-es a becsúszók mérete! Köszönöm szépen ! Üdv

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Suntour XCR-t nézegetem,ez is rosszul mozog?Használtból melyikre gondolsz,kb 30e a keret rá.

+1 apróhirdető

egy régi, de jó állapotú Rock Shox Reba vagy hasonló néha fel-felbukkan 25-30-ért is akár. Majd' 1 kilóval könnyebbek annál a Suntournál és nagyon szépen mozognak, sőt, tartósak!

Youtube-on vannak videók, ahol megnézheted, hogy kell ellenőrizni, mennyire kotyog egy villa. Elég azt megnézni - bár én akár bele is néznék, hogy a porlehúzók alatt nincsen-e a beszúszókról levásva az anodizálás. Könnyű a lábat lehúzni ehhez, szintén sok videó van a neten róla.

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 hozzászólás

Suntour XCR-t nézegetem,ez is rosszul mozog?Használtból melyikre gondolsz,kb 30e a keret rá.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

26-os V-fékes telót tudnátok ajánlani,városi használatra?

ha újat szeretnél akkor kb bírsz válogatni valami alsó kategóriás suntourt. szarul mozog, de legalább kő nehéz. és  jó hamar kotyogni fog. ha valami nívósabb darab akkor apróból használt.

Bikertigger módosította - 2018. március 03. - 19:29

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

retrofan

retrofan

fórumtag

• fórumtag
  • 165 hozzászólás

Sziasztok!

26-os V-fékes telót tudnátok ajánlani,városi használatra?

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Sziasztok!

Teleszkóphoz milyen zsírok a legmegfelelőbbek (szilikon tartalmúak)?

Nézegettem a hazai webshopokat, Manitou prep zsír a leggyakoribb, amit kifejezetten erre ajánlanak.

Más, kevésbé "márkás" zsír ami szintén jó teleszkóphoz? Mit ajánlotok, ki mit használ?

A teleszkópon spórolni nem szeretnék, csak nincs tapasztalatom a teleszkóphoz való zsírok között.

Köszi.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
Jól látom, hogy acélrugós kivitelben már csak a belépő/alsó kategoriában lehet kapni telót? 120-150 mm között valami jófajta útállítós megoldás, mint az RS régi u-turn cucca, nincs már?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Némi közepes műszaki érzékem van, és ehhez nagy lelkesedés. :) Mindig szervízbe járok, viszont szívesen tanulnék új dolgokat másoktól, akik jobban értenek hozzá. Ha valaki érzi a lendületet szóljon, komoly alkoholos italokkal tudom megháláni :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Szvsz a legfontosabb, hogy ertsd mi hogy mukodik, melyik alkatresznek mi a szerepe, ugy konnyen erthetove valik, hogy mi miert tortenik a videoban. Ha ez nem tiszta, inkabb ne allj neki, mert kart teszel benne.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Hát nem tudom, szerintem te ne akarj otthon szerelni. Ez elvár némi műszaki érzéket. Ez vagy van vagy nincs valakiben.

Vidd inkább szervizbe és kész !

De ha az orrod előtt csinálom, kb 100%-ig tök ugyan azt fogod látni, mint a videókon. És ott még magyaráznak is végig. Nézz meg többet ! Van hosszabb, van rövidebb, tömör. Egyszer csak kikristályosodik benned, mi is a folyamat.

De ha nincs bátorságod, inkább hagyjad. Irány a szerviz.

Marci

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Le kéne venned a lábakat, kitisztítani őket, bekenni normálisan a prlehúzó szivacsot és újra olajat a lábba. Ez nem egy rémes nagy műtét, a Youtube-on rakás videó van fent, nézz meg 2-3 -at és simán megcsinálod fél óra alatt. Sokkal szebben fog megindulni a villád. Ezért is érzed most keménynek + persze a nyomással is kell játszadozni.

Egy flakon olajat veszel (100 évre elég) , egy féktisztító sprayt és egy fecskendőt, törlőrongyok, telópumpa. Kb más nem is nagyon kell.

Köszi a válazokat.

Nézegettem videokat, nem tűnik bonyolultnak, de ez ismeretlen terep nekem így nem vállalnám be egymagam.

Viszont szívesen megtanulnám valakitől, hogy hogyan lehet villákat így szervizelni. :)

Ismertek valakit akit meglehetne kérni ilyesmire?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

Van egy gyári új RS Reba RL villám.

Ha beállítom rendesen a testsúlyomhoz a villát (77kg = 110PSI) nagyon keményen viselkedik a villa.

Ha 70-80PSI-re állítom akkor már mozog nagyjából rendesen, ami gyári ajánlás szerint 60kg körüli bringáshoz való.

Ennek mi lehet az oka?

A villa egyébként nem mozog túl szépen, ennek lehet az oka, hogy gyárilag nincsen rendesen tele kenőanyaggal?

Mit érdemes ebben a helyzet csinálni?

Le kéne venned a lábakat, kitisztítani őket, bekenni normálisan a prlehúzó szivacsot és újra olajat a lábba. Ez nem egy rémes nagy műtét, a Youtube-on rakás videó van fent, nézz meg 2-3 -at és simán megcsinálod fél óra alatt. Sokkal szebben fog megindulni a villád. Ezért is érzed most keménynek + persze a nyomással is kell játszadozni.

Egy flakon olajat veszel (100 évre elég) , egy féktisztító sprayt és egy fecskendőt, törlőrongyok, telópumpa. Kb más nem is nagyon kell.

• Alex007 kedveli ezt
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ha beállítom rendesen a testsúlyomhoz a villát (77kg = 110PSI) nagyon keményen viselkedik a villa.

Ha 70-80PSI-re állítom akkor már mozog nagyjából rendesen, ami gyári ajánlás szerint 60kg körüli bringáshoz való.

Ennek mi lehet az oka?

A villa egyébként nem mozog túl szépen, ennek lehet az oka, hogy gyárilag nincsen rendesen tele kenőanyaggal?

nem jó a gyári ajánlás. én szoktam a 90pár kilóhoz 85 90 re fújni.

egy 0revizió egyébként nem árt nekik.

• Alex007 kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás

Ennek mi lehet az oka?

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

Köszi, a recon 15-ös, a manitou 9.

1, mind2 azonos tengely ?

recon gold szépen mozog, 32-es bevsúszokkal valószínűleg merevebb mint az indiános.

de mozgásra dicsérik amúgy azt is, viszont azt nem próbáltam.

ha eltérőek én a 15ös tengelyűt venném.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Két bringát néztem az egyik Manitou M30 a másik RockShox Recon Gold RL telóval szerelt (100 mm mindkettő). A villán kívül a többi alkatrészt meg tudom ítélni, de erről fogalmam sincs.  Melyik a jobb szerintetek?

Köszönöm a segítséget!

1, mind2 azonos tengely ?

recon gold szépen mozog, 32-es bevsúszokkal valószínűleg merevebb mint az indiános.

de mozgásra dicsérik amúgy azt is, viszont azt nem próbáltam.

ha eltérőek én a 15ös tengelyűt venném.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás

Sziasztok!

Két bringát néztem az egyik Manitou M30 a másik RockShox Recon Gold RL telóval szerelt (100 mm mindkettő). A villán kívül a többi alkatrészt meg tudom ítélni, de erről fogalmam sincs.  Melyik a jobb szerintetek?

Köszönöm a segítséget!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szintén, nagyon köszi a megosztást!

Tegnap kicsit, ma jobban megküldtem, jártam vele mindenféle terepen, még rendes DH-n is. Szépen mozog, de a mozgása kicsit darabosabb, mint mondjuk a régi nyílt olajfürdős Fox villáké vagy egy RS. A netes cikkekben több helyen olvastam, az újabb, 2016 és utána piacra került modellek SKF gyártmányú porlehúzó gyűrűi fele akkora súrlódásúak, mint a régiek - és ez még a régi. Lehet, hogy csak ezen múlik, nem tudom. Vagy azon, hogy még új, be kell, hogy kopjon talán. Elvileg a "belbecs" ugyanaz ebben a 2015-ös OL-ben, mint a 2016-os és 2017-es OL modellekben.

A DH-nál feltűnt kicsit tapadósabb, darabosabb mozgás ellenére mászásnál a többi villámhoz képest mégis valahogy jobban pogózik, így nekem hiányzik a lockout kar. De lehet, nem mindenkit zavar ez annyira, meg lehet lenni nélküle.

Egy apró negatívumot vettem még észre: a jobb oldalon a porlehúzó szimmeringen át kijött egy kis finom olajréteg a becsúszóra. Ezt mondjuk nem jó látni... Legrosszabb esetben, ha marad ez a tünet, elküldöm a Doctorbike-hoz és egyúttal cseréltetem a porlehúzót az új SKF-re.

A bringa irányíthatóságán ellenben lehidaltam. Ebben ez a villa nagyon pöpec! Valószínűleg a merevsége jobb, mint a Fox Terralogic villámé, amit kicseréltem most erre. Egyik napról a másikra tűnt fel, mikor szerdán még a Fox, csütörtökön a DT volt a bicajban, hogy valahogy ez nagyon oda kanyarodik, ahová én szeretném. Ilyesmi eddig még sosem tűnt fel nekem két "rugós" villa köztött. Kicsit olyan, mint aszfalton a merev villa, nincs nyeklés-nyaklás, kolbászolás, csak épp mindez terepen, szóval az irányíthatóság a DT villával példás!

nekem az idevel volt dolgom amivel a SUP-okat szerelik, az etalon, kb mint a foxok 2006-7 ig,

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szintén, nagyon köszi a megosztást!

Tegnap kicsit, ma jobban megküldtem, jártam vele mindenféle terepen, még rendes DH-n is. Szépen mozog, de a mozgása kicsit darabosabb, mint mondjuk a régi nyílt olajfürdős Fox villáké vagy egy RS. A netes cikkekben több helyen olvastam, az újabb, 2016 és utána piacra került modellek SKF gyártmányú porlehúzó gyűrűi fele akkora súrlódásúak, mint a régiek - és ez még a régi. Lehet, hogy csak ezen múlik, nem tudom. Vagy azon, hogy még új, be kell, hogy kopjon talán. Elvileg a "belbecs" ugyanaz ebben a 2015-ös OL-ben, mint a 2016-os és 2017-es OL modellekben.

A DH-nál feltűnt kicsit tapadósabb, darabosabb mozgás ellenére mászásnál a többi villámhoz képest mégis valahogy jobban pogózik, így nekem hiányzik a lockout kar. De lehet, nem mindenkit zavar ez annyira, meg lehet lenni nélküle.

Egy apró negatívumot vettem még észre: a jobb oldalon a porlehúzó szimmeringen át kijött egy kis finom olajréteg a becsúszóra. Ezt mondjuk nem jó látni... Legrosszabb esetben, ha marad ez a tünet, elküldöm a Doctorbike-hoz és egyúttal cseréltetem a porlehúzót az új SKF-re.

A bringa irányíthatóságán ellenben lehidaltam. Ebben ez a villa nagyon pöpec! Valószínűleg a merevsége jobb, mint a Fox Terralogic villámé, amit kicseréltem most erre. Egyik napról a másikra tűnt fel, mikor szerdán még a Fox, csütörtökön a DT volt a bicajban, hogy valahogy ez nagyon oda kanyarodik, ahová én szeretném. Ilyesmi eddig még sosem tűnt fel nekem két "rugós" villa köztött. Kicsit olyan, mint aszfalton a merev villa, nincs nyeklés-nyaklás, kolbászolás, csak épp mindez terepen, szóval az irányíthatóság a DT villával példás!