Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egy 20 eves acelfelnis mtb-re en nem koltenek egy fillert se. ha az ertekenek megfelelo villat veszel bele azzal nem leszel elorebb, mivel egy parezer forintos "telonak latszo targy" csak rontani fog a bringa teljesitmenyen, javitani nem. Plusz gondolom 1" a vaz fejcsove, szoval nem is lesz tul nagy valasztek. ha megis talalnal valamit ami jo az nem lesz olcso, de akkor meg el kell gondolkodni hogy megeri-e a bringad ertekenek a tobbszoroset elkolteni 1db alkatreszre. [nem]

meg hogy az egyensuly megmaradjon, akkor mar cserelj kereket, feket, hajtast, valtast is... amit mire osszeadsz ott vagy hogy sokkal jobban megeri venni egy komplett uj bringat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pulsartomi

pulsartomi

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hellosztok!

Abban kérném a segítségeteket hogy szeretném kicserélni a régi mtb fix villáját teleszkóposra.A boltos srác azt mondta hogy esélytelen, tök más a geometria, magasabb lesz az eleje tõle.A kérdésem ha az ember nem maximalista (azaz nem egy komplett telós bringához hasonlítja) akkor létezik-e megfelelõ teleszkópos villa?
A csapágyak, csõ méretek vajon kompatibilisek?Ez egy régi, majdnem 20 évvel ezelõtt vásárolt mtb, akkoriban nem volt nagy választék (acélfelnis)
köszi a segítséget elõre is :)

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Értem.Bár azt mondjuk meg tudom állítani a Rebound szeleppel.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 posts

Érzékenyebb lesz a mozgása.

Kiegészíteném azzal, hogy a csillapításra viszont érzéketlenebb lesz.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Köszi Venember!
Látom nagyváradi vagy.Nem rég kellett terveztem oda egy biogázüzemet. :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Hello!

Lenne egy kérdésem. :) Van egy RS Sektor 110/150 U-turn villám.Még nem volt benne olaj cserélve és most esedékes lenne már.A honlapon 15W-s olaj van elõírva,így gondolom az is van benne.Miben befolyásolja a teleszkóp mozgását-érzékenységét ha egy kicsit hígabb 10W-s olajat teszek bele?Elõre is köszi a segítséget!

Sala,mi történt a honlapoddal?A minap próbáltam rá felmenni,de nem tudtam. :(

Érzékenyebb lesz a mozgása.

epi85

epi85

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Hello!

Lenne egy kérdésem. :) Van egy RS Sektor 110/150 U-turn villám.Még nem volt benne olaj cserélve és most esedékes lenne már.A honlapon 15W-s olaj van elõírva,így gondolom az is van benne.Miben befolyásolja a teleszkóp mozgását-érzékenységét ha egy kicsit hígabb 10W-s olajat teszek bele?Elõre is köszi a segítséget!

Sala,mi történt a honlapoddal?A minap próbáltam rá felmenni,de nem tudtam. :(

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
milyen villa? ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Betgo

Betgo

újonc

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok!

Tudtok Bp-en vmi megbízható, jó bringaboltot ajánlani teló szervizhez?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

Látom neked is sok szabadidõd van ;) Használsz hengert a rugózásban, vagy csak simán a dugattyú a becsuszóba megy bele? Használt volt a villa a beavatkozás elõtt?

elmondom miért, segitek, mert én is szoptam a Travis-emmel.

Szóval ha már volt használva, akkor a rugó a belsõ falat koptatja, nincs az az O gyûrû amivel hibamentesen le tudod tömíteni. Travisnél és általában a duplavállasoknál simán átcseréled a két becsuzsót és kész. Szimplavállasnál is csináltam már, szegény foxba a terralogic a bal szárba került :D

sok szerencsét ;)

Sajnos használt, írtam is, hogy bár szemmel láthatólag nem karcos, de azért valószínûleg ott vannak azok.. és azokon már biztos átmegy a levegõ meg az olaj. Henger nincs, simán a becsúszóba megy, mert gõzöm sem volt hogyan sikerül, csak kísérletezni akartam, szóval a célom az volt, hogy minél olcsóbb legyen:D Néhány esztergált alkatrész, egy x-gyûrû, új negatív rugó.. lényegében ennyi. Az a baj, hogy egy gold labelnél elég macerás megcserélni a két oldalt:(
Egyébként köszönöm szépen a segítséget:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

bizonyos idokozonkent ellenorizd a nyomast (ha minden ok, akkor eleg parhavonta), a teloban meg evente illik cserelni az olajat.

hidegben ennyire gaz egyes telok mukodese? a foxoknal en nem nagyon vettem eszre valtozast a mukodesben - annyit csinaltam mindig, hogy a nyomast a homersekletnek megfeleloen allitottam be, meg egyszer beallitottam teli viszonyokhoz a csillapitast.

Rugó-elasztomeres és zsírkenésû villák tudnak igen csúnyán beállni hidegben. Annakidején az RST-m mozgása a nyári 7-8cm-rõl 2-3-ra csökkent. Olajos-zsírral kicsit lehet rajta segíteni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Hali!

Levegõs villával rendelkezõ emberekhez szólna ez a kérdésem. Szóval, tegyük fel, hogy nincs semmi baja, jók a tömítések, és arra lennék kíváncsi, hogy a levegõs villák (most igazából tökmindegy milyen) eresztenek-e valamennyi levegõt, illetve olajat a használat során? Szóval van, hogy néha után kell fújni, vagy az olajat után kell tölteni? Mennyi idõ ez kb, kinek mi a tapasztalata? Azért kérdezem, mert jelenleg egy saját készítésû levegõs rugózásom van, illetve még finomítgatom, és érdekel, hogy egy gyári rugózás hogyan viselkedik ilyen szempontból.
Köszi szépen!

Látom neked is sok szabadidõd van ;) Használsz hengert a rugózásban, vagy csak simán a dugattyú a becsuszóba megy bele? Használt volt a villa a beavatkozás elõtt?

elmondom miért, segitek, mert én is szoptam a Travis-emmel.

Szóval ha már volt használva, akkor a rugó a belsõ falat koptatja, nincs az az O gyûrû amivel hibamentesen le tudod tömíteni. Travisnél és általában a duplavállasoknál simán átcseréled a két becsuzsót és kész. Szimplavállasnál is csináltam már, szegény foxba a terralogic a bal szárba került :D

sok szerencsét ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
arn. a Dart az nem Fox. :) Ott bukik el, hogy a belseje mûanyag.
Minõségibb olajos kenésû villák esetén nem vettem még észre számottevõen rosszabb mozgást. Persze kicsit összeesik hidegebb idõben, de nem mozog rosszabbul. A dart - rugós - az simán botra beáll.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

köszi a gyors választ, hát most úgy veszem észre, hogy mintha icipicit eresztett volna egy hét alatt, bár tegyük hozzá hogy nagyon keményre lett fújva pont a teszt miatt.. egy gold labelrõl van szó egyébként. Jó lenne ha ezen még tudnék javítani mert egyébként nagyon bevált:)

bizonyos idokozonkent ellenorizd a nyomast (ha minden ok, akkor eleg parhavonta), a teloban meg evente illik cserelni az olajat.

Nekem 94 kg alatt egy szezont símán kibírt játszós gépben. És kb ennél a súlynál van már normális mozgása. De -5 fok alatt kb bot.
(nálam nagy szó, nem akarom magam Dante mesterhez hasonlítani, de elég hamar kinyírok mindent.)

hidegben ennyire gaz egyes telok mukodese? a foxoknal en nem nagyon vettem eszre valtozast a mukodesben - annyit csinaltam mindig, hogy a nyomast a homersekletnek megfeleloen allitottam be, meg egyszer beallitottam teli viszonyokhoz a csillapitast.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Speciel Rékám 55kg-ja alatt 2-3cm-t mozgott maximum.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
igen

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Igen, inkább 70kg alatt nem ajánlott.

mert akkor nem mozog rendesen? csak hogy tanuljak :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Nekem 94 kg alatt egy szezont símán kibírt játszós gépben. És kb ennél a súlynál van már normális mozgása. De -5 fok alatt kb bot.
(nálam nagy szó, nem akarom magam Dante mesterhez hasonlítani, de elég hamar kinyírok mindent.)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igen, inkább 70kg alatt nem ajánlott.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Szervusztok!
Egy kérdésem lenne.Olvastam itt hozzászólást a megfelelõ teleszkóp utakról,hogy mibe mekkora.Egy 51cm-es vázban van nekem egy sountur xcr mely 80-at mozog.Ezzel adják gyárilag a bringát(merev ktm).Ezzel a telóval "verseny" geometriája van a váznak(sajna kép nincs).Leszeretném cserélni egy 100-at mozgó dart 2-re(a 80-at keveslem,már csak a sújom miatt is-95kiló).A kérdésem az lenne,hogy elrontanám-e a fasza geometriáját a bringának?
A segítséget elõre is köszönöm!

95kg-ra jó lesz a Dart2?