Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2007. március 21. - 18:53

Írta 2007. március 21. - 18:44

többieknek meg nem nagyon van gondja a telóval....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. március 21. - 18:21

A különbözõ R7/Manitoukról: (ha már elite/comp és tsai szóba jöttek hogy mi a különbség bennük)
Mindkét tábornak (CC, DH) új modellekkel és új csillapítási rendszerrel is kedveskedett, ezzel elérte, hogy már csaknem annyi csillapítási rendszert használ, mint ahány villacsaládja van: FFD, Platform Plus, TPC, SPV, SPV Evolve, Snap Valve SPV, TPC+, Intrinsic. Ebbõl csak két elnevezés nem cseng ismerõsen, az Intrinsic és a Snap Valve SPV, ismerkedjünk meg velük!SNAP VALVE SPV
A cross countrysoknak más igényei vannak, mint a többi felhasználónak. Míg az all mountain, freeride és downhill riderek azért kritizálták az SPV-t, mert nem elég érzékeny, az XC versenyzõket ez nem zavarta. A cross country versenyzésben fontosabb, hogy a villa ne bólogasson tekerés közben, minthogy minden kavicsot kimozogjon. Így bár a nagyobb villákban már az érzékenyebb SPV Evolve rendszer dolgozik, az új XC csúcsvilla egy átdolgozott csillapítást kapott, ami mûködésre leginkább az eredeti SPV rendszerre emlékeztet. Hatékony, versenyzõs. Ugyanakkor a Snap Valve SPV egyszerûbb és könnyebb is, illetve eltûnt róla az SPV kamra térfogatszabályzója, ami a 80-as vagy 100-as villákon valóban felesleges volt.
INTRINSIC
A másik véglet. Az extrém riderek az olyan villákat szeretik, ami kimozogja a legkisebb kavicsot is, de nagy dörrentõkön sem koppan fel. Az SPV és az SPV Evolve rendszer erre nem képes, mivel a meginduláshoz elõbb ki kell nyitnia a kompressziócsillapítás szelepének, amihez idõ kell, így az SPV-s villák mozgása kicsit digitális érzés. Az Intrinsicben viszont megfordították az SPV rendszert, itt a kompressziócsillapítás szelepe alaphelyzetben nyitva van, és ahogy a villa egyre mélyebbre süllyed az útjában, a szelepre ható nyomás egyre nõ, így egyre kisebb keresztmetszeten engedi átfolyni az olajat. Így a csillapítás karakterisztikája progresszív lesz, tehát akadálytalan a megindulása - vajpuha mozgás - de szinte lehetetlen felütni. Ez nagyon hasonlít a sebesség- és pozíció érzékeny TPC+ -hoz, azzal a különbséggel, hogy az Intrinsic sokkal tágabb tartományban állítható. Lejtõzésre minél lineárisabbra, letörésugráshoz minél progresszívebbre.
R 7 változatok
Comp: külföldön nem kapható, itt mégis van. FFD csillapítás, állítható visszaút és a testvéreinél nagyobb súly jellemzi.
Elite: semmivel sem nehezebb, mint a csúcsverzió. Fluid Flow csillapítást találsz benne, tehát nem tudod lockolni a villát, de a visszaútcsillapítás állítható.
Super Lockout: aki a vajpuha érzést szereti, annak ez a változat fog bejönni. A jobb váll tetején állítható a kompressziócsillapítás egészen a lockout állásig.
Super Clickit Remote Lockout: a neve mindent elárul: ugyanaz, mint a Super TPC, de a kormányról blokkolható.
Platinum: a versenyzõs kivitel két extrát kínál: 1 - Snap Valve SPV csillapítás, 2 - rikító Merida csapatszín.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 21. - 17:27

állítható, abba a vázba szerintem megéri, mert elég masszív ígen nagy tempojú csapatáshoz, ott jobb a több rugóút és a laposabb fejcsõszög, mászáshoz viszont jobb az alacsonyabb teló meredekebb szögekkel....vagy egy u-turnös recon, vagy egy u-turnös revelation, ha van keret akkor meg fox talas, -azt nem kell sokatt tekergetni 3 állása van 100-120-140 - esetleg marzo xc 600 vagy 700,Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok.
Össztelós vázba (Giant Trance) állítható vagy fix utas talót érdemes venni? Hétvégén ki tudom használni a nagyobb rugóutat és állíthatóságot a Vértesben, viszont hétközben csak melóbajárás és egy kis Dunaparti kemény tekerés Marad. ... Én is már túl sokat gondolkodom ezen, ahogy MC Pite
Köszönöm:
Grande
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. március 21. - 17:05

A sebesség mindent megold.
Írta 2007. március 21. - 16:54

De úgyis RS párti vok
akkor mi itt a kérdés?

Grande:
Szia,
szerintem a revelation jó lenne neked. esetleg egy reba 115-re kihúzva (bár az lehet, hogy már rövid lenne:chin:). Azt pedig, hogy mennyire szereted tekergetni a telókat, és ez alapján kell e neked Uturnös, vagy elég a sima belülrõl állítható, azt meg szerintem te döntsd el.

Én személy szerint nem szeretem annyit tekergetni a telókat -max. egy poploc kar az, ami bejátszhat-, egyszer jól belövöm, idõnként ráfújok, aztán úgy hagyom...de ha városban (aszfalton-földúton) is mész vele, akkor szerintem egy fix (belülrõl álítható) villa poplockkal tökéletes lenne neked. mondjuk ez:
http://ebike.hu/term...mplavallas/2128
Írta 2007. március 21. - 16:43

Kérdésem lenne hozzátok.
Össztelós vázba (Giant Trance) állítható vagy fix utas talót érdemes venni? Hétvégén ki tudom használni a nagyobb rugóutat és állíthatóságot a Vértesben, viszont hétközben csak melóbajárás és egy kis Dunaparti kemény tekerés Marad. ... Én is már túl sokat gondolkodom ezen, ahogy MC Pite

Köszönöm:
Grande
Írta 2007. március 21. - 16:40

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. március 21. - 16:04

Írta 2007. március 21. - 16:02

HIvatalosan itt kérdeztem meg, és azért poroltam át ide. Eredetieg Torára gondoltam, de mondta akitõl a vázat veszem hogy vétek ilyennehéz telót belerakni, ezért néztem hogy R7 férne még a költségvetésbe bele a 1,5kg-sak közül, de akkor ezennel le is zárult a verseny, Tora nyert vastagon, köszi! :prosze:
Írta 2007. március 21. - 15:41

az R7 ilyen túrázós dologra nem igazán nyerõ, arra inkább tora/revelation, bár én az utóbbi felé hajlok, ha össztelós tárcsás gépbe megy és van rá $...havernak az új bringájába R7 elitet adtak gyárilag, azt mondta haver, hogy állatian mozog (elsõ komolyabb gépe meg telója a srácnak..)...mentem vele egy kört itt a budaörsi sziklás dombokon-erdõkben, aztán mondtam havernak, hogy akkor most te mész az én levegõs dukeommal egy kört (~egy súlyban vagyunk), aztán mondd, hogy szépen mozog az R7...
az R7 elite csak azt mozogja ki kb., amit testbõl nem tudsz kimozogni...és ha jól tudom, te tárcsát akarsz, ezért ide írom azt is, hogy szemmel láthatóan csavargatta a 180-as magura martha, ha kicsit jobban belekapaszkodtam a fékkarba...szerencsére akadt egy srác, akinek volt egy szinte új reba teamje poplockkal, de az neki túl érzékeny és nehéz volt (igen, versenyzõszerûség v-fékkel), viszont R7-t keresett (súly, nem mozog "feleslegesen")...meg is történt a csere, a reba sokkal szebben, finomabban, érzékenyebben mozog (megfelelõ beállítás után természetesen)...
edit: rendeld meg ebben a szent pillanatban egész nyugodtan azt a 302 solo air matt fekete torát, én is voltam már így, hogy annyit filóztam, hogy melyik legyen, amíg végül már nem lehetett kapni a "jobbik" terméket...rosszul nem járhatsz azzal a torával, bár én még mindig inkább egy revelationt vennék ebbe a vázba...
Írta 2007. március 21. - 15:32

Akkor ha ellenvélemény nem lesz akkor matt fekete 302 Solo Air amíg lehet kapni...
Írta 2007. március 21. - 14:50

Tora 302 Solo air vagy R7 Comp 100mm?
Scott G-Zero FX vázba lenne

CC, Maraton, AM felhasználás, inkább érzékenyen mozogjon, súly sztem annyira nem lényeg (ez az R7 elõnye), de nem volt még könnyû bringám, nem tudom. Merevséget viszont tudom díjazni...
100mm-en használnám... (meló után még vissza olvasok a topicban, de ha vki tudna linkelni/tudja hogy mikor volt kitárgyalv azt megköszönném!)
mizie, én 10 ezres Suntour telót vettem-e célra, egyik nagyon finoman megy, másik az én súlyomhoz is nehezen mozog, szal ha meg tudod nyomkodni a boltban akkor ebbõl van olyan ami annyira puha hogy jó lenne neki.
Írta 2007. március 21. - 00:05

olyan olcsó teló kéne ami egy max 50 kilós lány alatt
is finoman mozog.
mit ajánlanátok? lehet régebbi modell is.
(a 2004-es judy sl u-turn esetleg?)
Írta 2007. március 20. - 12:54

Írta 2007. március 19. - 12:45

Írta 2007. március 19. - 11:43

Szóval 2004es átütõs psylo lábért szimeringgel/anélkül mennyit ésszerû adni? Gondolom az XC-vel kompatibilis, és minden para nélkül kicserélhetem. Ugye?
[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]
Írta 2007. március 18. - 20:49

Írta 2007. március 17. - 22:50

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960