Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2011. November 30. - 13:26
ehhez a giant 29erhez epp passzolna.
Posted 2011. November 30. - 13:22
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. November 30. - 11:48
rlc-nél csak feleslegesnek tartom a plusz 2 funkciót, (low speed compression ahogy Tam írja, plusz állítható a lock kioldási küszöb, mint rs-nél a gate kb)
én meg a reba vs foxban természetesen a foxit venném.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. November 30. - 11:35
Posted 2011. November 30. - 11:01
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2011. November 30. - 09:22
RL és RLC között nagyon érezhetõ egyébként a különbség használat közben?
Posted 2011. November 29. - 22:35
Igazából az imbuszos fejû csavart kitekertem, hátha azzal van a baj. Nem láttam rajta semmit, az alátét és a tömítés egybe van építve a csavarral, szóval ott sztem nem nagyon ereszthet.
Ha az állító mûanyagot kiveszem akkor is csöpög belõle, szóval elképzelhetõ, hogy magán a lyukon át csöpög :S
Ha a csavarból csöpög, az is javítható. Egy tíz forintos "O"gyûrût kell cserélni a csillapításban. Egyszerû, mint a facsipesz, de ha nem vagy mûszaki beállítottságú, akkor inkább kérj meg vkit, vagy bringabolt.
Másik alternatíva: Beállítod a csillapítást, hogy jó legyen, lyukas csavar ki, tömör csavar be.
(A csillapítás nem két állású. A teknõs, meg a nyúl csak a végállást jelenti. A kettõ között van némi átmenet.)
Durung forever!
Posted 2011. November 29. - 21:03
Tökéletes az elgondolásod, a probléma abból adódik hogy a gyártó acél anyában gondolkodik + arra is gondol hogy könnyebben feltedd a crovát a csavarra ezért le kerekiti az elejét. Nem gondol viszont a hülye bringásokra akik az átlag felhasználók 0.00001% és arra sem hogy ezek az elvetemült egyedek lapos alumínium anyákat akarnak kiengedni, meghúzni.Lehet, hogy a szerszámos topikba jobban illene, de mégis ide tartozik. Tudtok konkrét olyan csõkulcs márkát/típust, ami nem nyalja el a villák alu csavarrészeit, például 24mm-est? Vagy bármelyik jó, csak le kell köszörültetni síkra az alsó részét?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. November 29. - 19:15
Lehet, hogy a szerszámos topikba jobban illene, de mégis ide tartozik. Tudtok konkrét olyan csõkulcs márkát/típust, ami nem nyalja el a villák alu csavarrészeit, például 24mm-est? Vagy bármelyik jó, csak le kell köszörültetni síkra az alsó részét?
Nekem sima Merox van, és stabil, nem nyal el semmit.
Posted 2011. November 28. - 23:31
Posted 2011. November 28. - 23:26
Posted 2011. November 28. - 23:25
Ha az állító mûanyagot kiveszem akkor is csöpög belõle, szóval elképzelhetõ, hogy magán a lyukon át csöpög :S
Posted 2011. November 28. - 22:43
Posted 2011. November 28. - 21:34
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a torából alul a rebound állító csavarnál csöpög az olaj. 2 állása van ugye: a "nyúl" és a "teknõs". Eleinte nyúl állásban használtam, nem is volt problémám vele, de amint eltekertem eresztette is az olajat. Eddig csak csöpögött, de húztam az imbuszon, hátha az a baja, hogy kilazult. Na azóta hiába is állítgatom, szinte már folyik belõle az olaj.
Láttam az ebike-on hozzá komplett csillapítás alkatrészt 7ezer ft-ért, de most nem igazán számoltam ezzel a kiadással. Esetleg, ha van valami ötletetek azt nagyon nagy örömmel fogadnám.
Köszönettel,
Tamás
Szia.
Amire elsõnek gondolok az az, hogy valami hiba van az alátéttel.
A reboundos szár csavarja alatt van egy speciális alátét(a könyvecske crush washernek nevezi)
, na ha az rosszul van benne, akkor attól is ereszthet.
Másik dolog, hogy ha magán a lyukon át ereszt, ahova az állító kupak imbuszos szárát be kell dugni, na az már durvább.
Akkor szét kell szedni, és a visszaútcsillapítás egységet meg kell vizsgálni, biztos kicsúszott belõle valami, vagy nemtom.
Azért szerintem vidd el szerelõhöz, ha elsõre nem boldogulsz vele, és ne gányolj
Posted 2011. November 28. - 21:08
Az lenne a problémám, hogy a torából alul a rebound állító csavarnál csöpög az olaj. 2 állása van ugye: a "nyúl" és a "teknõs". Eleinte nyúl állásban használtam, nem is volt problémám vele, de amint eltekertem eresztette is az olajat. Eddig csak csöpögött, de húztam az imbuszon, hátha az a baja, hogy kilazult. Na azóta hiába is állítgatom, szinte már folyik belõle az olaj.
Láttam az ebike-on hozzá komplett csillapítás alkatrészt 7ezer ft-ért, de most nem igazán számoltam ezzel a kiadással. Esetleg, ha van valami ötletetek azt nagyon nagy örömmel fogadnám.
Köszönettel,
Tamás
Posted 2011. November 28. - 18:29
Aki úgy gondolja, hogy a Foxok milyen merevek az nézze meg azt a vidit.
Fox Talas Vs Rock Shox Reba Fork 29er StiffnessTest - YouTube
mekkora rugoutas villakat neztek? erdemesebb lenne tenyleg laborban, mert a video alapjan is volt, hogy teljesen mashogy ult be a ket villa. vagy nem fekeztek hasonloan, vagy mashogy volt beallitva. a fox mindenesetre ideoda rezeg.
a leggatyabb villam nekem is a fox 130rl volt thrubolttal. a mostani 100as f29 qr15tel sokkal merevebb (illetve az egesz giant frontend az). viszont meg nem volt olyan uj rs villam (igaz csak ketto volt), amibol nem kezdett el rovid idon belul folyni az olaj
ennel szerintem meg az is egzaktabb, ha leblokkolom az elsot, es elorehatra mozgatom a kormanynal. ott is latszik, ha hajladozik.
Posted 2011. November 28. - 17:58
Nem rossz annak a rebának picit a szimmeringje?
Más:
Mi a véleményetek arról, hogy 100as út helyett mondjuk 130on használjam 3 centi saggal?
Mármint így sokkal-sokkal finomabb a mozgás, de nem teszi tönkre a villát az állandó nagy mértékû sag?
130-at mozgó telónál az teljesen normális.
váz mit szól hozzá az más kérdés.
Posted 2011. November 28. - 17:54
Más:
Mi a véleményetek arról, hogy 100as út helyett mondjuk 130on használjam 3 centi saggal?
Mármint így sokkal-sokkal finomabb a mozgás, de nem teszi tönkre a villát az állandó nagy mértékû sag?
Posted 2011. November 27. - 15:33
Posted 2011. November 27. - 15:09
tesztben mérve a 29-esból (pont mos van a fritz szennylapban) valóban merevebb a rs. lehet nem véletlen lett 34-es róka.
26-osban viszont a qr15-ös talas messze veri a 20-as maxle-s revelationt.