Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2013. január 16. - 22:21
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra
Írta 2013. január 16. - 11:15
Írta 2013. január 15. - 17:24
Régebben a Bringavilágban is szervizelték,de szerencsétlenek olyan bénák mint a segg.
Írta 2013. január 15. - 11:19
lefty-k mennyire megbízhatóak? Szervizelésük mennyire körülményes hazánkban? Drága a fenntartása?Elõre is köszi.
Ha az ember egy kicsit odafigyel rájuk, akkor nem költséges a fenntartásuk és sokáig megbízhatóan mûködnek. A gumiharang/légszûrõ környéke az érzékeny terület. Ha bejut a kosz, vagy víz, akkor gyorsan tönkremehet. Normál használat mellett évente egyszer szét kell szedni teljesen és kipucolni, újrakenni. Maga a csillapítás zárt patronban van, de azért illik évente egyszer olajat cserélni benne. A régebbiekben a lock szokott elszállni, de ez egy o-gyûrû cserével általában orvosolható. A negatív rugók szoktak még néha eltörni, de ez általában akkor fordul elõ, ha valaki nem a testsúlyának megfelelõt használ.
Pécs környékén én szerelgetem õket, Pesten többen is csinálják, másról viszont én sem tudok. Külföldön legközelebb Ausztriában van az 88aid. Õk nagyon képben vannak és kb mindenhez van alkatrészük, viszont elég húzós árakkal dolgoznak.
Írta 2013. január 15. - 07:56
elégedj meg annyival, hogy van. emberek milliárdjai élnek ebben a tudatállapotban
Nem elégedek meg.
Egy értelmes választ szeretnék kapni, nem ilyen értelmetlen "elégedj meg" szöveget! Gondolom neked is jól esik majd ha a következõ válaszodra egy semmitmondó választ kapnál!?
Írta 2013. január 14. - 20:49
Írta 2013. január 14. - 18:40
Én nem akartam ünneprontó lenni de Bp-n tényleg van más is
De ki az?????????
Miért kell rébuszokban beszélni róla?
Írta 2013. január 14. - 18:26
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2013. január 14. - 16:25
Pedig van és nem is a legrosszabb.
Ki az?
Csak mert akkor érdembe tudnék vele beszélgetni.
Írta 2013. január 14. - 16:12
Pedig van és nem is a legrosszabb.Nagyon megbízhatóak!
Szervizelésükkel rajtam kívül nem nagyon tudok még emberkét mondani.
Írta 2013. január 13. - 22:10
lefty-k mennyire megbízhatóak? Szervizelésük mennyire körülményes hazánkban? Drága a fenntartása?Elõre is köszi.
Nagyon megbízhatóak!
Szervizelésükkel rajtam kívül nem nagyon tudok még emberkét mondani. Legközelebb az osztrák 88aid foglalkozik.
Fenntartásuk szvsz nem drága, évente egyszer szarrá szedni, kitakarítani, újrakenni. Alkatrész külföldrõl beszerezhetõ, meg még talán a mali is forgalmaz egy két dolgot hozzá.
Írta 2013. január 13. - 22:05
Írta 2012. december 23. - 20:23
Írta 2012. december 23. - 17:36
a 32es csavarokat hogyan csavarjatok ki, hogy ne seruljon? lekoszorultettem egy szerszamot, hogy a lapos perem ne legyen gond. kerek segitseget, hogy tarsak fixen a villat, egyik kezzel raszoritom, a masikkal tekerem... ennek ellenere amikor megindul, van hogy leugrik - tavaly az egyik oldalon most meg a masik oldalon csuszott meg. persze a szerszam az aluminiumot azonnal szetfaragja. baromi idegesito, hogy minden elokeszulet ellenere sem sikerul ugy csinalnom, hogy ne tegyek benne kart olajcserenel. mi a trukkje?
fox a villa.
Nem fogsz örülni a válasznak: biztos kéz kell hozzá, semmi más leszámítva a síkba köszörült szerszámon kívül.
Írta 2012. december 23. - 14:32
fox a villa.
Írta 2012. december 16. - 12:01
Van egy 2010-es recon sl-em, az a problémám vele, hogy a lock out-on (turnkey) vmi elromlott és iszonyatosan nagy kompresszió lett. Egy ideig úgy használtam, h leszedtem a turnkey aljáról a visszacsapószelepet, mert nem volt szükségem a lock-ra, de most elszeretném adni, és jó lenne ha megtudnám csinálni elõtte.
Másik, pedig, hogy az olaj lefojt a csillapításból a lábba, kb 1 hétig fejjel lefelé volt a bringa (ha ez számít), itt vajon a tömítés adta meg magát?
Elõre is köszi a válaszokat.
Hát ha az olaj elfolyik a csillapításból, akár hogyan is legyen tárolva, biztos h tömítés probléma van!
Az meg h mi eredményezte h neked ennyire megnövekedjen a kompressziód, szerintem ott vmi szelep beragadhatott, vagy esetleg vmi eltömõdött. Ezt szétszedés takarítással lehetne orvosolni.
De konkrétumot csak ekkor lehetne mondani.
Sok sikert!
Írta 2012. december 15. - 17:24
Másik, pedig, hogy az olaj lefojt a csillapításból a lábba, kb 1 hétig fejjel lefelé volt a bringa (ha ez számít), itt vajon a tömítés adta meg magát?
Elõre is köszi a válaszokat.
Írta 2012. december 04. - 08:59
Írta 2012. december 02. - 21:44
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. december 02. - 19:21
Erre gondoltál?Bringás érdeklõdés Freeride/DH. Szóval, csak ha nem ennek megfelelõen használta. De egyetértek.
Broken X-Fusion - Velvet RL 2011 at Broken X-Fusion - Velvet RL 2011 in Dombóvár, Hungary - photo by dada007 - Pinkbike