Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Pedig nem annyit kéne.

szeretm ha mozog :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

az sztem rengeteg,,,,én a mázsámhoz fújok a rebába 100-at....

Pedig nem annyit kéne.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

de bármelyiket lehet kormányról állíthatóssá tenni a 318asok közül ha jól tudom, 5-7,5e ft ellenében

más:
ma mentem elõször a reconommal, elötte j3 volt.
egészen más világ. mivel a pitének is vmi j-je van, és a tora a recontol csak súlyban különbözik, tárcsafékkel sokkal stabilem, masszívabb lesz az irányítás. a teló mozgását meg ne is feszegessük. cca 75kg-hoz a 100at mozgó recont 100psi-re fújtam, ez a felsõ érték a táblázaton és érezhetõen kisimította az utat a j3ashoz képest.

az sztem rengeteg,,,,én a mázsámhoz fújok a rebába 100-at....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
de bármelyiket lehet kormányról állíthatóssá tenni a 318asok közül ha jól tudom, 5-7,5e ft ellenében

más:
ma mentem elõször a reconommal, elötte j3 volt.
egészen más világ. mivel a pitének is vmi j-je van, és a tora a recontol csak súlyban különbözik, tárcsafékkel sokkal stabilem, masszívabb lesz az irányítás. a teló mozgását meg ne is feszegessük. cca 75kg-hoz a 100at mozgó recont 100psi-re fújtam, ez a felsõ érték a táblázaton és érezhetõen kisimította az utat a j3ashoz képest.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Gyusza!

Ha itt jól látom, mindkettô állítható rugóúttal rendelkezik.
http://www.sram.com/...ntry/tora/#tab1

A "60ezres" 318 SoloAir levegô 80/100/130 mm állíthatósággal.. + kormányról zárható, amit Én speciel nagyon szeretek a Rebámon.

A "40ezres" 318 U-Turn spirálrugó 85-130 mm fokozatmentes állíthatóság + 200g-al nehezebb.

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Köszönöm a gyors egítséget. Akkor valszeg Tora-t veszek. Csak azon gondolkoztam hogy a 2 tora közt mi lehet a külömbség mert az áruk külömbsége jó 20e huf.

Ami nem állítható tehát simán 100 at mozog az 60e huf.
Ami meg 85-130 ig állítható ez meg 40e huf.
De akkor valszeg az olcsóbbikat veszem és 100 nál nem tekerem kijjeb. De attól függ hogy mit mondotok.

Kössz. Gyussz....

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Pite!

A levegôs RS telóknál a villaszáron lévô táblázat (súly - nyomásérték) alapján fújják, vagy fújod fel a testsúlyodhoz ajánlott nyomásértéket. Késôbbiekben aztán Te döntöd el, hogy jó ez így Neked... és ha már pumpád is lesz :) kísérletezhetsz. Toráról nincs tapasztalatom, de a Rebám megvételkor felfújtuk.. és azóta használom, gond nélkül. Egy álom a akkori OEM SR Sontour XC60 után:)

Grande

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
:prosze:
Ha jól tudom a levegõs 302es alapból 100as úttal van ugye? (annyin akarom használni). Hm, ebike szerint Rock Shox '06 Tora 302 Solo Air 80mm. Mindegy, bótós bácsit megkérem másnem, legalább tuti lesz a garancia rá.
5 db van még anagykerben és jár hozzá pumpa. Színt is megtudom nemsoká...
Szal akkor luftos lesz, pumpának örülök hogy van hozzá... (nem szeretek 20Km-t tekerni azért hogy legyen bele fújva, pláne míg kísérletezek...) És a J2esemnél mindenképp jobbban fog mozogni, az sicher :). Egyébként mennyire progresszív/linerális (100mmen?) MOndjuk elsõ 6-7centit könnyen, utána nehezen, vagy itt is csak 3-4 centi a könnyû, vagy nagyban függ attól hogy mennyire keményre fújom (mekkora sagot hagyok)? (már lassan kifogynak a kérdések :prosze:)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A levegõsnél szétszedéssel az alátétek átpakolásával lehet állítani az utat.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Pro és kontra Uturn és Solo Air (@ Tora)
-levegõs taghoz elvileg levegõs telót
-súlyfüggetlen
-de elvileg kevésbé érzékeny a Solo Air (bár állítólag levegõsökhöz képest egész érzékeny ha jól tudom)
-valószínû pumpát kéne vennem hozzá (eleinte bringás is fújhatja, de kísérletezõ lélek vagyok, szal saját nem árt... másnem combo pumpa, enyémet meg eladom http://ebike.hu/term...leszkophoz/2060 ) Vagy ha rugós a teló, akkor a taggal meg nem kell játszanom sokat (remélem)...

-Uturnosnak fokozatmentesen állítható az út (mivel 100on lesz, max 1-2 lejtõzésnél lenne 130 ra rakva annyira nem tészta, ált nyerget tolom lejjebb. Levegõsnél ha nálam a pumpa/vagy akárhogy ahogy kell tudom 100ról 130ra változtatni az utat? (Tényleg, levegõsnél hogy kell? Levegõnyomással egyszerûen, vagy van vmi más módszer? Teló lábán 80-100/130ra vannak az értékek megadva azt láttam...)
-könnyebb 0,4kgval a levegõs

(Bár most gondolkodom hogy az új váz miatt a jelenlegi váztáskám nem fér fel, szal a lehetõ legkisebb pumpát kéne levadásznom, egy Piccolot pl...)

Szal félhangos gondolkodás volt az Uturn/solo Air 302 között... idáig 2-1 vélemény a levegõsnek... de igazából nem tudom. Mostani J2esemben puhábbra cserélnéma rugót mert 4 centit mozog igazából (bár lehet hogy akor fékezéskor nagyokat bólogatnék, passz), hogy 10essel olcsóbb a a rugós az megint nem rossz, és elvileg érzékenyebb. Bár szívesen meghallgatnékolyat aki belõve magára egy szériából uturnos és solo airos változatot is kipróbál, mert ha nem (igazán) érzékenyebb a rugós, akkor elvileg jobban járok a levegõssel.

Dilemma azért aktuális, mert vészesen fogynak a 302 Solo Airek...
Ú-ú, binyiglis bácsi aszongya hogy listában már nincs nekik 302 luftos :S ...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
És nem biztos, hogy kapsz a telóhoz pumpát.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
rendes szervízes felfújja neked a tagot/telót egy sörért, de ha jó ismerõsöd/sokat járszhozzá, akkor ingyen is..vagy kölcsönkéred valakitõl, akinek van az ismerettségi körödben...nem kell naponta fújogatni a telót/tagot (jó esetben), egyszer kell jól belõni (a táblázatok csak kb. értékeket adnak meg, én mindig érzésre szoktam belefújni a dukeba..), aztán évente ráfújni egy kicsit, ha elengedte a luftot...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Há' mittomén... most mondjam hogy a 302 rugós a szimpibb mert olcsóbb egy tizessel? :)

Hm... rugóstaghoz is jár telópumpa? Azt valszínû nem kapok... és akkor ha külön veszek az asszem 6K... akkor jobb ha Solo Airt veszek mert ahhoz kell hogy kapjak? (akkor márnem 10el hanem szinte csak 4el drágább a levegõs a rugósnál)

Gondolom nem lesz/nem valószínû hogy érzékenyebb lenne a tag a 302 Solo Air-nél, nem? (mert _gondolom_ a jobbik verzió hogy a teló érzékenyebb, ha már nem ugyanolyanok)

Bikertigger, ha tudnám kipróbálnám és utána döntenék; de nincs rá lehetõségem, ha lenne akkor nem itt kérdezném...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Én spec 80 vagyok, bicóval 95 :). De mindjárt 75 leszek megint :).
Huhh, Tora merevségét 65 kgval is keveselni lehet? :o

Gyusza, ha belefér akkor Tora/Recon ofkorsz, szépen mozognak. Felhasználási terület, súly (levegõs mondjuk nem) és lóvé függõ is...
Darton 28as becsúszók vannak, ami pl CC-re elég. Nem mondom hogy atom merev, vagy hogy atom érzékeny, de árát megéri és HC2 olajcsillis ami megint nem rossz kategóriájában. (J2esem van, ami dettó.)

Öhm, frissités:
"Levegõst javasoltak a levegõs taghoz... De 100ra beállítom és kezicsókolom valószínû.
>
nem feltétlen jó gondolat.....nekem rúgós recon van a levegõs fox taghoz, és a tag az érzékenyebb....és a rs luftos teló érzéketlenebb mint a rs rugós...."

Szerintetek most akkor rugós vagy levegõs Tora? Manitou Swinger Air 4 taghoz...

amelik Neked szimpibb.....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
1. és 3.ik és 4ik nem való bele

Kizárásos alapon a 2ik.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Én spec 80 vagyok, bicóval 95 :). De mindjárt 75 leszek megint :).
Huhh, Tora merevségét 65 kgval is keveselni lehet? :o

Gyusza, ha belefér akkor Tora/Recon ofkorsz, szépen mozognak. Felhasználási terület, súly (levegõs mondjuk nem) és lóvé függõ is...
Darton 28as becsúszók vannak, ami pl CC-re elég. Nem mondom hogy atom merev, vagy hogy atom érzékeny, de árát megéri és HC2 olajcsillis ami megint nem rossz kategóriájában. (J2esem van, ami dettó.)

Öhm, frissités:
"Levegõst javasoltak a levegõs taghoz... De 100ra beállítom és kezicsókolom valószínû.
>
nem feltétlen jó gondolat.....nekem rúgós recon van a levegõs fox taghoz, és a tag az érzékenyebb....és a rs luftos teló érzéketlenebb mint a rs rugós...."

Szerintetek most akkor rugós vagy levegõs Tora? Manitou Swinger Air 4 taghoz...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Üdv. Nekem lenne egy 14,5 es ploar-x vázam azt mondátk hogy 110 nél nagyobb taleszkópot ne rakjak bele mert megcsukja. Mien teleszkópot javasoltok? Én néztem párat mondjátok el róluk hogy mien a véleményetek. Amúgy zetem is Dirt Jumper 3 kéne de nekem a kölcségvetésembe nem igazán fér bele. Akkor itt vannak a tlók (természetesen dirt/street bringa lesz):

1. Rock Shox '07 Tora 318 Solo Air 100mm PopLoc
2. Manitou Stance Static
3. Rock Shox '07 Recon 351 Solo Air PopLoc 100mm
4. Rock Shox '07 Dart 3 100mm TurnKey

Én ezeket néztem ki. Légyszi írjátok le véleményeiteket/ tapasztalataitokat.
Kössz. Gyusssz...

Dartot semmikép. Vékonyak a becsúszók.
Tora meg körülbelül Recon, csak nehezebb.
Dirtre meg még a 100 is bõven elég.
Ennyit tudtam hozzátenni. :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Üdv. Nekem lenne egy 14,5 es ploar-x vázam azt mondátk hogy 110 nél nagyobb taleszkópot ne rakjak bele mert megcsukja. Mien teleszkópot javasoltok? Én néztem párat mondjátok el róluk hogy mien a véleményetek. Amúgy zetem is Dirt Jumper 3 kéne de nekem a kölcségvetésembe nem igazán fér bele. Akkor itt vannak a tlók (természetesen dirt/street bringa lesz):

1. Rock Shox '07 Tora 318 Solo Air 100mm PopLoc
2. Manitou Stance Static
3. Rock Shox '07 Recon 351 Solo Air PopLoc 100mm
4. Rock Shox '07 Dart 3 100mm TurnKey

Én ezeket néztem ki. Légyszi írjátok le véleményeiteket/ tapasztalataitokat.
Kössz. Gyusssz...

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
MC Pite. Én sem mondok semmit... Szép és hangzatos a csillapítási rendszerek leírása, de szerintem saját tapasztalatod dönti el, fogod vagy nem fogod szeretni a válaszott villádat, menet közben.

Más...
Azt persze nem írtam, hogy egy poplockos 100 mm Reba Team ül a mostani bringám orrában így a Tora és Revelation kiesô. Az új vázba pedig mindenképpen egy merevebb és súlyom miatt (65 kg) ismét levegôs villát szeretnék. A Rókák felé kacsintok, nem tagadom.. Talas vagy F100.. Köszi a hozzászólásokat és a tapasztalatokat.

Grande

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

www.torátveszek.hu

Reporting broken link :D

Amúgy én is a Torára szavazok az R7-tel szemben. R7 inkább versenyorientáltaknak való és fõleg nem össztelós gépbe. Talán a SID lenne az analógja RS-ben. Ezért ne kövezzetek meg, ha nem :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.