Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
tárcs tárcsa most lehet, hogy ge** vagyok de többen mondják már ,hogy 70 kg fölött nem ajánlatos akkor hidd el!!! annak idején én is pont ugyanezt kérdeztem és hallgattam Tiggerre( helyette vettem egy Solo Air es Torát és nagyon szépen muzsikál..) szal ha tényleg 90 kg felett vagy és tényleg szeretnél biciklizni akkor www.torátveszek.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
én nem mondok semmit ide vagy oda......+én amúgy is elõitéletes vagyok :)de az elmúlt jó 1 évben épp 6 ember volt a környékemen aki indiános telóval szopik szopott vagy már túladott rajta.....3 db R7, 2 skareb, 1 black...
többieknek meg nem nagyon van gondja a telóval....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hogy szimpatizálok az RS-el az nem azt jelenti hogy feltétlen azt veszek ha az R7 jobban megérné.
A különbözõ R7/Manitoukról: (ha már elite/comp és tsai szóba jöttek hogy mi a különbség bennük)

Mindkét tábornak (CC, DH) új modellekkel és új csillapítási rendszerrel is kedveskedett, ezzel elérte, hogy már csaknem annyi csillapítási rendszert használ, mint ahány villacsaládja van: FFD, Platform Plus, TPC, SPV, SPV Evolve, Snap Valve SPV, TPC+, Intrinsic. Ebbõl csak két elnevezés nem cseng ismerõsen, az Intrinsic és a Snap Valve SPV, ismerkedjünk meg velük!SNAP VALVE SPV

A cross countrysoknak más igényei vannak, mint a többi felhasználónak. Míg az all mountain, freeride és downhill riderek azért kritizálták az SPV-t, mert nem elég érzékeny, az XC versenyzõket ez nem zavarta. A cross country versenyzésben fontosabb, hogy a villa ne bólogasson tekerés közben, minthogy minden kavicsot kimozogjon. Így bár a nagyobb villákban már az érzékenyebb SPV Evolve rendszer dolgozik, az új XC csúcsvilla egy átdolgozott csillapítást kapott, ami mûködésre leginkább az eredeti SPV rendszerre emlékeztet. Hatékony, versenyzõs. Ugyanakkor a Snap Valve SPV egyszerûbb és könnyebb is, illetve eltûnt róla az SPV kamra térfogatszabályzója, ami a 80-as vagy 100-as villákon valóban felesleges volt.

INTRINSIC

A másik véglet. Az extrém riderek az olyan villákat szeretik, ami kimozogja a legkisebb kavicsot is, de nagy dörrentõkön sem koppan fel. Az SPV és az SPV Evolve rendszer erre nem képes, mivel a meginduláshoz elõbb ki kell nyitnia a kompressziócsillapítás szelepének, amihez idõ kell, így az SPV-s villák mozgása kicsit digitális érzés. Az Intrinsicben viszont megfordították az SPV rendszert, itt a kompressziócsillapítás szelepe alaphelyzetben nyitva van, és ahogy a villa egyre mélyebbre süllyed az útjában, a szelepre ható nyomás egyre nõ, így egyre kisebb keresztmetszeten engedi átfolyni az olajat. Így a csillapítás karakterisztikája progresszív lesz, tehát akadálytalan a megindulása - vajpuha mozgás - de szinte lehetetlen felütni. Ez nagyon hasonlít a sebesség- és pozíció érzékeny TPC+ -hoz, azzal a különbséggel, hogy az Intrinsic sokkal tágabb tartományban állítható. Lejtõzésre minél lineárisabbra, letörésugráshoz minél progresszívebbre.
R 7 változatok
Comp: külföldön nem kapható, itt mégis van. FFD csillapítás, állítható visszaút és a testvéreinél nagyobb súly jellemzi.
Elite: semmivel sem nehezebb, mint a csúcsverzió. Fluid Flow csillapítást találsz benne, tehát nem tudod lockolni a villát, de a visszaútcsillapítás állítható.
Super Lockout: aki a vajpuha érzést szereti, annak ez a változat fog bejönni. A jobb váll tetején állítható a kompressziócsillapítás egészen a lockout állásig.
Super Clickit Remote Lockout: a neve mindent elárul: ugyanaz, mint a Super TPC, de a kormányról blokkolható.
Platinum: a versenyzõs kivitel két extrát kínál: 1 - Snap Valve SPV csillapítás, 2 - rikító Merida csapatszín.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok.

Össztelós vázba (Giant Trance) állítható vagy fix utas talót érdemes venni? Hétvégén ki tudom használni a nagyobb rugóutat és állíthatóságot a Vértesben, viszont hétközben csak melóbajárás és egy kis Dunaparti kemény tekerés Marad. ... Én is már túl sokat gondolkodom ezen, ahogy MC Pite :)

Köszönöm:
Grande

állítható, abba a vázba szerintem megéri, mert elég masszív ígen nagy tempojú csapatáshoz, ott jobb a több rugóút és a laposabb fejcsõszög, mászáshoz viszont jobb az alacsonyabb teló meredekebb szögekkel....vagy egy u-turnös recon, vagy egy u-turnös revelation, ha van keret akkor meg fox talas, -azt nem kell sokatt tekergetni 3 állása van 100-120-140 - esetleg marzo xc 600 vagy 700,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is csak arra használom az u-turn-t hogy be tudjam rakni a gépet a liftbe.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Mc Pite:

De úgyis RS párti vok

akkor mi itt a kérdés?;)

Grande:

Szia,
szerintem a revelation jó lenne neked. esetleg egy reba 115-re kihúzva (bár az lehet, hogy már rövid lenne:chin:). Azt pedig, hogy mennyire szereted tekergetni a telókat, és ez alapján kell e neked Uturnös, vagy elég a sima belülrõl állítható, azt meg szerintem te döntsd el.:)

Én személy szerint nem szeretem annyit tekergetni a telókat -max. egy poploc kar az, ami bejátszhat-, egyszer jól belövöm, idõnként ráfújok, aztán úgy hagyom...de ha városban (aszfalton-földúton) is mész vele, akkor szerintem egy fix (belülrõl álítható) villa poplockkal tökéletes lenne neked. mondjuk ez:

http://ebike.hu/term...mplavallas/2128

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok.

Össztelós vázba (Giant Trance) állítható vagy fix utas talót érdemes venni? Hétvégén ki tudom használni a nagyobb rugóutat és állíthatóságot a Vértesben, viszont hétközben csak melóbajárás és egy kis Dunaparti kemény tekerés Marad. ... Én is már túl sokat gondolkodom ezen, ahogy MC Pite :)

Köszönöm:
Grande

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Igyexem :D. (Minél kevésbé akarok másokat is feltartani a hülyeségeimmel.) Azt vhol hallottam hogy nem atom merev az R7, de binyigli szépségversenyen is sok R7et láttam meg mostanában több gépben is amit néztem gyárilag az volt. De úgyis RS párti vok úgyhogy pláne így járt az R7 :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez gyors volt :)

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
:prosze:
HIvatalosan itt kérdeztem meg, és azért poroltam át ide. Eredetieg Torára gondoltam, de mondta akitõl a vázat veszem hogy vétek ilyennehéz telót belerakni, ezért néztem hogy R7 férne még a költségvetésbe bele a 1,5kg-sak közül, de akkor ezennel le is zárult a verseny, Tora nyert vastagon, köszi! :prosze:

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
wazze Pite, ez már vagy az ötödik topik, ahol ezt a kérdést felteszed:D

az R7 ilyen túrázós dologra nem igazán nyerõ, arra inkább tora/revelation, bár én az utóbbi felé hajlok, ha össztelós tárcsás gépbe megy és van rá $...havernak az új bringájába R7 elitet adtak gyárilag, azt mondta haver, hogy állatian mozog (elsõ komolyabb gépe meg telója a srácnak..)...mentem vele egy kört itt a budaörsi sziklás dombokon-erdõkben, aztán mondtam havernak, hogy akkor most te mész az én levegõs dukeommal egy kört (~egy súlyban vagyunk), aztán mondd, hogy szépen mozog az R7...

az R7 elite csak azt mozogja ki kb., amit testbõl nem tudsz kimozogni...és ha jól tudom, te tárcsát akarsz, ezért ide írom azt is, hogy szemmel láthatóan csavargatta a 180-as magura martha, ha kicsit jobban belekapaszkodtam a fékkarba...szerencsére akadt egy srác, akinek volt egy szinte új reba teamje poplockkal, de az neki túl érzékeny és nehéz volt (igen, versenyzõszerûség v-fékkel), viszont R7-t keresett (súly, nem mozog "feleslegesen")...meg is történt a csere, a reba sokkal szebben, finomabban, érzékenyebben mozog (megfelelõ beállítás után természetesen)...

edit: rendeld meg ebben a szent pillanatban egész nyugodtan azt a 302 solo air matt fekete torát, én is voltam már így, hogy annyit filóztam, hogy melyik legyen, amíg végül már nem lehetett kapni a "jobbik" terméket...rosszul nem járhatsz azzal a torával, bár én még mindig inkább egy revelationt vennék ebbe a vázba...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
"A tora érzékenyebb és szebben mozog, mint az r7."
Akkor ha ellenvélemény nem lesz akkor matt fekete 302 Solo Air amíg lehet kapni...

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Most kaptál egy véleményt a másik topikban.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Biztos ki volt már fejtve; de merre hogy
Tora 302 Solo air vagy R7 Comp 100mm?
Scott G-Zero FX vázba lenne
Feltöltött kép

CC, Maraton, AM felhasználás, inkább érzékenyen mozogjon, súly sztem annyira nem lényeg (ez az R7 elõnye), de nem volt még könnyû bringám, nem tudom. Merevséget viszont tudom díjazni...
100mm-en használnám... (meló után még vissza olvasok a topicban, de ha vki tudna linkelni/tudja hogy mikor volt kitárgyalv azt megköszönném!)

mizie, én 10 ezres Suntour telót vettem-e célra, egyik nagyon finoman megy, másik az én súlyomhoz is nehezen mozog, szal ha meg tudod nyomkodni a boltban akkor ebbõl van olyan ami annyira puha hogy jó lenne neki.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
egy lánybringát építek és kéne egy kis segítség.
olyan olcsó teló kéne ami egy max 50 kilós lány alatt
is finoman mozog.

mit ajánlanátok? lehet régebbi modell is.
(a 2004-es judy sl u-turn esetleg?)

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
köszi! akkor 1 próbát megér

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
kicserélheted persze, de egy ilyen villa manapság(mivel max 2004es) 40-50 közötti áron fut.. ehhez viszonyíts.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Na akkor itt is megkérdezem hátha itt kapok választ.
Szóval 2004es átütõs psylo lábért szimeringgel/anélkül mennyit ésszerû adni? Gondolom az XC-vel kompatibilis, és minden para nélkül kicserélhetem. Ugye?

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Alu villanyakat is meg lehet toldani? (mármint ismer valaki olyan szakit aki vállal ilyesmit?)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
axelbe(pontos évjáratot még nem tudok)olajpatront hol lehet kapni?a forgalmazó tud rendelni nem?azt mondták hogy ha 100 mm-esre akarom a rugózást állítani akkor szét kell szedni és másik másfajta olajpatron kell bele.drága egy ilyen cucc?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960