Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
amikor vettem a bringat, epp feltett vki egy cartridget az ebayre (2010es verzio), en meg kb 1 euroval maradtam le rola, 100 euro kornyeken ment el... nagy hiba volt :( szvsz ilyet 1000 evben egyszer raknak fel. amugy vmi 400-500 euro.

ehhez a giant 29erhez epp passzolna.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en probaltam terralogic villat. perverz egy dolog...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ha jól emléxem én a talas vs flot-ra szoktam a szebb mozgást

rlc-nél csak feleslegesnek tartom a plusz 2 funkciót, (low speed compression ahogy Tam írja, plusz állítható a lock kioldási küszöb, mint rs-nél a gate kb)

én meg a reba vs foxban természetesen a foxit venném. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tigger mindig azt irja, hogy az rl szebben mozog - majd biztos leirja, hogy mi a tapasztalata vele :) nekem nem kell mas csak csillapitas, meg lock. ill egy terralogicot kiprobalnek azert a ht bringan.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
RL es RLC kozott kompresszio allito tekero a kulonbseg. amit a bringasok 90%-a kb sose hasznal. ha te beletartoznal abba a 10%-ba aki igen, akkor nem kerdezned, ergo boven jo lesz az RL.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
2010-es Fox f29 RL80 vagy 2007-es Reba ($125 különbség)?
RL és RLC között nagyon érezhetõ egyébként a különbség használat közben?

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

Igazából az imbuszos fejû csavart kitekertem, hátha azzal van a baj. Nem láttam rajta semmit, az alátét és a tömítés egybe van építve a csavarral, szóval ott sztem nem nagyon ereszthet.
Ha az állító mûanyagot kiveszem akkor is csöpög belõle, szóval elképzelhetõ, hogy magán a lyukon át csöpög :S

Ha a csavarból csöpög, az is javítható. Egy tíz forintos "O"gyûrût kell cserélni a csillapításban. Egyszerû, mint a facsipesz, de ha nem vagy mûszaki beállítottságú, akkor inkább kérj meg vkit, vagy bringabolt.
Másik alternatíva: Beállítod a csillapítást, hogy jó legyen, lyukas csavar ki, tömör csavar be.
(A csillapítás nem két állású. A teknõs, meg a nyúl csak a végállást jelenti. A kettõ között van némi átmenet.)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Lehet, hogy a szerszámos topikba jobban illene, de mégis ide tartozik. Tudtok konkrét olyan csõkulcs márkát/típust, ami nem nyalja el a villák alu csavarrészeit, például 24mm-est? Vagy bármelyik jó, csak le kell köszörültetni síkra az alsó részét?

Tökéletes az elgondolásod, a probléma abból adódik hogy a gyártó acél anyában gondolkodik + arra is gondol hogy könnyebben feltedd a crovát a csavarra ezért le kerekiti az elejét. Nem gondol viszont a hülye bringásokra :) akik az átlag felhasználók 0.00001% és arra sem hogy ezek az elvetemült egyedek lapos alumínium anyákat akarnak kiengedni, meghúzni.:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Lehet, hogy a szerszámos topikba jobban illene, de mégis ide tartozik. Tudtok konkrét olyan csõkulcs márkát/típust, ami nem nyalja el a villák alu csavarrészeit, például 24mm-est? Vagy bármelyik jó, csak le kell köszörültetni síkra az alsó részét?

Nekem sima Merox van, és stabil, nem nyal el semmit.

carloso3

carloso3

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
ilyen szinten egyenlõre nem értek sajnos hozzá, ha a csavar alatt található gumigyûrûre gondolsz akkor az ránézésre rendben van. fõleg, hogy eddig rendben volt...

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

carloso3

carloso3

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Igazából az imbuszos fejû csavart kitekertem, hátha azzal van a baj. Nem láttam rajta semmit, az alátét és a tömítés egybe van építve a csavarral, szóval ott sztem nem nagyon ereszthet.
Ha az állító mûanyagot kiveszem akkor is csöpög belõle, szóval elképzelhetõ, hogy magán a lyukon át csöpög :S

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
alulmeretezett ogyuru?

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts

Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy a torából alul a rebound állító csavarnál csöpög az olaj. 2 állása van ugye: a "nyúl" és a "teknõs". Eleinte nyúl állásban használtam, nem is volt problémám vele, de amint eltekertem eresztette is az olajat. Eddig csak csöpögött, de húztam az imbuszon, hátha az a baja, hogy kilazult. Na azóta hiába is állítgatom, szinte már folyik belõle az olaj.

Láttam az ebike-on hozzá komplett csillapítás alkatrészt 7ezer ft-ért, de most nem igazán számoltam ezzel a kiadással. Esetleg, ha van valami ötletetek azt nagyon nagy örömmel fogadnám.

Köszönettel,

Tamás

Szia.
Amire elsõnek gondolok az az, hogy valami hiba van az alátéttel.
A reboundos szár csavarja alatt van egy speciális alátét(a könyvecske crush washernek nevezi)
, na ha az rosszul van benne, akkor attól is ereszthet.

Másik dolog, hogy ha magán a lyukon át ereszt, ahova az állító kupak imbuszos szárát be kell dugni, na az már durvább.
Akkor szét kell szedni, és a visszaútcsillapítás egységet meg kell vizsgálni, biztos kicsúszott belõle valami, vagy nemtom.

Azért szerintem vidd el szerelõhöz, ha elsõre nem boldogulsz vele, és ne gányolj

carloso3

carloso3

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy a torából alul a rebound állító csavarnál csöpög az olaj. 2 állása van ugye: a "nyúl" és a "teknõs". Eleinte nyúl állásban használtam, nem is volt problémám vele, de amint eltekertem eresztette is az olajat. Eddig csak csöpögött, de húztam az imbuszon, hátha az a baja, hogy kilazult. Na azóta hiába is állítgatom, szinte már folyik belõle az olaj.

Láttam az ebike-on hozzá komplett csillapítás alkatrészt 7ezer ft-ért, de most nem igazán számoltam ezzel a kiadással. Esetleg, ha van valami ötletetek azt nagyon nagy örömmel fogadnám.

Köszönettel,

Tamás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Aki úgy gondolja, hogy a Foxok milyen merevek az nézze meg azt a vidit. ;)
Fox Talas Vs Rock Shox Reba Fork 29er StiffnessTest - YouTube

mekkora rugoutas villakat neztek? erdemesebb lenne tenyleg laborban, mert a video alapjan is volt, hogy teljesen mashogy ult be a ket villa. vagy nem fekeztek hasonloan, vagy mashogy volt beallitva. a fox mindenesetre ideoda rezeg.

a leggatyabb villam nekem is a fox 130rl volt thrubolttal. a mostani 100as f29 qr15tel sokkal merevebb (illetve az egesz giant frontend az). viszont meg nem volt olyan uj rs villam (igaz csak ketto volt), amibol nem kezdett el rovid idon belul folyni az olaj :)

ennel szerintem meg az is egzaktabb, ha leblokkolom az elsot, es elorehatra mozgatom a kormanynal. ott is latszik, ha hajladozik.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem rossz annak a rebának picit a szimmeringje?

Más:
Mi a véleményetek arról, hogy 100as út helyett mondjuk 130on használjam 3 centi saggal?
Mármint így sokkal-sokkal finomabb a mozgás, de nem teszi tönkre a villát az állandó nagy mértékû sag?

130-at mozgó telónál az teljesen normális.
váz mit szól hozzá az más kérdés.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Nem rossz annak a rebának picit a szimmeringje?

Más:
Mi a véleményetek arról, hogy 100as út helyett mondjuk 130on használjam 3 centi saggal?
Mármint így sokkal-sokkal finomabb a mozgás, de nem teszi tönkre a villát az állandó nagy mértékû sag?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
A lila vonalhoz képest mennyit mozdul hátra a tengely egy-egy nagyobb fékezésnél.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
amúgy mit kéne látni a lila vonalnál ?

tesztben mérve a 29-esból (pont mos van a fritz szennylapban) valóban merevebb a rs. lehet nem véletlen lett 34-es róka.

26-osban viszont a qr15-ös talas messze veri a 20-as maxle-s revelationt.