Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:34
Írta 2007. május 21. - 17:02

Írta 2007. május 21. - 16:59

Van olyan oldal, ahol a beépítési magasságok meg vannak adva?
van igen, a gyártók honlapja...

Írta 2007. május 21. - 16:45

Van olyan oldal, ahol a beépítési magasságok meg vannak adva?
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. május 21. - 16:17

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. május 21. - 16:16

mi a baj?
milyen kormánycsapágy?
milyen kormánycsapágy?
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2007. május 21. - 16:10

Írta 2007. május 21. - 15:01

A mostal csak aza baj h nyárimunkából lesz pénzem és igy csak a nyár vége az aktuális.
Amúgy milyen ajánlata van??
Azt a mazo-t nem találtam meg
Amúgy milyen ajánlata van??
Azt a mazo-t nem találtam meg
Írta 2007. május 21. - 14:53

vagy most vannak jó áron Marzók a Biker's Guide-ba (info@mali.hu-ra írsz akkor ingyen küldenek)
ott van valami 2005-ös Marzó, tán allmountain2 vagy mi, az 80 körül van, igaz annak 130mm az útja....
használtan csak megbízható embertõl és csak nagyon jó állípotút ha nem értessz hozzá akkor vásár elõtt le kell ellenõriztetni szervízbe....
100e-ért már jó villát kapsz újonnan is
ott van valami 2005-ös Marzó, tán allmountain2 vagy mi, az 80 körül van, igaz annak 130mm az útja....
használtan csak megbízható embertõl és csak nagyon jó állípotút ha nem értessz hozzá akkor vásár elõtt le kell ellenõriztetni szervízbe....
100e-ért már jó villát kapsz újonnan is
Írta 2007. május 21. - 14:52

Ha használtan ajánlanak nekem valamit azt érdemes + venni vagy inkább újat v1ek??
Írta 2007. május 21. - 14:49

normal user 
Pike az átütõtengely miatt merevebb és alu becsuszós.
Tora olcsóbb és normál gyorszáras.
Mozgásra minimális a különbség

Pike az átütõtengely miatt merevebb és alu becsuszós.
Tora olcsóbb és normál gyorszáras.
Mozgásra minimális a különbség
fuck me, i'm famous!
Írta 2007. május 21. - 14:45

Írta 2007. május 21. - 14:35

csatlakozoma felettem szólohoz.
vagy az olcsóbb Tora u turn is szóba jöhet
hány kiló vagy?
vagy az olcsóbb Tora u turn is szóba jöhet
hány kiló vagy?
fuck me, i'm famous!
Írta 2007. május 21. - 14:26

Most valami TOP GUN ami gyárilag volt benne kb olyan 8 cm-t mozog legalábbis ennyi látszik a telóból nem tom h pontosan mennyit mozoghat ennyire nem értek hozzá
Ojan 100 000 ft-ot szánnék rá
Ojan 100 000 ft-ot szánnék rá
Írta 2007. május 21. - 14:24

Írta 2007. május 21. - 14:20

levegõs elõnyei, hogy könnyen állítható a keménysége bárhol és könnyebb mint rugós társaik
Rugósok általában kicsit finomabban mozognak viszont a keménységét csak a rugó cseréjével tudod változtatni.
milyen villa van benne most?
mennyi $ van rá?
Rugósok általában kicsit finomabban mozognak viszont a keménységét csak a rugó cseréjével tudod változtatni.
milyen villa van benne most?
mennyi $ van rá?
fuck me, i'm famous!
Írta 2007. május 21. - 14:17

Ezt a "beépítési magasságot" honnan tudhatom meg?? Az hogy levegõs vagy rugós nem tudom mi a különbség és nekem úgymond mind1 csak jó legyen. Használni + inkább terepen akarom hegyi utakon ereszkedni lefele és amilyen terepviszonyok ott vannak. Voltam régebben a mátrába és ott voltak elég nagy kövek amiken a mostani telóm koppant nagyokat és ezt nemakarom de ilyen ultrabrutál ugratásokat biztos h nem vállalnék be a vázam miatt
Ja és olyan 100 000 körül gondolkodok
Ja és olyan 100 000 körül gondolkodok
Írta 2007. május 21. - 14:02

elõször is tudakold meg , hogy a vázad gyártója milyen beépítési magasságú villát javasol a bicajba.( kerék tengelyétõl a homlokcsõ aljáig márt érték)
Tisztázd le magadban, mire is fogod használni
Mennyi keret van rá
Levegõs vagy rugós
stb stb
Tisztázd le magadban, mire is fogod használni
Mennyi keret van rá
Levegõs vagy rugós
stb stb
fuck me, i'm famous!
Írta 2007. május 21. - 13:55

Sziasztok!
Nekem 1 2006-os scott voltage yz3 as bringám van amibe nyár végén szeretnék venni 1 új telót. 165 magas vok és 70 kiló. Milyet javasoltok?? (csak azért mert az én bringám nem ösztelós és nemtudom h az ilyenekbe milyet érdemes venni) PL aztse tudom h a duplavállas mennyivel jobb mint a normál vagy az bele lehet e rakni nem ösztelós bringába Nem akarok vele rendszeresen 10 métereket ugratni (mivel a vázam nem birná) de ha lejövök 1 nagyobb emelkedõn (pl a mátrában) ne koppanjon ha egy pár mérert repülök ja és ne is törjön el. Azért kérdezem mert jövõre már szeretnék járni rendszeresen a hegyekbe bringázni és ahhoz jó lenne 1 megbízható teló.
Köszi szépen
Nekem 1 2006-os scott voltage yz3 as bringám van amibe nyár végén szeretnék venni 1 új telót. 165 magas vok és 70 kiló. Milyet javasoltok?? (csak azért mert az én bringám nem ösztelós és nemtudom h az ilyenekbe milyet érdemes venni) PL aztse tudom h a duplavállas mennyivel jobb mint a normál vagy az bele lehet e rakni nem ösztelós bringába Nem akarok vele rendszeresen 10 métereket ugratni (mivel a vázam nem birná) de ha lejövök 1 nagyobb emelkedõn (pl a mátrában) ne koppanjon ha egy pár mérert repülök ja és ne is törjön el. Azért kérdezem mert jövõre már szeretnék járni rendszeresen a hegyekbe bringázni és ahhoz jó lenne 1 megbízható teló.
Köszi szépen
Írta 2007. május 21. - 07:53

sztem inkább egy Tora lenne a jó....
de ha csak ez a kettõ versenyzõ van akkor a súlyod miatt inkább a MArzo
de ha csak ez a kettõ versenyzõ van akkor a súlyod miatt inkább a MArzo
Írta 2007. május 21. - 01:34

Sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni, telóvásárlás elõtt állok. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a kiszemelt teló elfogyott a webáruházból és újat kell választanom...
ez a két teló lenne aktuális
http://www.chainreac...x?ModelID=12675
http://www.chainreac...x?ModelID=17119
Jómagam 196magas, ~ 90 kg körüli rider vagyok, a felhasználási terület pedig: néha cc, leggyakrabban város, évente 1x-2x nagycsomagos túra, árkon-bokron át.
A merevség fontosabb mint az hogy könnyû legyen, a lockout.......mittudomén:D Sosem volt még lockoutos telóm, és mivel legtöbbet városban használom a bringát szerintem akkora nagy szükség nincs is rá.
Mivel a Manitou csak rugós, ezért gondolom a 90 kilómmal eredeti rugókkal puha lenne, de szóljatok ha tévednék. A Marzonak a becsúszóátmérõje is nagyobb, levegõvel jobban be lehet lõni testsúlyhoz-->nem kellene kapásból rugócsere.
Szivem szerint a Marzo-t venném, de mivel van mégegy esélyes pályázó, nem igazán tudok dönteni.
Valakinek esetleg tapasztalat?
Segííítséég
segítségeteket szeretném kérni, telóvásárlás elõtt állok. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a kiszemelt teló elfogyott a webáruházból és újat kell választanom...
ez a két teló lenne aktuális

http://www.chainreac...x?ModelID=12675
http://www.chainreac...x?ModelID=17119
Jómagam 196magas, ~ 90 kg körüli rider vagyok, a felhasználási terület pedig: néha cc, leggyakrabban város, évente 1x-2x nagycsomagos túra, árkon-bokron át.
A merevség fontosabb mint az hogy könnyû legyen, a lockout.......mittudomén:D Sosem volt még lockoutos telóm, és mivel legtöbbet városban használom a bringát szerintem akkora nagy szükség nincs is rá.
Mivel a Manitou csak rugós, ezért gondolom a 90 kilómmal eredeti rugókkal puha lenne, de szóljatok ha tévednék. A Marzonak a becsúszóátmérõje is nagyobb, levegõvel jobban be lehet lõni testsúlyhoz-->nem kellene kapásból rugócsere.
Szivem szerint a Marzo-t venném, de mivel van mégegy esélyes pályázó, nem igazán tudok dönteni.
Valakinek esetleg tapasztalat?
Segííítséég