Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

most hogy így gondolkozok rajta, sl volt az elsõ rebám, azon anno tényleg nem volt tekerõ, hanem egy kis dugó alatt volt az imbusz kulcs nyílása, ahol lehetett tekergetni.

igen, szerintem is így van. köszi!

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Sziasztok!
Van egy rs torám, a láb eltört, avi hegesztéssel javítható?
jsj

Maga lenni kicsit mázlista. Két hete vettem egy Recont alkatrésznek , a láb eladó. Természetesen patika állapot, és fehér. Keress priv. ha érdekel.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
most hogy így gondolkozok rajta, sl volt az elsõ rebám, azon anno tényleg nem volt tekerõ, hanem egy kis dugó alatt volt az imbusz kulcs nyílása, ahol lehetett tekergetni.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
de sztem az sl-nek nem lehet tekergetni a gate -et kivûlrõl, azért nem látsz rajta olyat
jól emléxem ott csak kupak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

igen, elofordulhat, altalaban gyarilag keves. a nyuszi-teknos tekero az a visszaut csillapitas [rebound]

a gate az olyan hogy ra van irva hogy... gate. ;)

mentségemre legyen mondva nincs itt a bringa ezért nem látom a gate feiratot :) de ahogy a képet nézem, nem nagyon rémlik, hogy lenne rajta ilyesmi, de majd jövõ héten megnézem, akkor jutok a bicajom közelébe.

köszi!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nem a csillapító oldalon?

Elmondta részletesen, hol mit látott és csinált meg, de sajnos már nem emlékezem. :-( Ha rég volt már olajcseréd, szerintem vidd el hozzá.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Hasonlóm volt pár hónapja (levegõs RS), Sala mester orvosolta a problémát. Az olaj volt kevés a lábakban.

Nem a csillapító oldalon?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

RS recon villám van. Az út legelején, kb. 2-3 mm-t mintha "üresben" menne a villa, utána egy enyhe zökkenés érezhetõ. Ettõl eltekintve tökéletes, szépen mozog, a lock is mûködik. Teendõ?

Hasonlóm volt pár hónapja (levegõs RS), Sala mester orvosolta a problémát. Az olaj volt kevés a lábakban.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
RS recon villám van. Az út legelején, kb. 2-3 mm-t mintha "üresben" menne a villa, utána egy enyhe zökkenés érezhetõ. Ettõl eltekintve tökéletes, szépen mozog, a lock is mûködik. Teendõ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

õõõ, melyik az a gate-tekerõ? alul a teknõs-nyuszi piros tekerentyû? :)

egyébként eléggé új a villa, max két hetes. elõfordulhat, hogy mégis kevés benne az olaj?

igen, elofordulhat, altalaban gyarilag keves. a nyuszi-teknos tekero az a visszaut csillapitas [rebound]

a gate az olyan hogy ra van irva hogy... gate. ;)

Feltöltött kép

Sziasztok!
jsj

nem. magneziumbol van
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

james st james

james st james

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
jsj

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

vagy egyszerûen kevés benne az olaj

Gate tekerõt nem érdemes fullra betekerni, nem tesz jót a villának ;)

õõõ, melyik az a gate-tekerõ? alul a teknõs-nyuszi piros tekerentyû? :)

egyébként eléggé új a villa, max két hetes. elõfordulhat, hogy mégis kevés benne az olaj?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
vagy egyszerûen kevés benne az olaj

Gate tekerõt nem érdemes fullra betekerni, nem tesz jót a villának ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
a gate tekerõt eltekered a + irányba maximumig. kb így ennyi, asszem.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
viszont a rock shoxnál erre még nem kaptam választ, hátha itt tudja valaki. ezt kérdeztem:

"reba sl dual air telónál meg lehet oldani valahogy, hogy merevebb legyen lockolt állapotban? túl sokat rugózik még lezárva is, nehéz vele mászni... "

köszi elõre is

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

sziasztok!

sokszor látom, hoy írjátok, hog egyes tárcsafékek "csavarják a telót" ez mit jelent pontosan és mibõl lehet észrevenni?

már értem miért nem válaszol senki :) elnézést, alap & hülye kérdés volt.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok!

sokszor látom, hoy írjátok, hog egyes tárcsafékek "csavarják a telót" ez mit jelent pontosan és mibõl lehet észrevenni?

tmilan

tmilan

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

Apróban keress bicóból bontott új Recon SL-t 40.000-45.000 között szokott lenni.

Köszönöm!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!

Kerékpár építésbe kezdtem és teló ügyben kérném a segítségeteket. Olyan 40-50 e Ft között szánnék rá (úgyis 60e körül lesz). 90 kg vagyok, aszfaltra és terepre is egyaránt használnám (50-50%-ban). Rock Shox Tora SL és a Suntour Epicon között vacilálgatok, de szívesen fogadok más észrevételeket is. Hidraulikus tárcsafékkel használnám és egy Merida Matts Lite 3000 D vázba lenne beépítve. Válaszotokat elõre is köszönöm!

Apróban keress bicóból bontott új Recon SL-t 40.000-45.000 között szokott lenni.

tmilan

tmilan

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Kerékpár építésbe kezdtem és teló ügyben kérném a segítségeteket. Olyan 40-50 e Ft között szánnék rá (úgyis 60e körül lesz). 90 kg vagyok, aszfaltra és terepre is egyaránt használnám (50-50%-ban). Rock Shox Tora SL és a Suntour Epicon között vacilálgatok, de szívesen fogadok más észrevételeket is. Hidraulikus tárcsafékkel használnám és egy Merida Matts Lite 3000 D vázba lenne beépítve. Válaszotokat elõre is köszönöm!