Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
én drukkolok mindennek ami jó és jó a hozzátartozó szolgáltatás

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Még sikeres is lehet akár itthon,figyelembevéve a FOX árait és a RS készletét...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Egyelõre példás a nagyker hozzá állása. Mikor megvettem a villát 100-on volt, de én 110re akartam állíttatni mivel garanciális ezért mintha Magyarországon ez természetes volna felajánlották az ingyenes útállítást. Megkérdezték hogy hova jöhet a szervizes, mondtam elviszem én ha ez gyorsít a dolgokon erre másnap vihettem a Budai Wikerbe ami Bp-i szerviz már az nap is vihettem volna csak este olvastam emailt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

akkor nem lesz olyan bolt ahol nem erne meg vele foglalkozni.

Feltéve ha olyan lesz a nagyker is...

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha jok a sejteseim akkor az x fusion nagyon nepszeru lesz a szegenyebb orszagokban.
nem hiszem hogy kesobb majd megfizettetik a markanevet hisz ilyen jatekos mar jelen van a piacokon.
a marketingbe ontott penz meg nem erne meg mert a fox meg mindig ott marad konkurencianak.

viszont olyan nincs aki markas villak minoseget teriti a nev megfizettetese nelkul.remeljuk ez marad/lesz a x fusion.
lehet az uj tehcnikakkal nem ok fognak megjelenni de ok fogjak penztarca baratta varazsolni azokat.

es mivel egyenlore fox mozgast mutat es fox fele kidolgozast (ezt tobb helyen is olvastam nem sajat tapasztalat) ha tartossagban feler egy rock shox al (persze karbantartani mind ketto villat kell) akkor nem lesz olyan bolt ahol nem erne meg vele foglalkozni.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
ezt értem. de ha nincs idõm, kedvem rendesen saját magam szerelni egy villát, akkor a legtöbb boltos nem szeret olyat szervizelni amit nem ismer olyan jól.
magura villámat a forgalmazó által ajánlott egyik helyen fogcsikorgatva vállalták el elég drágán is. többi helyen meg rá se akartak nézni.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha olyan alkatresz kell ami itthon nem kaphato (kopo pl:szimering, o gyuru) az mar reg baj mert vagy a villa szar es valami olyan tort el aminek nagyon nem kellene vagy te csesztel el valamit.
legalabbis az en levegos pike omban meg nem kelett mast cserelni mint a kopo cuccokat es olajat.

az x fusion nel meg nem tudni hogy te hibazol elobb vagy o.fel ev es kiderul.
en is most gondolkozom a cseren mert majdnem fel kilo ugrana le a geprol.
de meg megvaroma szezon veget.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
jónak tûnnek az X fusion villák, de mivel nem elterjedt kevés a tapasztalat, aztán ha alkatrész kell, akkor van egy olyan érzésem, hogy ezzel is csak a gond lesz, illetve egyik boltos sem akarja majd szervizelni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Akkor úgy mondom optimista vagyok.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Nem mondtam hogy rossz lenne és biztosan minõségi,de idei villáról áprilisban messzemenõt nem vonnék még le.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Azért nem ma kezdte az ipart és ha megnéznéd a belsejét akkor azt látnád hogy az alkatrészek kidolgozásának minõsége igencsak megüti a a két nagyét és nem igazán pakolt bele mûanyag alkatrészeket ellentétben az RS-el itt a müanyag gyakorlatilag kimerül a pop-lock karban.
Árpi be fogok róla számolni amennyiben valami gebasz lesz én a látottak és jó pár fórum átolvasása után jutottam arra hogy adok neki egy esélyt (Ja és az ár mert ennyiért nem igazán találtam XC-maraton villát átütõõsben).

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Nagyon meg vagyok vele elégedve ha tartósságban is ott lesz ahol a két nagy

És ha nem lesz ott?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha javasolhatom akkor QR15öst vegyél brutálisan merevebb mint a 9mm-es én õt javaslomVelvet qr15 ezt a srácnak írtam akitõl vettem õ szétszedte és írt róla egy ezt látom tesztet
"Ígértem menet tapasztalatokat röviden a véleményem nem változott nagyon jó villa. Bitang merev bár eddig csak 9mm-es volt nagysebességrõl való fékezéskor kanyarban és_vagy egyenetlen úton maga az álom. A megindulása mesés pár embernek már leesett az álla 20% beülléssel használom ez a 110mm rugó út miatt 22-24mm. Elsõre mindenki (pláne csak nyomkodáskor) azt hiszi hogy nagyon puhára van fújva, ez azonban nincs így hiszen a felsõ 3 cm-en még nem járt a villa azonban még nagyon kemény terepen sem. Szerintem így jó ahogy van. a csillapításhoz az elsõ tekerés óta nem nyúltam valahogy az elsõ saccos beállítás bejött. Nagyon meg vagyok vele elégedve ha tartósságban is ott lesz ahol a két nagy akkor nagyon gyorsan fog tarolni azok közt akik nem feltétlenül sznobok hanem szeretik az ésszerûséget is."

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
köszi a tippeket!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Tanácsot szeretnék kérni telóvásárlással kapcsoltban: új elsõ telót szeretnék venni, XCO, XCM, túrázásra lenne használva egy 2007-es Speci Epic vázba lenne. 100mm rugóútra gondoltam. Rock Shox Reba, esetleg Sid-re gondoltam. Büdzsé olyan 100-150 között lenne, magyar és külföldi boltot is ajánlhattok, ha láttok jó vételt. Annyi féle típus van ebbõl a kétfajta villából és évjárat, kicsit nehezen igazodom el. Melyiket kerüljem, melyiket ajánlátok az is jöhet. Magura, Manitou, DT annyira nem szimpi, de gyõzzetek meg. Ha tudtok ennyiért Fox-ot az is érdekelne, de az ottani típusok között is nehezen igazodom el. Ha lehet lockolni a villát jó, de nem létszükséglet számomra. Köszi elõre is a hozzászólásokat. Még annyi, hogy lehessen normálisan szervizeltetni itthon.

Bikepro - Fox F32 RL (2010) teleszkóp

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
pl reba
Rock Shox Reba SL (2010) PopLoc

rebából kb bármalyiket veheted , túl nagy különbségek nincsenek, max ha találsz 2010-es black box motion controll-os team-et, azok állítólag picit szebben mozognak.

vagy ez, bár mire hazaér ez sem lesz ólcsóbb

Rock Shox Reba RL Dual Air 2012 black 26" - diff. models - Action Sports-Bike Onlineshop

sid-et meg, sztem csak ha 75 kiló alatt vagy, és max 160-as tárcsát akarsz rátenni

de nem hagynám ki ezt sem a jelöltekbõl

Bikediszkont
esetleg a vastagtengelyes verziót. kb 110 ba belefér még az agy cseréjével is.

esetleg egy jobb fajta rs recon
pl
Rock Shox Recon Gold RL PopLoc

reconból mindenképp motion controll-os verziót. picit nehezebb, cserébe merevebb, és nem biztos hogy nem mozog szebben mint a reba.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Tanácsot szeretnék kérni telóvásárlással kapcsoltban: új elsõ telót szeretnék venni, XCO, XCM, túrázásra lenne használva egy 2007-es Speci Epic vázba lenne. 100mm rugóútra gondoltam. Rock Shox Reba, esetleg Sid-re gondoltam. Büdzsé olyan 100-150 között lenne, magyar és külföldi boltot is ajánlhattok, ha láttok jó vételt. Annyi féle típus van ebbõl a kétfajta villából és évjárat, kicsit nehezen igazodom el. Melyiket kerüljem, melyiket ajánlátok az is jöhet. Magura, Manitou, DT annyira nem szimpi, de gyõzzetek meg. Ha tudtok ennyiért Fox-ot az is érdekelne, de az ottani típusok között is nehezen igazodom el. Ha lehet lockolni a villát jó, de nem létszükséglet számomra. Köszi elõre is a hozzászólásokat. Még annyi, hogy lehessen normálisan szervizeltetni itthon.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
dirt villa es 130mm mozog?!suntour kicsit eltulozta.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
-- Bikemarket.hu -- Suntour Duro DJ D 20QLC fekete 2011
Vagy ez....

Új is, átütõs is....dirt-is

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
jo valasztas.en a 454 et nyuzom.lassan 4 eve semmi baja.