Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

Sziasztok!

Saját építésû Kona Coiler Matic-hoz tervezem valami viszonylag komolyabb teló vásárlását. Igazából kettõt néztem ki, amik árban is elfogadhatóbbak.
-RockShox Domain 318
-Marzocchi Super T RV

Tudnátok érveket, ellenérveket a két típus mellett/ellen? Esteleg ha más tipp lenne, arra is vevõ lennék
Lightosabb FR és DH-ra használnám. ...ja, és 105kg vagyok, úgyhogy bírnia kell ;-)

Elõre is köszi!
Vinyo

Marzo 66... :D

Vinyo

Vinyo

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Saját építésû Kona Coiler Matic-hoz tervezem valami viszonylag komolyabb teló vásárlását. Igazából kettõt néztem ki, amik árban is elfogadhatóbbak.
-RockShox Domain 318
-Marzocchi Super T RV

Tudnátok érveket, ellenérveket a két típus mellett/ellen? Esteleg ha más tipp lenne, arra is vevõ lennék
Lightosabb FR és DH-ra használnám. ...ja, és 105kg vagyok, úgyhogy bírnia kell ;-)

Elõre is köszi!
Vinyo

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Kösz neked is, Grande! Azt hiszem, akkor marad az RL...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Dagi!

Talas ügyben csatlakozom Tiggerhez. Lockot ritkán használom, néha feltekerek 140 mm-en lock nélkül... Lusta vagyok lenyúlni :)... Nem hiányzik a kompresszióállítás sem.

Nekem is Rebám volt Lockal és minden kütyüvel. A lockot csak a poplock miatt használtam. A kompresszióállítást meg ott sem nagyon...

Üdv.
Grande

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Értem, kösz!
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A lock-ot sem használod? Most nem láttam itthon R-t, kintrõl meg nem sokkal kevesebb, mint az RL.

nem jellemzõ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

én nem adnék érte annyit....igazából ha nem annyi lett volna az rl amaennyiért kaptam akkor sima r-t vettem volna....

A lock-ot sem használod? Most nem láttam itthon R-t, kintrõl meg nem sokkal kevesebb, mint az RL.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
én nem adnék érte annyit....igazából ha nem annyi lett volna az rl amaennyiért kaptam akkor sima r-t vettem volna....

fehéren van low speed compress de sztem marad alap -ra tekerve....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Szerintem elég az rl, de egyiket sem próbáltam. A marzo beépítési magasságával volt a gond?

Igen, sajnos nagy ebbe a vázba...más váz volt betervezve, aztán beleszerettem ebbe, de akkor már itt figyelt a villa. A Fox ~3 centivel alacsonyabb azonos rugóút mellett...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem elég az rl, de egyiket sem próbáltam. A marzo beépítési magasságával volt a gond?

A sebesség mindent megold.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Alapesetben én is ezt vallom, de most, hogy talonban maradt a Marzom, nem vagyok annyira eleresztve, ergo az a 15 ropi is (sokat) számít.
Másrészt a Rebán sem használtam soha a kompressziót, csak a "lockot"...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
ha lúd legyen...

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Megér plusz kb 15 ezret az, hogy a kompressziót is tudjam buzergálni? Konkrétan 32-es TALAS-ról van szó...(RLC vs. RL)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Tehát úgy kb10-16 ezer.És ez megéri?Errõl a telóról lenne szó
http://piacter.bikem...ct=78342&cat=14

ha jó állapotban van lehetséges, hogy megéri. de a 28ezres árat figyelembe véve lehet hogy kicsit hozzáraksz kapsz újat....

neked kell mérlegelned

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy a pace rc 36 vagy talán 32 (egy régi 2003elõtti- 2 fékhidas mint az új magurák, fekete karbon száras,króm becsúszós, magnesium papucsokkal és mg vállakkal) hogy lehet megbontani a jobboldali csillapításért és kompresszioért felelõs részt? a fekete csavar a csill-t a kis csavar a belsejében a kom..-t állitja. csak a villaszár nyak kombot kézben tartva a becsuszo szár alján nincs semmi, felül pedig nem merem erõltetni a csavarokat.

pace honlapján errõl nem sokat találtam, de esetleges linket vagy választ megköszönném.
köszi
zsolt

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Tehát úgy kb10-16 ezer.És ez megéri?Errõl a telóról lenne szó
http://piacter.bikem...ct=78342&cat=14

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
boltja válogatja

ha van is karmantyú akkor olyan 4-8 ezer
munkadíj kb 6-8 ezer

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Mennyi pénzbe kerülne nekem egy marzocchi dirt jumper '04 teljes szervize szimering, olaj csere stb ?

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
köszönöm a segítséget, már ez is rengeteg volt:):clap: :bananadan

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rugalmas=hajlik elõre-hátra jobbra-balra. Ha jól mész lefelé akkor néha irányítani kell, hogy ne arra menjen amerre akar, de a régi telód sem volt merev. A tárcsaféket hosszútávon nem bírja. Évjáratban nem tudok segíteni.

A sebesség mindent megold.