Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
többet segít egy centrírozás ;)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
egy fékmerevítõ mennyire segítene azona gondomon h a kerék néha belecsap a pofába? nem, nme a kerék rugalmas mer RST villában nem csinálta anno csak a sixben. új telóig ideiglenes megoldásnak jó lesz ez is. milyet érdemes venni? ami lehetõleg ér is vmit nme csak súly és dísz. Acor?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jah regen ez ugy ment, hogy volt az alapmeretes villa [1"], az oversize [1.1/8"], meg a super oversize [1.1/4"]

ebay pl tele van ilyen 1/4-es lila chris king fejcsapagyakkal, hogy tegyed bele a retro narancssarga kleinedbe :matrix:

de a 90es evek kozepen kihalt, mint azt tanult kollegam emlitette.

es a cannondale is ezt ameretet hasznalta a headshock-jahoz, csak mikor kijott a onepiontfive, akkor atalltak.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts

korábban a Lefty, ill. a Cannondale szabvány 1.1/4 volt

A 90-es évek elején - közepén a Hercules márkájú, - ha jól tudom akkor még német- kerékpárok is ilyen fejcsõvel készültek.

A Syncros gyártott hozzá kormányszárat.

Olyan '94 körül halt meg az a szabvány.

Az Answer meg feltalálta a spanyolviaszt.

Igazából nem tudom hogy van-e értelme ennek az 1.5-ös szabványnak, de az tuti, hogy jövõre az összes "nagy" telógyártó (kivéve fox) fog ilyen nyakkal villát gyártani.

Kicsit OFF voltam bocsesz.

Illetve annyira nem is!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
korábban a Lefty, ill. a Cannondale szabvány 1.1/4 volt

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

és mi van azokkal a lefty-kkel, amik merev vázban vannak? szerintem azok csak simán superoversize-ok. lefty már azelõtt is volt, hogy a manitou kitalálta volna a másfél collt.

ugyanezt a leftyt be tudom tenni cannondale merevvázba is, úgyhogy akkor az is 1.5 kell, hogy legyen.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
értem:D de rég volt:)
sztem síkra vegyen merevvillát, az se bírja, de legalább megérti mit kap a bicikli.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

nézz meg egy dirt jamet újra;) én elöbb ugrálnék mozóval síkra mint egy ilyen marzóval.

egyet nézegettem, nem tûnt _annyira_ gáznak, ráadásul olcsó
de ez esetben akkor inkább mozo. az cserébe nem is mozog, de leszakad az ifa fejcsöve :D (aki érti tudja)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

síkra ugrálás felesleges alkatrészamortizáció.
ha mindenképpen ezt akarsz, vegyél marzo dirt jam-ot. akkor nem a villád megy szét, hanem majd a vázad. :mybad:

nézz meg egy dirt jamet újra;) én elöbb ugrálnék mozóval síkra mint egy ilyen marzóval.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

õõõõõõ, lehet, hogy hülye vagyok, de nem minden lefty 1.5?

és mi van azokkal a lefty-kkel, amik merev vázban vannak? szerintem azok csak simán superoversize-ok. lefty már azelõtt is volt, hogy a manitou kitalálta volna a másfél collt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

másfeles, vagy 1.1/4"-es (super oversize)?

õõõõõõ, lehet, hogy hülye vagyok, de nem minden lefty 1.5? csak mert az elõzõ geminimben is lefty volt.

de holnapra lemérem.

és igen, lehet használni Cannondale vázat normál villával. nekem is Boxxerrel van a Geminim. a Canecreek és az Fsa is csinál olyan kormánycsapágyat, ami 1.5 vázba jó, és 1 1/8-as villával lehet használni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
síkra ugrálás felesleges alkatrészamortizáció.
ha mindenképpen ezt akarsz, vegyél marzo dirt jam-ot. akkor nem a villád megy szét, hanem majd a vázad. :mybad:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
teljesen mindegy, mert a sik betonra ugralas minden telot tonkretesz.

ha mindenaron ezt akarod csinalni, akkor vegyel R500as mozot.

es ne nevezd se dirtnek, se streetnek, mert Jeff Lenosky forog a sirjaban pedig meg meg se halt a csavo.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cs0nt1ka

cs0nt1ka

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Üdv srácok! Nagy dilemmába vagyok mostanában. Nem tudom, hogy Marzo Drop off-ot (130mm-est) vagy pedig Manitou Stance-t vegyek. Dirt streetre használnám(lépcsõkröl ugrani síkra meg ilyesmi). A súlyom: 68 kg. Ti melyik javasoljátok? Melyik a jobb vétel?

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts

hihi, én próbálkoztam dig volt pazzaz villájával, de reménytelen.
az az upsidedown dh villa volt, de szerintem egy kalap sz*r nem sok, annyit nem ér.

hm...ezek nem tul biztató kilátások :(
de amit kinéztem az nem DH telo....

Hajzer win

Hajzer win

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Hy! manitou '06 Axel comp avagy RS Judy J2??? ennyire van keret!Mejik a jobb
Aki másnak vermet ás az sírásó!
Nyugalom, a hosszú élet ritka!
Úgy jóllaktam, mint macskát szarni!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hihi, én próbálkoztam dig volt pazzaz villájával, de reménytelen.
az az upsidedown dh villa volt, de szerintem egy kalap sz*r nem sok, annyit nem ér.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
én a biketrade97-nél veszem...
rajta van a honlapjukon is,de engem a gyakorlati tapasztalatok érdekelnének :)

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts

Ismeri valaki? Tapasztalat?
Segítsetek némi infóhoz jutni,köszi :)

Engem is érdekelne, hogy hol lehet pazzaz telót kapni, lövésem nincs van-e hivatalos forgalmazója.
Sei, soku Si.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
Ismeri valaki? Tapasztalat?
Segítsetek némi infóhoz jutni,köszi :)