Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Van lockos Recon, csak nem fér bele az 50-60K-ba.

Enyém tuti nem mcd-s :), és éredekelne; vagy simán kap még egy icipicit pluszba... aztán vagy észreveszem vagy nem :D (mert más út is hosszabb lesz).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
fox vanilla R 130 rõl mik a tapasztalatok?
elég merev?boxxer wc helyére menne a tomacba,saját célra
203as tárcsa gond neki?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Elvileg a tied nem motion control-os, nem tudom, hogy milyen a belsõ felépítése lehet nem segít rajta a plusz olaj.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Csatlakozok; rugós picit érzékenyebb (ha vagy 80kb legalább), a levegõs jobban testreszabható. Ha kell a lockout akkor Tora, ha nem akkor Recon; kettõ között a becsúszó anyaga a különbség; Recon picit könnyebb ezáltal.

mér reconból nincs lockos ? szerintem van....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Most útnövelés miatt szét lesz kapva; és azt mondod pár cseppel ha több van visszatöltve akkor progresszívebb a teló? :chin: (327 Solo Air)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az biztos, +5mm-nél a gyári rugóval már alig tudtam összecsukni a pike-ot.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
persze énsem ugy értettem hogy centiket kell az olajszinten emelni
olyan +5mm már elég nagy progresszivitást ad

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az MCD nem nagyon szereti a túltöltést, elég hamar kinyomja az olaj a floodgate állító alatti O-gyûrût (lehet az újabbaknál már megoldották, de a 05ös és 06os eleji telóknál rendszeresen elõfordul).

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Csatlakozok; rugós picit érzékenyebb (ha vagy 80kb legalább), a levegõs jobban testreszabható. Ha kell a lockout akkor Tora, ha nem akkor Recon; kettõ között a becsúszó anyaga a különbség; Recon picit könnyebb ezáltal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Hahó!

Kis segítséget kérnék!
Nem vagyok túlzottan otthon a témában:
Szeretném fejleszteni bringámat, jelenleg RST Gila Sl teleszkópom van, szóval ennél már csak jobbat vehetek, a kérdés az hogy milyet?
Bringámat maratonozáshoz használom illetve átlagos használatra. Kb.50-60 000 ezret költenék a teleszkópra, valamilyen Rock Shoxban gondolkodom. Ki mit tud ajánlani, mit érdemes venni? Melyik a jobb, levegõs, olajos stb. ?

köszi

én egy levegõs recont néznék a helyedben.....
/az olaj meg nem rugózó elem, hanem csillapitásban és kenésben van szerepe/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
Hahó!

Kis segítséget kérnék!
Nem vagyok túlzottan otthon a témában:
Szeretném fejleszteni bringámat, jelenleg RST Gila Sl teleszkópom van, szóval ennél már csak jobbat vehetek, a kérdés az hogy milyet?
Bringámat maratonozáshoz használom illetve átlagos használatra. Kb.50-60 000 ezret költenék a teleszkópra, valamilyen Rock Shoxban gondolkodom. Ki mit tud ajánlani, mit érdemes venni? Melyik a jobb, levegõs, olajos stb. ?

köszi
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ha ez nekem szólt akkor
1, nem volt szó arról hogy progresszívebbre állítom
2, szted a 327es Reconban hol van mcd? :chin:

Az útállítót benéztem, mert az pont a másik irányba (kifele) tud(na) ütközni, nem befele, rájöttem, korrigáltam.
Viszont az érzékenységnél/keménységnél számít a levegõ nyomása, ha 'sportos' 80-90PSI-re fújom akkor a J2esemhez hasonlóan mozog; és érezhetõen keményebb mint a tag (150-160psi-n). Tag 130-160körül jó(tereptõl függõen), keményebben kicsi a sag és érzéketlenebb, az tuti így jó; 60-70psi-n pedig a Recon is összhagban van vele. Tagon csillapítást és progresszivitást is tudok állítani, telón semmit - nem is hiányzik.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ájájájjjj

a progresszivitást az mcd határozza meg nem a levegõ nyomása....

fuck me, i'm famous!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Annyira nem vagyok azért sügér hogy ne tudnám miért koppan :) ; azért van benne akkora nyomás amekkora, hogy taggal is összhangban legyen, meg általában nem szeretem ha kemény. Ha _mégis_ bekoppan, akkor a rugósban láttam gumi/elasztomer bakot aminek koppan; levegõsben felületes szétkapás után ilyet nem láttam; így nem tudom hogy ott a fehér izé koppan a fémen, vagy itt is van vmi hasonló. Távtartó/útállítónak annyi köze van hozzá, hogy most az nem engedi tovább... ööö... kifele a lábat :chin: . Nem szó'tam, b kérdés sztorno mert ugye összenyomódásnál gondoltam, de annál pont marhára nem fog hozzáérni; reggel volt még :D.

Ha persely meg így is éveket kibír akkor az pipa, megy az útnövelés. Köszöntem!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
rakj egy hangyafasznyival több olajat az MCD-be és voilá

fuck me, i'm famous!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A koppanásnak és a távtartónak semmi köze egymáshoz, ha alacsony nyomáson használod, ugyanúgy hamar el fog fogyni a rugóút 130on is.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
kezdõõõõõõdiiiiiiiikkkkk :)

állítsd olyanra amilyen jó neked és majd 3-4 év múlva kezdj aggódni a perselyek miatt. levegõs telónál ha befelé koppan, akkor fújj bele több levegõt, ha meg kifelé akkor tekerj rá csillapítást. a távtartónak mi köze van a koppanáshoz?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Csak kérdem mellékesen, hogy mi a baj azzal a magyar villával?

Fõkérdés: Recon (327 solo air) perselyinek élttartamára mennyire lenne negatív hatással ha 100@130ra állítjuk az utat 185ös tárcsa és általában agresszív fékezés mellett? Mászásnál a 100 még pont jó (pont nem esek az egyik meredek emelkedõn hanyatt ahol szoktam néha járkálni, pozitív stucnival; 130 negatív már necces hogy lesz, majd meglátjuk...), viszont hogy összhangba legyen a taggal, 60-70psi kell a telóba, úgy viszont relatíve hamar elfogy a 10centi, jól jönne még egy kis tartalék útban; ezért gondoltam a 130ra átrakást.

b kérdés hogy levegõsnek is van vmi ami esetleges koppanásnál tompítja az ütést, vagy hagyjak benne 1 centi (1 karikányi, az 120as az utat jelentene) hézagolót erre a célra?
:prosze:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
jó ha hallgatnak az emberre...
Keresgélj tovább csak mindig kérdezz és akkor nem fürdesz be

fuck me, i'm famous!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
ok köszi mindenkinek akor othagyom ahol van:( kár érte mert tényleg könyü +szép is de haver is lebeszélt rola (neki volt egy) csak anyit irt mailba hogy MEG!!NE!!VEDD!! ugyhogy meg gyöztetek mégegyszer köszi:)
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D