Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2006. March 27. - 22:45
Most építek egy bringát, de nem tudom milyen telót vegyek bele, a következõkön gondolkodtam:
RS Pike 426 (elég erõs-e, és azt sem nem tudom mennyiben különbözik a tavalyitól)
Manitou Sherman Flick (ennek talán túl nagy a beépítési magassága egy merev gépbe)
Manitou Gold Label (nem tudom milyen lehet a mozgása)
A biciklit lejtõzésre, streetre és esetleg egy kis dirtre akarom használni, szóval olyan mindenes bringa lesz.
Posted 2006. March 27. - 14:51
plusz lehet hogy egy 66 mar kicsit sok lenne a vazadnak. ha belegondolsz, hogy a 66ot demoba, meg VPfreebe teszik...
szerintem a te vazad levegos tag es pike, vagy marzo AM, vagy acelos tag es Z150 vagy Z1 FR I. Ha sok penzed van, akkor Fox36. lehetoleg nem a VAN.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. March 27. - 13:55
ne szarakodj egy manitou-val, SPV-ssel meg végképp ne! csak a TPC-s vagy a TPC+ -os villáik mozognak értékelhetõen, arra, amire neked kell.
Z150-et ne cseréld SPV-s manitura, nagy hiba lenne. nemsok villa mozog úgy, mint egy z150.
ha mindenáron cserélni akarsz és könnyebb villa kell vagy több út, akkor egy alu nyakas '06-os 66, vagy egy rugós 36-ban gondolkozz
ááá remek!!!
kb erre vártam
igen firefly plusrol volt,vagy lett volna szó...
36ost akartam,de rájöttem hogy anyival többet nem ér mint amenyibe fájna
66viszont még esélyes,az belsõségre nagyábol megegyezik azzal amim van?!
mert tényleg semmi bajom vele,leszámítva asúlyát,meg hogy nincsenek meg a zok as zép 3cpo kupakok
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2006. March 27. - 12:03
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. March 27. - 10:58
Posted 2006. March 27. - 00:57
Z150-et ne cseréld SPV-s manitura, nagy hiba lenne. nemsok villa mozog úgy, mint egy z150.
ha mindenáron cserélni akarsz és könnyebb villa kell vagy több út, akkor egy alu nyakas '06-os 66, vagy egy rugós 36-ban gondolkozz
Posted 2006. March 26. - 23:28
....ok...
köszi!
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Posted 2006. March 26. - 23:26
Az SPV-t ki lehet iktatni, ha megmókolod/cseréled a csillapítófejet mondjuk TPC-sre, és kidobsz néhány alkatrészt, és beteszel néhány másik alkatrészt. Ha minimális nyomás alatt használod, akkor elvileg kopog (én néha akaratlanul alá mentem az 50 Psi-nek de nem kopogott), és hamar elhalálozik. A kenéstõl nem kell idegenkedned, az jól ki van találva. (Persze nem egy nyíltfürdõ.)
eddig azt hallotam mindenfelöl,hogy az spv miatt nem épp egy finom mozgású a villa,apró egyenetlenségeket nem mozogja.
nem lehet az spvét kiiktani?kopog ha a minimál nyomás alatt használom?
marzon kívül nem volt még más villám,szal kicsit idegenkedem ettöl a félig fürdõ kenéstöl....
elolvasom a bikkmagos öszehasonlítást...
hátha
szinre sem tudok tönteni az acbe mindkettõ illik
Posted 2006. March 26. - 23:14
maradt a teljes töntésképtelenség......
eddig azt hallotam mindenfelöl,hogy az spv miatt nem épp egy finom mozgású a villa,apró egyenetlenségeket nem mozogja.bár azt nem is szeretném hogy gyufaszálon a fele útját mozogja.
nem lehet az spvét kiiktani?kopog ha a minimál nyomás alatt használom?
marzon kívül nem volt még más villám,szal kicsit idegenkedem ettöl a félig fürdõ kenéstöl....
elolvasom a bikkmagos öszehasonlítást...
hátha
szinre sem tudok tönteni az acbe mindkettõ illik
Posted 2006. March 26. - 23:07
hm...
ez azért anyira nem villanyoz föl hogy ne tudjak aludni...
bár egyik haverom villája az remekül mozgott,kb marzo szinten,a másik meg szinte sehogy.
menyire karbantartás igényes?
mervségre mit tud?
érdemes-e lecserélni a z150et?
menyire jól testreszabható!?
Posted 2006. March 26. - 22:56
Üdv! Lenne hozzátok - tapasztalt bringásokhoz egy kérdésem:teleszkópot vennék 70 ezer Ft-ig, és hagyományos rugós, rugós-levegõs, vagy csak levegõset érdemes venni CC-re a 86 kg-omhoz? Nagyon megköszönném, ha leírnátok, mi a rugós elõnye-hátránya a levegõshöz képest, és melyik miben jobb.
Az eredeti kérdéshez;
személy szerint legjobban a rugós-levegõs rendszereket szeretem, mert általában nem kifejezetten nehezek, nem szükségesek az alacsonyabb nyomás miatt szorosan záró tömítések, így garantáltan szebben mozog, mint egy sima levegõs változat, és az élettartama is hosszabb, no meg sokkal könnyebb õket személyre szabni.
Pl a Psylomnál nmagy szívfájdalmam, h egy icipicit kemény, és nem tudok még az elõfeszítésen se változtatni, egy új rugó viszont már valószínûsíthetõen túl puha lenne, már, ha lehet egyáltalán kapni.
Az említett Rebának így hirtelen 2 versenytársat tudok, mindkettõt a Fuctorból;
Air Assistos Judy SL
105 mm-es OEM Marzo, állítható csilli, acélrugó+levegõ (ha jól emlékszem. viszont a tipusjelzés már nem dereng)
Posted 2006. March 26. - 22:49
ez azért anyira nem villanyoz föl hogy ne tudjak aludni...
bár egyik haverom villája az remekül mozgott,kb marzo szinten,a másik meg szinte sehogy.
menyire karbantartás igényes?
mervségre mit tud?
érdemes-e lecserélni a z150et?
menyire jól testreszabható!?
Posted 2006. March 26. - 21:59
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. March 26. - 20:52
Posted 2006. March 26. - 20:50
levegõs könnyebb, és az újak már mozognak is olyan jól mint a rúgósak.....ha ennyit szánsz rá a legjobb vétel a RS reba sl ...azt megkapod kb ennyiért, és csak sokkal drágábban kapnál jobbat cc-re.....merev, jól mozog, megbízható....idén van v-fékes is, ...Üdv! Lenne hozzátok - tapasztalt bringásokhoz egy kérdésem:teleszkópot vennék 70 ezer Ft-ig, és hagyományos rugós, rugós-levegõs, vagy csak levegõset érdemes venni CC-re a 86 kg-omhoz? Nagyon megköszönném, ha leírnátok, mi a rugós elõnye-hátránya a levegõshöz képest, és melyik miben jobb.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. March 26. - 20:42
Posted 2006. March 26. - 12:57
Egyébiránt endurózni (jelentsen bármit is e szó szal túrázgatni hegyen-völgyön, szalámis zsömlét enni a tisztáson, meg megereszteni a piros jelzésen utána anyu limcsijét szürcsölni) gut az SPV-s villa, ha elfogadjuk, hogy alapvetõen érzéketlen. Ez hosszú tekeréseknél, felfelé jól jön, de ugyanakkor a kis köveket, huplikat nem mozogja ki, tehát nem érzékeny. Ettõl van az, hogy hosszú, eresztõs apró köves lefeléken kvázi merevvilaként funkcionált.
Posted 2006. March 26. - 10:12
Posted 2006. March 26. - 00:13
J-nek BreakOut van, az ugyanaz csak rövidebb?